Annonce
JP Aarhus 20 år
Erhverv

Aarhus Universitetshospital skal spare på personalet igen

Aarhus Universitetshospital skal spare 75 mio. kr. i 2017. Personalet kan ikke undgå at blive ramt, konstaterer hospitalsdirektør Gert Sørensen.

I 2015 blev Aarhus Universitetshospital (AUH) for ottende år i træk kåret som Danmarks bedste hospital af nyhedsavisen Dagens Medicin. Men konkurrencen om at holde sig på 1. pladsen er hård. Nu venter en ny sparerunde på AUH. Arkivfoto: Gorm Branderup

For anden gang i år skal Aarhus Universitetshospital (AUH) i gang med en sparerunde.

På et ekstraordinært møde torsdag i det såkaldte hovedMED-udvalg blev medarbejderrepræsentanterne forelagt nye besparelser til 75 mio. kr. fra 2017.

Sparerunden kommer på et tidspunkt, hvor hospitalet gennem sommeren har gennemført en anden sparerunde på 20 mio. kr.

»Vi kommer ikke til at undgå personalereduktioner. Vi vil forsøge at tage så stor en del af besparelsen som muligt på centrale puljer og konti. Men det kan ikke undgås, at der vil blive nedlagt stillinger, når der skal findes så store beløb,« siger hospitalsdirektør Gert Sørensen.

Sidste år måtte AUH nedlægge 200 stillinger på grund af besparelser. Ifølge hospitalsledelsen er det et pres på både Region Midtjyllands og AUH’s eget budget, som udløser den nye sparerunde på AUH. Internt på hospitalet er problemet bl.a., at prisen for at behandle patienter fra andre regioner er faldet fra 2015 til 2016. Derfor mangler AUH nu 22 mio. kr. på budgettet. Samtidig har hospitalet ikke sparet så meget som forventet på vareindkøb. Her havde hospitalet kalkuleret med en besparelse på 49 mio. kr., men har kun hentet 26 mio. kr. via billigere indkøbsaftaler.

»På det område har vi været for optimistiske, så der mangler 23 mio. kr.,« siger Gert Sørensen, som også peger på, at det seneste budgetforlig i Region Midtjylland betyder 28,2 mio. kr. mindre i kassen på AUH. Samlet løber sparemålet som nævnt op i 75 mio. kr.

Regionsformand undrer sig

Formanden for Region Midtjylland, Bent Hansen (S), undrer sig over, hvordan AUH kan mangle penge på grund af regionsrådets nyligt besluttede budget. Flertallet bag budgettet har netop glædet sig over, at der trods en stram økonomi i regionen var undgået direkte besparelser på sundhedspersonalet i 2017.

Hospitalsansatte om nye sparekrav: Katastrofalt og kritisabelt

»Jeg forstår ikke, hvordan AUH kommer til at mangle 28 mio. kr. på baggrund af det nye regionsbudget. Jeg er træt af, at der skal spares, og derfor vil jeg kigge på sagen med interesse,« siger Bent Hansen, som samtidig påpeger, at der på et hospital som AUH med et budget på knap 7 mia. kr. jævnligt vil være brug for økonomiske tilpasninger.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Den utrolige skandale i Aarhus

Flemming Larsen, C. F. Aagaards Vej 28, Højbjerg
Skandalen i Teknik og Miljø viser, at alt er muligt i Aarhus Kommune, hvis man har de rigtige forbindelser.

Debat: Trist, at der er så lidt liv på Bispetorvet

Hans-Henrik Bisbo, malermester emeritus, Fænøgade 5, Aarhus C
Lav en helårsskøjtebane på det kedelige torv.

Debat: Psykiatrien bør have et markant løft

Rasmus Foged, regionsrådsmedlem, Alternativet i Region Midtjylland
Hvor er det tragisk, at vores psykiatriske afdelinger er så pressede, at de ikke har mulighed for at give patienterne den ro og tryghed, de skal bruge for at blive raske.
Aarhus' historie
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Biler
Eks-minister er gennemført el-bilist: Men Ellerten var alligevel ved at tage pippet fra ham
Generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp Christian Friis Bach er vild med elbiler. Lige nu rummer husstanden hele to af slagsen - en håbløs og en moderne. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her