Annonce
JP Aarhus 20 år
Erhverv

Søstrene Grene flytter hovedsæde til Aarhus Ø

Alle 10.000 kvm i Pakhusenes 1. etape er nu udlejet.

Udover det praktiske i at samle de administrative medarbejdere et sted ser Mikkel Grene, adm. direktør i Søstrene Grene, store pakhus-plusser i havkig, bynær beliggenhed, fællesfaciliteter og bo i et hus med sjæl. Arkivfoto: Gregers Tycho

Havkig, bynær beliggenhed og et hus med sjæl.

Det er nogle af grundene til, at Søstrene Grene til april flytter ind i Pakhusenes 1. etape i Aarhus Ø, fortæller Mikkel Grene, adm. direktør for den familieejede butikskæde.

Hidtil har den Aarhusbaserede virksomhed haft hovedkontor på Strandvejen og bl.a. it-, finans- og retail-afdelinger fordelt på to adresser på Gunnar Clausens Vej. Men alle funktioner på nær logistik bliver nu samlet i et nyt hovedkontor på 2.500 kvm på 5. og 6. etage i Pakhusene, hvor 80 Søstrene Grene-medarbejdere får arbejdsplads.

»Det er vigtigt for os at være tæt på byen, og vi har været vant til at ligge i naturskønne omgivelser, hvor vi har havudsigt. Det kan vi bruge aktivt som inspiration til vores daglige arbejde, da æstetik og glæde er to af vores vigtigste værdier, så det har vi prioriteret højt,« siger Mikkel Grene, der forventer, at lokalerne inden for fem år skal huse 150 medarbejdere.

Vi har set på, hvordan vi kan skabe naturlige mødepunkter og fundet ud af, at der er kaffemaskinen ret central.
Mikkel Grene, , adm. direktør i Søstrene Grene

Også tilgangen til Pakhusene, som byudvikler Rune Kilden står bag, tiltaler direktøren.

»Vi forelskede os i projektet, og den måde Rune Kilden har tænkt brugerne ind og fået sjæl og miljø ind i huset fra begyndelsen. Han har taget udgangspunkt i brugernes behov og har prøvet at skabe bygningerne ud fra dem, så der kommer nogle gode oplevelser, når man er i rummene, men også funktioner, der understøtter, at der er aktiviteter på tværs af lejerne, og at huset lever døgnet rundt,« siger han og henviser til, at der bliver en række fællesfaciliteter som mødelokaler og kantine i bygningen.

En af de største lejere

Dem skal butikskæden dele med bl.a. BankNordik, Moe Ingeniører, Aart arkitekter, Interlex Advokater, SeierFitness og restaurant MIB Pakhusene.

»Vi glæder os til at komme derned og få et godt fællesskab med de øvrige lejere. Det bliver et spændende miks,« konstaterer Mikkel Grene.

Sine egne 2.500 kvm har Søstrene Grene også tænkt sig at indrette, så medarbejderne kommer til at blande sig på tværs af afdelingerne. Det skal bl.a. Café Grene midt i huset sikre.

»Vi har set på, hvordan vi kan skabe naturlige mødepunkter og fundet ud af, at der er kaffemaskinen ret central,« fortæller direktøren for virksomheden, som i 1973 åbnede sin første butik på strøget i Aarhus og i dag har 140 butikker verden over.

Søstrene Grene bliver en af de største lejere med ca. en fjerdedel af Pakhusenes knap 10.000 kvm. Huslejen bliver således på ca. 300.000 kr. om måneden inklusiv fællesomkostninger.

Næste etape projekteres

Rune Kilden kalder Søstrene Grene for en af husets »ankerlejere« og mener, at kædens værdier spiller godt sammen med Pakhusene. Han glæder sig over, at kunne byde virksomheden velkommen og den generelle interesse for erhvervslejemålene.

Søstrene Grene tjener rekordmange penge: Nye butikker på vej

»At en mellemstor virksomhed flytter hertil er et godt eksempel på, at erhvervslivet har fået øjnene op for Aarhus Ø. For ikke ret længe siden gik historierne på, at man ikke kunne få erhverv på Aarhus Ø, men nu er der virkelig kommet hul på det,« siger Rune Kilden, der roser investoren Claus Hommelhoff for at tro på projektet og kaste penge i det.

Rune Kilden kan nu melde alle ca. 10.000 kvm i Pakhusenes 1. etape udlejet og kalder det en kæmpe tilfredsstillelse:

»Det er i sig selv fantastisk, at vi kan melde totalt udsolgt, men endnu mere fantastisk er det, at så mange virksomheder har forstået, at Pakhusene er mere end bare et sted, hvor man kan drive sin virksomhed. Det handler om at indgå i et fællesskab med andre mennesker og om at forstå, at bygningen indgår i en deleøkonomi, så den også kan bruges af andre i bydelen.«

Kunderne vrimler til Søstrene Grene: Bedste start nogensinde

Rune Kilden vil således til at projektere den næste etape, som forventes klar til indflytning i sommeren 2019.

Kontorbygningens lejere flytter ind i løbet af februar-april. Ud over erhvervsdelen omfatter Pakhusenes 1. etape et boligtårn på 13 etager med 80 lejligheder, der er klar til indflytning den 15. december.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Bank til Aarhus Ø
Kunderne har større behov for at kunne parkere tæt på banken end at have muligheden for at slentre forbi under en strøgtur. Desuden er Aarhus Ø et spændende område med mange mulige kunder.
Debat: Aftaler bør være aftaler på Aarhus Ø
Poul Stenbøg
Det er uacceptabelt, at kommunens Ø-administration mener, at bygherre og kommunen i fællesskab kan få et selvskabt indtægtstab godtgjort ved at bryde indgåede aftaler og uden videre tillade, at samtlige sidebygninger bliver på 14 etager og ikke syv som klausuleret i aftalerne med de eksisterende Lighthouse-bygninger.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen

På skraldejagt i skovbunden

En gruppe børn og voksne var søndag formiddag ude og samle affald i Riis Skov på foranledning af familiemediet "Børnenes Aarhus".
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Man behandler da en ældre dame ordentligt, gør man ikke?

Michael Dohn Sørensen
De uheldige episoder var en kærkommen lejlighed. Der var jo igangsat en redningsplan, men den efterlader nu indtrykket af blot at være spil for galleriet.

Debat: Politikerne er for uambitiøse

Bent Bjørn Møller Hansen
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Viden
Professor advarer: "Big Data" kan føre til forkerte behandlinger
Mere sundhedsdata har et kæmpe potentiale for behandlinger. Men udviklingen kan paradoksalt nok øge mængden af fejldiagnosticeringer, advarer statistiker. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her