Annonce
JP Aarhus 20 år
Erhverv

Aarhus' dyreste postnummer ligger ikke længere i Risskov eller Højbjerg

Efter mange år som værende de dyreste postnumre i den jyske hovedstad, faktisk i hele Jylland, er Risskov og Højbjerg det ikke længere. 8230 Åbyhøj har overgået de to andre, hvis man kigger på kvadratmeterprisen for solgte boliger i årets første halve år.

Åbyhøj er blevet den dyreste bydel i hele Jylland, men får kamp til stregen af Risskov og Højbjerg. Faktisk råder Aarhus over de fem dyreste postnumre på fastlandet. Foto: Lasse Kristensen

Postnummer og boligpris er to ting, der går hånd i hånd. Er postnummeret populært, så er prisen på drømmeboligen høj, og det kan næppe komme som nogen overraskelse for nogen, at huspriserne i Aarhus er noget højere end i resten af Jylland.

Det overrasker nok heller ikke mange, at Jyllands fem dyreste postnumre ligger her i byen, men som noget nyt er det hverken Risskov eller Højbjerg, der topper listen.

Et kig på kvadratmeterpriserne afslører, at byens dyreste boliger skal findes i Aarhus-bydelen Åbyhøj. Her betaler nye boligejere i gennemsnit 28.106 kroner pr. kvadratmeter, oplyser boligsiden Boliga i en undersøgelse, den har foretaget.

Her har boligsiden opgjort kvadratmeterpriserne på registrerede salg for de første seks måneder af 2016 i postdistrikter, hvor der minimum har været 20 salg i den periode.

Risskov og Højbjerg er dog heller ikke gået hen og blevet billige postnumre at bosætte sig i. De efterfølger Åbyhøj på henholdsvis en anden og tredje plads på listen- i nævnte rækkefølge. På henholdvis en fjerde og femte plads over dyreste postnumre ligger Aarhus N og Viby J. Priserne spænder i de her områder fra 27.936  i Risskov til 23.066 kroner i Viby J.

Bevæger man sig væk fra den jyske hovedstad, skal man køre en times tid mod nord for at finde de næstdyreste postnumre, når Aarhus-numrene er fraregnet. I Aalborg må en huskøber i gennemsnit slippe 21.471 kroner pr. kvadratmeter.

Men man skal også have den store tegnebog op af lommen, hvis drømmehuset ligger i Vejle eller Esbjerg.

Vil man derimod betale så lidt som muligt pr. kvadratmeter, er det billigst at bosætte sig i Løgumkloster, hvor køberne kan nøjes med at slippe 3.285 kroner.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Kapsejlads: Aarhus fik kamp til sin havn
At se de syv både i en af verdens hårdeste og længste kapsejladser, er noget, der kan trække folk til Aarhus Havn. Det kunne man se fredag, da Volvo Ocean Race havde et såkaldt fly-by i havnen. Det kunne ikke engang fodbold på storskærmen overtrumfe.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Letbanen er skyld i dårlige trafikløsninger

Erik Skals
Aarhus Letbane koster mange borgere ekstra transporttid i stedet for som tænkt af politikerne at lette vores transportbehov.
Aarhus' historie

Debat: ”Generation innovation” bygger et Aarhus i kraftig vækst

Bente Steffensen, direktør, Erhverv Aarhus

Aarhus er en havne- og handelsby. Det gælder også for år 2038, hvor ungdommen byder ind med flere innovative løsninger, der får erhvervsliv, forskning og befolkning til at vokse i fællesskab.

Vi må planlægge fremtiden – bedre

Af Keld Laursen, direktør i Brabrand Boligforening

Er vi i dag – i 2018 – på vej i den retning, som vi ønsker at vores by skal udvikle sig frem mod 2038?
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Bilferien sydpå kan få en langsom start Forbered dig på 110 km vejarbejde inden Hamborg
Vejarbejde præger store dele af Autobahn A7 ned mod Hamborg her til sommer, og det kan give op til seks timer forlænget rejsetid. Tyske ADAC anbefaler i stedet A9, hvis man skal til Norditalien og kører på de mest belastede dage. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her