Erhverv

202 lejelejligheder står tomme på Aarhus Ø

202 af 402 lejelejligheder er fortsat ledige i Havneholmen, men udlejeren forventer alt udlejet i løbet af 2017.

Står du lige nu og mangler en lejelejlighed, er der 202 muligheder i Aarhus Ø.

Hvis du altså har råd til at betale en månedlig husleje på 12.000-14.000 kr.

Lejeboligmarkedet i Aarhus er stadig brandvarmt.
Anders Hyldborg, adm. direktør, Boligportalen.dk

For selv om markedet for udlejning af lejligheder fortsat er rygende varmt i Aarhus, er det tilsyneladende ikke alt, der går som varmt brød.

Det viser en status på byggeriet Havneholmen i Aarhus Ø, hvor 402 lejligheder i fem blokke er bygget og klar til udlejning.

I tre af blokkene er det meste udlejet, men i de to senest færdiggjorte blokke, Blok D og Blok E, er der henholdsvis 47 og 134 ledige lejligheder lige nu. Udlejning af Blok D startede i september, og udlejning af Blok E startede i december sidste år, og en sammentælling på hele byggeriet viser, at 202 af de i alt 402 lejligheder i øjeblikket står ledige.

Mættet marked

Kim Eiskjær Mogensen er udlejningschef ved Datea, der står for udlejning af Havneholmen:

»Vi har valgt at lave familieboliger og har godt vidst, at Aarhus er en studieby, hvor størstedelen af de boligsøgende er studerende, så vi har ikke forventet, at det hele ville være fuldt udlejet på 14 dage. Og så er det klart, at når vi kommer med 400 lejligheder, så bliver markedet mættet,« siger Kim Eis-kjær Mogensen.

Mens mange toværelses- og femværelseslejligheder er udlejet, er det gået langsommere med tre- og fireværelseslejligheder, hvor huslejen begynder på ca. 12.000 kr. for en treværelses og ca. 14.000 kr. for en fireværelseslejlighed.

Luftfoto over Aarhus Ø. I forgrunden Havneholmen, til højre Isbjerget og bag ved Pakhusene, Lighthouse og Z-huset. Havne husene kan anes øverst til venstre. Foto: Aarhus Kommune

»De tre- og fireværelseslejligheder kan også bruges til at dele af studerende, men en husleje på 6-7.000 kr. pr. studerende er lige i overkanten for mange, så det vil typisk være par, der lejer lejlighederne og typisk etablerede par med et enkelt barn eller to,« siger han.

I løbet af året

Udlejningschefen forventer, at alle lejligheder vil blive lejet ud i løbet af 2017.

»Sammensætningen af lejligheder viser, at det især er toværelses- og femværelseslejligheder, der er størst efterspørgsel på. For tre- og fireværelseslejlighederne vidste vi godt, at det ikke ville gå lige så hurtigt med udlejningen, men vores forventninger er klart, at alt vil blive udlejet i løbet af året,« siger han.

Eksemplet fra Havneholmen på Aarhus Ø er dog tilsyneladende ikke udtryk for en generel tendens til en afkøling af lejlighedsmarkedet i Aarhus.

Per Juulsen, direktør for Kollegiekontoret i Aarhus, oplever fortsat en meget stor efterspørgsel på ungdomsboliger, og det samme gør Anders Hyldborg, adm. direktør hos Boligportalen.dk, på lejligheder.

Udlejede lejligheder i de fem blokke på Havneholmen
  • Blok A: 52 lejl. – 2 ledige
  • Blok B: 68 lejl. – 9 ledige
  • Blok C: 39 lejl. – 10 ledige
  • Blok D: 84 lejl. – 47 ledige
  • Blok E: 159 lejl. – 134 ledige
  • I alt 402 lejligheder – 202 ledige.

»Lejeboligmarkedet i Aarhus er stadig brandvarmt. Den gennemsnitlige husleje stiger, og det har den gjort i et stykke tid. Særligt omkring studiestart i januar og februar og efter sommerferien er efterspørgslen stor,« siger han, der ikke vil kommentere Havneholmens priser, men siger:

»For mig handler det om, hvorvidt udlejer er i stand til at fastsætte den rigtige pris, og hvis markedet er i tomgang, så plejer udlejeren at regulere prisen rimelig hurtigt.«

Almene boliger er udlejet

Anders Hyldborg oplever typisk ikke, at lejligheder i Aarhus er ledige i op til tre måneder.

»Vi ser, at der kan gå to-tre dage eller en uge, og generelt har jeg ikke et indtryk af, at lejelejlighederne i Aarhus ligger særlig længe. Hvis man kigger på det samlede marked, lyder tre måneder af længere tid end normalt,« siger han.

En stor del af Aarhus Ø er ejerlejligheder, men der findes også andre lejelejligheder som f.eks. Havnehusene, der ejes af Brabrand Boligforening. Her er alle lejligheder udlejet, og der er venteliste, men da der er tale om almene boliger, altså boliger med statsstøtte, er huslejen generelt lavere end i et rent privat byggeri.

Lange ventelister

Keld Laursen, direktør for Brabrand Boligforening, siger:

»Udlejning af lejlighederne i Havnehusene var helt uproblematisk. Der var lange ventelister allerede fra starten, de gik som en kold cola på en varm sommerdag. Med den boligsituation, der er i Aarhus, bliver vores boliger afsat lige på stedet. Der er underskud af boliger i Aarhus lige nu, og Havnehusene har en umådelig attraktiv beliggenhed til fornuftige penge, derfor er de selvfølgelig attraktive.«

Et priseksempel er en treværelseslejlighed på 92 kvm i de almene boliger i Havnehusene, hvor huslejen er ca. 9.800 kr.

Tilsvarende koster en treværelseslejlighed på 96 kvm i det private byggeri Havneholmen ca. 14.200 kr. i månedlig husleje. Der er dog ikke nødvendigvis tale om ens lejligheder, hvad angår udseende, kvalitet, faciliteter og beliggenhed.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Opråb fra 23-årig: Den danske præstationskultur er sygelig

Katrine Læbo, studerende, statskundskab, Børglumvej 25, Risskov
Der er for stort et fokus på præstationer og for lidt på, hvem man er som person.

Debat: P-vagt drev borgerjagt

Regner Laursen, Kløvervej 4, Hammel
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Stjernearkitektens lovende lillesøster: Jeg elsker ikke fermenterede fårenosser, men jeg elsker traditionen
29-årige Victoria Eliasdottir er udråbt som en af Europas lovende unge kokke. Når hun ikke er i køkkenet på sin brors kunstfabrik i Berlin, drømmer hun sig tilbage til Island og blodpølse med kanel og gule beder. 
Se flere
Trafikrådmand: Partier forsinker løsning på kaos i Dokk1-krydset
Bünyamin Simsek (V) kritiserer S og SF for at trække en Mindet-løsning i byrådet. EL påpeger, at ønsket kommer fra et enigt teknisk udvalg, og Ango Winther (S) afviser, at en byrådsbehandling vil forsinke etableringen af et nyt kryds. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her