Annonce
JP Aarhus 20 år
Erhverv

Sæt kontoret på jydekrogen

Jonas Hallberg bygger mobile kontorvogne på sit værksted i Sydhavnen. Et kontor på hjul giver afveksling i arbejdslivet og kan med sit specielle udseende bidrage til at markedsføre indehaverens virksomhed.

Jonas Hallbergs kontorer er små og funktionelle.

Det er sjældent, at båndoptagelsen er fyldt af muhende køer, når man har lavet et interview midt i Aarhus.

Blå bog
Jonas Hallberg
 • Uddannet elektriker.
 • Kreativ chef hos Smuk Fest frem til 2012.
 • Selvstændig siden 2012 med Tiny Office og Ikke en Pind ApS.
 • Arbejder for Smukfest to dage om ugen.
 • Med i bestyrelser og netværk, bl.a. Europæisk Kulturhovedstad 2017 i Aarhus, Spillestedet Pumpehuset i København og Smukfest.

Men når man besøger Jonas Hallberg i Sydhavnen, i bunden af Jægergårdsgade, er der køer lige uden for vinduet. Aarhus Slagtehus er nærmeste nabo, så selv om det nok ikke er den lykkeligste stund i køernes liv, er det et fascinerende scenario, der passer perfekt til Jonas Hallberg og hans lille virksomhed, Tiny Office.

Jonas Hallberg bygger mobile kontorer på hjul, og vi sidder i hans egen vogn, der ligner noget fra Ole Lund Kierkegaards bøger, samtidig med at den er hyperfunktionel. Mødebord med to stole, 4G-internet, boghylder, en bænk med plads til proviant, verdens mindste brændeovn og en kaffemaskine, der får duften af kaffe til at blande sig med duften af træ. På bordet står en skål med lakridspiber.

Og så er der Jonas Hallberg selv. Fyldt med kreativitet, energi og idéer, der strømmer fra ham i en begejstret strøm under hele interviewet. Han tænker utraditionelt, og det er blevet hans levevej.

Som nu idéen til Tiny Office. Han byggede sin egen vogn, da han stod for at lave Hurlumhejhuset i Tivoli for to år siden. Under byggeprocessen havde han brug for at være tæt på håndværkerne, samtidig med at han var nødt til at holde møder med sine andre kunder. Det gav ham idéen til det mobile kontor på en trailer – lige til at hægte bag en personbil.

Ny udsigt hver dag

»Tænk, hvis du kunne tage din arbejdsplads med dig i stedet for at skulle hen til den samme plads hver eneste dag. Med min vogn kan jeg køre ud til kunderne og invitere dem ind i mit miljø. Det løsner altid lidt op for slipset og kreativiteten,« siger Jonas Hallberg.

Hver vogn bygges og indrettes individuelt til den enkelte kunde, som kan udtrykke sin virksomheds dna med designet af vognen, både udvendigt og indvendigt.

Jonas Hallbergs virksomhed er kreativ, derfor udtrykker hans vogn kreativitet – med sit ydre af rå træbrædder på kryds og tværs, røde postkasse og todelte dør.

Jonas Hallberg laver små mobile kontorer, som bliver bygget i Sydhavnen i Aarhus. Fotos: Tobias Nicolai

Virksomheden
Tiny Office
 • De mobile kontorer er bygget på nye, godkendte trailere.
 • De er klassificeret som påhængsvogne og er godkendt af Trafikstyrelsen.
 • De må trækkes af en almindelig personbil.
 • Priser fra 85.000 kr. eksklusive moms. Indretning: 100.000-150.000 kr.
 • Tiny Office tilbyder også opbevaring og klargøring af vognene.
 • www.tinyoffice.dk

»Det er vigtigt at være synlig, og min vogn skaber meget opmærksomhed, når jeg kommer kørende. Jeg bliver vinket og smilet til, fotograferet og tagget på de sociale medier. Vognen sender unikke signaler om min virksomhed; der er jo kun en af denne vogn i hele verden,« siger Jonas Hallberg.

Han er ved at udvikle vogne til bl.a. Silvan og Muskelsvindfonden. I stedet for at leje en anonym plasticvogn får de en vogn, der signalerer lige netop deres værdier.

»Vi koger essensen af virksomheden ned til en vogn, som medarbejderne kan tage med ud til kunderne. Det er altid sjovt at sprænge rammerne og frigøre sig fra vanens tyranni, og det er det, vognen kan,« påpeger Jonas Hallberg.

Men hvad med parkering, vil de fleste byboere spørge. Og her er det, at lakridspiberne kommer ind i billedet.

»Man kommer langt med en høflig forespørgsel, charme og et par lakridspiber, men som regel holder jeg jo hos virksomhederne,« siger Jonas Hallberg.

Uddannet elektriker

Jonas Hallberg er uddannet elektriker, og hans kreativitet og påhitsomhed gav ham jobbet som kreativ chef hos Smukfest i Skanderborg, hvor han stod for at udvikle events i samarbejde med sponsorvirksomhederne. Det job bestyrer han stadig to dage om ugen.

Det er vigtigt at være synlig, og min vogn skaber meget opmærksomhed.
Jonas Hallberg, indehaver, Tiny Office

Resten af tiden bruger han på at bygge kontorvogne og på at skabe visuel identitet for virksomheder i sit andet firma, Ikke en Pind ApS.

Tiny Office består af af Jonas Hallberg selv og det hold af tømrere, smede, dekoratører, snedkere m.fl., som han sammensætter, når der skal bygges en ny kontorvogn.

»I løbet af 2016 bliver vi et par stykker flere i firmaet. Vi er en iværksættervirksomhed, der har ramt en efterspørgsel i tiden,« siger Jonas Hallberg.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Himmelbjerget er smuk i al sin enkelhed

Erling Melgaard Jarsbo
Himmelbjerget og omgivelserne trænger på ingen måde til udbygning med "hypet bras" og forgængeligt ragelse.
Aarhus' historie

Seks bud: Her er menneskerne, der former Aarhus om 20 år

Mona Juul. adm. direktør, Envision A/S

Aarhus er en skøn by – også om 20 år. For det er mennesker, der former byen. Ikke omvendt.

Debat: ”Generation innovation” bygger et Aarhus i kraftig vækst

Bente Steffensen, direktør, Erhverv Aarhus

Aarhus er en havne- og handelsby. Det gælder også for år 2038, hvor ungdommen byder ind med flere innovative løsninger, der får erhvervsliv, forskning og befolkning til at vokse i fællesskab.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her