Annonce
JP Aarhus 20 år
Erhverv

Butiksindehaver føler sig forfulgt

Bukseskrædderen flyttede til Volden, da Bestseller overtog Rømerhus i Skt. Clemens Stræde. Nu føler hun, at modegiganten spøger igen.

Lone Posin måtte for tre år siden flytte fra Skt. Clemens Stræder, da Bestseller købte Rømerhus. Nu er modekoncernen gået i gang med at opkøbe ejendomme i Volden, hvor hun nu driver sin forretning Bukseskrædderen.

Lone Posin, indehaver af Bukseskrædderen i Volden 30, har ikke det bedste forhold til Bestseller.

For tre år siden måtte hun flytte sin butik til Volden, da Bestseller overtog Rømerhus i Skt. Clemens Stræde, og det havde mange omkostninger.

»Vi røg ud af klappen, selv om vi havde været der i 39 år. Neye og Bog & idé oplevede det samme, men de fandt aldrig et andet lokale og kom videre,« fortæller hun.

Forhandlingerne dengang var ifølge butiksindehaveren meget hårde. Lone Posin husker bl.a. et møde, hvor både hun og Bestseller mødte op med hver sin advokat.

»Da vi skulle ud af lejemålet, sagde deres advokat, at om fem år ville sådan en lille forretning som min ikke være der mere. Det glemmer jeg aldrig. Den var strid. Det siger lidt om, hvad de tænker om os små forretningsdrivende,« siger hun.

Da vi skulle ud af lejemålet, sagde deres advokat, at om fem år ville sådan en lille forretning som min ikke være der mere. Det glemmer jeg aldrig. Den var strid.
Lone Posin, , indehaver af Bukseskrædderen

Adresseskiftet til Volden fik store konsekvenser for Bukseskrædderen.

»Jeg mistede mange faste kunder, fordi min butik havde ligget det samme sted i næsten 40 år. Så det var lidt som at begynde forfra,« fortæller hun.

»Men jeg tænkte også, at det var dejligt at komme herned, så man var fri for Bestseller, fordi de kun er oppe på Strøget. Derfor er det kommet noget bag på mig, at Anders Holch Povlsen er begyndt at købe op her også,« fortæller hun.

Lone Posins bekymring er nu, at områdets særpræg med mange små, selvstændige specialbutikker vil forsvinde.

»Hvis han køber op, sætter i stand og sætter huslejen op, så har vi små forretninger ikke råd til at være her mere. Og så bliver det et kedeligt sted ligesom Strøget med mange kædebutikker,« mener hun.

En handelskulisse

Mogens Wohlert, formand for grundejerforeningen Rosengadekarreen, der også omfatter dele af Volden, mener, at netop Latinerkvarteret udmærker sig ved de mange unikke butikker.

»Jeg frygter, at man ødelægger kvarteret og midtbyen. Den udvikling har man også set i Stockholms Gamla Stan, New York og London. Der går noget tabt,« mener han.

Mogens Wohlert mener allerede at have iagttaget de første synlige forandringer.

»Nogle af lejlighederne på første sal bliver nedlagt og brugt som varelagre. Hvis det fortsætter, bliver kvarteret en handelskulisse, hvor der er liv i butikkernes åbningstid, men dødt om aftenen, fordi der ikke er nogen beboere,« siger han og understreger, at foreningens medlemmer nok kan være bekymrede, men ellers ikke har nogen mulighed for at påvirke ejendomsmarkedet.

»Det er vi kede af, men vi kan ikke gøre ret meget andet end at byde dem velkommen som medlemmer af grundejerforeningen,« siger Mogens Wohlert.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Dette er den virkelige bankskandale

Mangelfuld kontrol i kombination med potentielt kriminelle medarbejdere er en invitation til at efterprøve ”Murphys Love”, og Danske Bank har i denne sag krydset stort set alle.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen
Kommentar
Debatindlæg

Debat: V: Drop ny etape af letbanen

Bünyamin Simsek (V)

Debat: Voksenhandicap i Aarhus Kommune skraber bunden

Gert Landergren Due
Opsigtsvækkende historie i JP Aarhus viser konsekvenserne af kommunens lave prioritering.

Debat: Det spidser til

Morten Nystrup
Aarhus' historie
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her