Annonce
JP Aarhus 20 år
Erhverv

Aarhus' dyreste postnummer ligger ikke længere i Risskov eller Højbjerg

Efter mange år som værende de dyreste postnumre i den jyske hovedstad, faktisk i hele Jylland, er Risskov og Højbjerg det ikke længere. 8230 Åbyhøj har overgået de to andre, hvis man kigger på kvadratmeterprisen for solgte boliger i årets første halve år.

Åbyhøj er blevet den dyreste bydel i hele Jylland, men får kamp til stregen af Risskov og Højbjerg. Faktisk råder Aarhus over de fem dyreste postnumre på fastlandet. Foto: Lasse Kristensen

Postnummer og boligpris er to ting, der går hånd i hånd. Er postnummeret populært, så er prisen på drømmeboligen høj, og det kan næppe komme som nogen overraskelse for nogen, at huspriserne i Aarhus er noget højere end i resten af Jylland.

Det overrasker nok heller ikke mange, at Jyllands fem dyreste postnumre ligger her i byen, men som noget nyt er det hverken Risskov eller Højbjerg, der topper listen.

Et kig på kvadratmeterpriserne afslører, at byens dyreste boliger skal findes i Aarhus-bydelen Åbyhøj. Her betaler nye boligejere i gennemsnit 28.106 kroner pr. kvadratmeter, oplyser boligsiden Boliga i en undersøgelse, den har foretaget.

Her har boligsiden opgjort kvadratmeterpriserne på registrerede salg for de første seks måneder af 2016 i postdistrikter, hvor der minimum har været 20 salg i den periode.

Risskov og Højbjerg er dog heller ikke gået hen og blevet billige postnumre at bosætte sig i. De efterfølger Åbyhøj på henholdsvis en anden og tredje plads på listen- i nævnte rækkefølge. På henholdvis en fjerde og femte plads over dyreste postnumre ligger Aarhus N og Viby J. Priserne spænder i de her områder fra 27.936  i Risskov til 23.066 kroner i Viby J.

Bevæger man sig væk fra den jyske hovedstad, skal man køre en times tid mod nord for at finde de næstdyreste postnumre, når Aarhus-numrene er fraregnet. I Aalborg må en huskøber i gennemsnit slippe 21.471 kroner pr. kvadratmeter.

Men man skal også have den store tegnebog op af lommen, hvis drømmehuset ligger i Vejle eller Esbjerg.

Vil man derimod betale så lidt som muligt pr. kvadratmeter, er det billigst at bosætte sig i Løgumkloster, hvor køberne kan nøjes med at slippe 3.285 kroner.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: En rædselssommer i Klostergade-kvarteret
Gert Nielsen
Aldrig før har der i Klostergade-området været så meget svineri, råben og skrigen, høj musik, knuste flasker samt frygt og utryghed. Løsningen på problemet er oplagt, men kommunen gør ikke noget.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Tvivlsomme forudsætninger for brutale nedskæringer

Keld Hvalsø, Lone Norlander
Byrådet i Aarhus bør aflyse den store nedskæringsrunde, som brutalt vil ramme skoler, daginstitutioner, ældre, udsatte grupper, kulturlivet og mange andre.
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her