Annonce
JP Aarhus 20 år
Erhverv

Supermarked mod madspild udvider til Aarhus

Supermarkedet Wefood, der er startet af Folkekirkens Nødhjælp, udvider med to butikker.

WeFood på Amagerbrogade, Danmarks første butik med overskudsmad. Foto: Jacob Ehrbahn

Mad med brudt emballage eller en holdbarhedsdato med snarligt udløb er så populært, at Wefood, supermarkedet mod madspild, efter blot et par måneder udvider med to nye butikker.

Butikskonceptet er startet af Folkekirkens Nødhjælp for at mindske de mange ton fødevarer, der hvert år smides ud. Og konceptet har vist sig som en bæredygtig forretning, der allerede har tjent over 200.000 kroner.

- Der er kø på gaden hver eneste dag. Folk kommer ind og ser, hvad vi har, og det er det, der er meningen; at man ikke skal købe alle sine varer i en Wefood-butik, men at man ser, hvad vi har, siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

Wefoods første butik åbnede på Amagerbrogade i København i slutningen af februar, og siden har forretningsideen trukket så meget opmærksomhed, at Birgitte Qvist-Sørensen har fortalt om konceptet til bekæmpelse af madspild til en forsamling i FN i New York.

Supermarked klar med billig overskudsmad

I fremtiden er det dog ikke kun københavnerne, der skal kunne handle med god samvittighed, for den ene af to nye butikker skal ligge i Aarhus.

- Vi vil gerne have en butik mere i København, og så udvider vi i Aarhus i 2017. Aarhus er kulturby i 2017, og det vil vi mægtig gerne være med til at fejre, siger generalsekretæren.

Hun har en fast tro på, at konceptet kan bære at blive bredt ud og mener også, at der vil være varer nok at sælge af med tre butikker.

- Det tror vi, der er. Vi har fået mange gode aftaler med leverandører, og der er stor efterspørgsel på at kunne afsætte varer i butikker som vores, siger hun.

Supermarkedskæde vil forære al sin overskydende mad til velgørenhed

Der er da også masser af mad at tage af, for hvert år bliver der smidt op imod 700.000 ton mad ud i Danmark.

Derfor tror Birgitte Qvist-Sørensen heller ikke, at der er grænser for, hvor udbredte Wefood-butikkerne kan blive.

- Nu har vi den ene butik, og vil gerne udvide med to mere, og så længe der er varer og interesserede kunder og gode frivillige, så fortsætter vi, siger hun.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Analyse: Forstå nervekrigen hos Frederiksens ikke-støttepartier

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen (S), får svært ved at undslå sig en skæbnesvanger forhandling, hvis hun vil være statsminister. Nervekrigen er allerede i gang hos ikke-støttepartierne, og parlamentarisk fremstår De Radikale pludselig som det mest vidtgående parti.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: På fri fod i naturen

Hans Lunde Jensen

Debat: Magten har det bedst på flere hænder

Anders Kühnau
Stærke dynamikker forsøger at gøre politik til en effektiv maskine. Men den trives bedst, hvis den drives af mennesker i flok.

Debat: Mobilen holder aldrig pause

Chr. Thomsen
Aarhus' historie

Seks bud: Her er menneskerne, der former Aarhus om 20 år

Mona Juul. adm. direktør, Envision A/S

Aarhus er en skøn by – også om 20 år. For det er mennesker, der former byen. Ikke omvendt.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Bolig
Her er en kulturarv, hvor Danmark er verdensførende: Otte store, der har forandret verden
Særligt på ét designområde har danskere slået igennem internationalt: Stole. Derfor har de fået god plads i Frances Amblers nye bog om designikoner fra det 20. århundrede. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her