Annonce
JP Aarhus 20 år
Erhverv

Jyllands-Posten vil bygge nyt hovedsæde ved Filmbyen i Aarhus

Et nyt trapezformet mediehus på 8.500 kvm på Aarhus Havn skal efter planen være nyt hovedsæde for Jyllands-Posten fra 2019. Henning Larsen Architects har tegnet det nye mediehus til ca. 200 mio. kr.

Et nyt hovedsæde for Jyllands-Posten skal stå klar til indflytning på Aarhus havn i 2019. Huset til ca. 200 mio. kr. er tegnet af Henning Larsen Architects.

Hvis Aarhus Byråd siger god for planen, flytter Jyllands-Posten sit hovedsæde fra Grøndalsvej i Viby til en placering ved Filmbyen på Aarhus havn, og planen er, at et nybygget mediehus på 8.500 kvm. kan stå klar til indflytning i slutningen af 2019.

Det oplyser Jacob Nybroe, ansvarshavende chefredaktør for Jyllands-Posten, der glæder sig over udsigten til en placering i centrum af Aarhus.

»Placeringen og naboskabet til Filmbyen vil skabe et kreativt og spændende miljø, som både vil være tiltrækkende for byens borgere og gæster, og som også vil være attraktivt for Jyllands-Postens medarbejdere,« siger chefredaktøren og fortsætter:

»Jyllands-Posten er født og forankret i Aarhus. De enestående omgivelser ved Filmbyen har i den grad potentialet til at blive en smuk og solid ramme for de næste mange års udvikling af journalistik til vores læsere i hele Danmark,« siger Jacob Nybroe.

Som ejer af Jyllands-Posten har JP/Politikens Hus budt på grunden ved Filmbyen for at give Jyllands-Posten et tidssvarende og fleksibelt hovedsæde, der skaber gode rammer for udvikling og vækst, forklarer administrerende direktør for JP/Politikens Hus, Stig Kirk Ørskov:

»Vores bud på den fantastiske grund ved Filmbyen er en understregning af ambitionerne for Jyllands-Posten og en manifestation af vores ønske om fortsat at udvikle og investere i medieaktiviteter i hele landet,« siger Stig Kirk Ørskov.

Det nye hovedsæde vil blive indrettet efter de samme velfungerende sikkerheds-principper, som gælder for Politikens Hus, der ligger på Rådhuspladsen i København. Pressefoto

Det er JP/Politikens Hus, der bliver bygherre for det nye mediehus i en totalentreprise med Casa. Prisen for byggeriet er ca. 200 mio. kr., og huset skal give plads til Jyllands-Postens ca. 300 medarbejdere, Ekstra Bladets Aarhus-redaktion samt Politikens Lokalaviser.

Det nye hovedsæde vil blive indrettet efter de samme velfungerende sikkerheds-principper, som gælder for Politikens Hus, der ligger på Rådhuspladsen i København. Her er sikkerhedsforanstaltningerne integreret i bygningen, hvilket også vil være tilfældet i Jyllands-Postens nye hovedsæde i Aarhus.

Aarhus Kommune har indstillet JP/Politikens Hus som køber af grunden ved Filmbyen, og indstillingen skal behandles af Magistraten mandag 3. oktober og dernæst af Aarhus Byråd. Ifølge rådmanden for Teknik og Miljø, Kristian Würtz (S), vil et salg til Jyllands-Posten være en klar styrkelse af områdets erhvervsmiljø.

»Når man ser på, hvilke virksomheder vi gerne vil have til at spille sammen med både Filmbyen og virksomhederne i sydhavnskvarteret, så synes jeg, at Jyllands-Posten er helt optimal. Det er en af landets førende mediearbejdspladser, der kommer til at bidrage med en masse til byområdet. Det vil være et attraktivt kvarter at arbejde og færdes i,« siger Kristian Würtz.

Henning Larsen Architects har tegnet den 8.500 kvm. trapezformede bygning, som orienterer sig mod havnen. Pladsen forbindes med den kommende havnepromenade over for Dokk1.

Filmby Aarhus glæder sig over den nye nabo. Pressefoto

Hos den nærmeste nabo til det nye mediehus, Filmby Aarhus, er der glæde over udsigten til en ny indflytter i området.

»Det er en helt fantastisk nyhed. Hvis et af landets største mediehuse flytter herned, vil det sætte yderligere fart på udviklingen og kunne give helt nye samarbejdsmuligheder,« siger Carsten Holst, chef for Filmby Aarhus.

Jyllands-Posten har tidligere arbejdet med planer om at flytte hovedsædet fra Viby til Aarhus Havn. Men i 2013 måtte planen om et nyt mediehus på Europaplads opgives, da ejendomsselskabet bag projektet ikke kunne finde finansiering.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen

På skraldejagt i skovbunden

En gruppe børn og voksne var søndag formiddag ude og samle affald i Riis Skov på foranledning af familiemediet "Børnenes Aarhus".
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Aftaler bør være aftaler på Aarhus Ø

Poul Stenbøg
Det er uacceptabelt, at kommunens Ø-administration mener, at bygherre og kommunen i fællesskab kan få et selvskabt indtægtstab godtgjort ved at bryde indgåede aftaler og uden videre tillade, at samtlige sidebygninger bliver på 14 etager og ikke syv som klausuleret i aftalerne med de eksisterende Lighthouse-bygninger.

Debat: Vil Gert Bjerregaard ødelægge Aarhus Havn?

Flemming Jessen
Kan Venstre da virkelig ikke forstå, at byens, erhvervslivets og havnens vækst hænger ubrydeligt sammen?
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Bolig
Guide til fremtidens hygge-begreb: Med ikigai kan du give dit liv personlighed
Ikigai er en japansk livsvisdom, der handler om at søge mening med livet. Begrebet har eksisteret siden oldtiden, men er i dag ved at overgå hygge-begrebet. Her er nogle gode råd til, hvordan du selv kan bruge ikigai i indretningen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her