Annonce
JP Aarhus 20 år
Erhverv

Møgbeskidt slagter blandt landets værste

Slagter på Silkeborgvej i Aarhus betegnes som »et broddent kar«, siger chefen for Fødevarerejseholdet.

Fire gange i træk har Adil Halal Slagter på Silkeborgvej fået hård kritik af Fødevarekontrollen. Foto: Lokalavisen Aarhus

Sortgrøn mug på kødkrogene. Slimede ansamlinger under skærepladerne på udskæringsbordet. Gule belægninger i kødhakkeren. Og snavs, skidt og mugdannelse i revner, på vinduer, døre og vægge i meget slidte bag- og produktionslokaler.

Det var beskidte og uhumske forhold, der mødte Fødevarestyrelsens kontrollanter, da de den 21. november troppede op hos Adil Halal Slagter på Silkeborgvej 54 i Aarhus C.

Kontrol

De fire seneste besøg

Fødevarekontrollen har ved de seneste fire besøg hos Adil Halal Slagter haft følgende anmærkninger:

  • 12/5-16: Sur smiley og bøde på 5.000 kr. Kød målt op til 20,3 grader under ukølet transport.
  • 12/7-16: Sur smiley og bøde på 2.000 kr. Manglende ophængning af kontrolrapport.
  • 8/9-16: Mellemfornøjet smiley. Syv dyrehoveder med pels destrueret pga. manglende dokumentation.
  • 21/11-16: Mellemfornøjet smiley. Flere uhygiejniske forhold og 125 kg frossent kød destrueret.

Det fremgår af virksomhedens seneste offentligt tilgængelige kontrolrapport og kontrollanternes billeder, som avisen har fået aktindsigt i.

Hygiejnen – eller manglen på samme – var dog ikke det eneste, der blev slået ned på. Også 125 kg forskellige udskæringer fundet i en kummefryser blev destrueret med grøn farve, da slagteren ikke havde nogen form for dokumentation på varerne. Virksomhedens forklaring var, at kødet var til privat brug, og at skiltningen måtte være faldet af.

Fjerde gang i træk

Seneste besøg var et i en række af fødevarekontroller, hvor Adil Halal Slagter har fået hård kritik. I september blev det også til en mellemfornøjet smiley, da syv hoveder af lam og får måtte destrueres pga. manglende dokumentation.

I juli blev det til en bøde på 2.000 kr. og en sur smiley, fordi slagteren ikke havde hængt den seneste rapport op. Den rapport, som blev lavet i maj, havde nemlig også en smiley med nedadvendte mundvige i øverste, højre hjørne. Her blev slagteren taget i at have transporteret kød fra Holland til Danmark i en bil med et ødelagt køleranlæg. Noget af kødet blev målt til at være helt op til 20,3 grader.

Under skærebordet i produktionslokalet var der slimede ansamlinger på de kraftigt rustangrebne bæringer. Foto: Fødevarestyrelsen

Et broddent kar

Adil Halal Slagter overtræder altså gang på gang fødevarereglerne. Faktisk så slemt, at det har placeret Aarhus-slagteren i en meget uimponerende top 40 i Danmark.

»Virksomheden er det, vi betegner som et broddent kar. Det er virksomheder, som får sanktioner i tre af fire kontrolrapporter i træk. Det får ca. 300 af de over 60.000 virksomheder, vi kontrollerer. Denne virksomhed har fået sanktioner i fire af fire rapporter, og der er kun godt 40 virksomheder i Danmark, der kan leve op til den tvivlsomme ære,« siger Michael Rosenmark, chef for Fødevarerejseholdet, som dog påpeger, at Adil Halal Slagter retter ind efter hvert besøg.

Der blev konstateret udbredt mugdannelse og snavs på slagterens kødkroge. Foto: Fødevarestyrelsen

»Skal man finde noget positivt at sige, så er det, at de gang på gang har rettet op på forholdene. Virksomheden har dog formået at finde på noget nyt, som man ikke overholder, når vi er kommet igen,« forklarer Michael Rosenmark.

Der tegner sig altså et billede af en slagter, der ikke har fødevaresikkerhed som højeste prioritering.

Slagter med anmærkninger: Næste gang får vi en glad smiley

Spørgsmålet er, om der skal sanktioneres hårdere, når det gentagne gange er galt.

»Vi kan eskalere kontrolfrekvensen – altså komme på besøg oftere – som vi gør lige nu. Men man kan langt hen ad vejen blive ved, hvis man har råd, og kunderne er ligeglade med dårlig hygiejne og lægger penge i kasseapparatet,« siger Michael Rosenmark.

Næste kontrol af Adil Halal Slagter skal foretages senest to måneder efter den seneste kontrol.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Forslag til et højhus på Hængslet igen

Søren Møller
Hvorfor lytter ingen til det gennemarbejdede forslag til en smuk måde at bebygge Hængslet, som Fællesrådet for Aarhus Ø har lavet?

Debat: Sundhedsministeren gav mig en bredside - her kommer fakta

Camilla Fabricius
I JP Aarhus forleden giver sundhedsminister Ellen Trane Nørby mig en ordentlig bredside på baggrund af et indlæg, jeg har skrevet om ministerens underfinansiering af et landsdækkende psykiatrisk akutberedskab.

Debat: Kvalitet i folkeskolen handler ikke om sted

Jan Petersen (S), Mads Nikolajsen (SF)
Der er flere svar på, hvorfor overbygningsklasser skal samles.
Aarhus' historie

Tidligere politichef: Den sag glemmer jeg aldrig

Tidligere chefkriminalinspektør Allan Lund stod i 2003 i spidsen for efterforskningen af den dengang meget omtalte voldtægtssag fra Botanisk Have i Aarhus. Han tænker stadig på den uopklarede sag, selv om han nu er gået på pension.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Bolig
Danskernes design: Vi eksperimenterer på badeværelset, men køkkenet skal stadig være hvidt
Individualitet, farver og sanselighed er blandt nøgleordene, når blikket kastes på de nye køkkener og badeværelser. Det individuelle præg er centralt, ligesom behovet for at nyde materialer og design fylder. 
Se flere
Dom: Derfor blev Svend Lings dømt skyldig i at medvirke til selvmord
Tag medicinen, put en plastikpose over hovedet og en elastik om halsen. E-mail-rådene fra den pensionerede læge til en ældre kvinde, som ønskede at begå selvmord, var så detaljerede, at han blev dømt for at medvirke til selvmord. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her