Annonce
JP Aarhus 20 år
Erhverv

Gyldent hus på vej på hjørnet af Vesterbro Torv

Et flertal i byrådet vil tillade en ny bygning ved Vesterbro Torv, selv om huset er både større og højere end tilladt i lokalplanen.

Sådan kommer den nye bygning på hjørnet af Vesterbro Torv og Vester Allé til at se ud.

En ny bygning er på vej på hjørnet af Vesterbro Torv og Vester Alle i Aarhus. Et flertal i byrådet vil tillade den nye bygning på otte etager med 31 boliger og erhverv i stueetagen. Medlemmerne af kommunens tekniske udvalg fra Socialdemokraterne, Venstre, SF og Det Konservative Folkeparti er indstillet på at give bygherren, Tækker Group, dispensation fra lokalplanens bestemmelser på flere punkter. Bl.a. ønsker bygherren at opføre huset i 1-2 etager højere end aftalt i lokalplanen. Byggeriet overskrider også byggefeltet mod gården med altangange, trappe og elevator, og bebyggelsesprocenten for karréen vil også blive udfordret.

Forud for byrådets endelige beslutning har teknisk udvalg haft sagen til behandling, og flertallet i udvalget konkluderer, at byggeriet kan tillades om end med det forbehold, at bygherren og Aarhus Kommune skal ”indgå i en dialog med bygherren om bygningens udformning i gadeplan”. Det skal ske for at sikre tilgængeligheden på fortovet foran bygningen.

Enhedslistens medlem af teknisk udvalg, Peter Hegner Bonfils, er ikke indstillet på at sige ja til byggeriet, der delvist skal bestå af en påbygning af etager ovenpå den eksisterende bebyggelse på Vesterbro Torv 1 over den nuværende SuperBrugsen samt nedrivning og ny bebyggelse på Vester Allé 26.

»Det er ærgerligt, at man vil rive en eksisterende bygning ned. Vi er også bange for, at de nødvendige ændringer af husets udformning på gadeplan vil ødelægge hele husets udformning, så det ligner noget, der er løgn. Byggeriet er ikke tænkt ordentligt igennem,« siger Peter Hegner Bonfils.

Gylden facade med glas

Projektet har været forelagt Lokalt Kulturmiljøråd, der bl.a. har udtalt, at Vester Allé 26 ikke bør nedrives, men i stedet bør indtænkes i projektet ved at lade ejendommen omslutte af ny bebyggelse.

Den nye bygning skal opføres med store glaspartier i et gyldent facademateriale. Det er kommunens vurdering, at den nye bygnings etageantal og højde er »tilpasset skalaen af de omkringliggende bygninger«.

En høring i området har medført indsigelse fra tre lejere især vedrørende arkitektur, lys, udsigt og flere privatretlige forhold.

Følg
Jyllands-Posten
Debat: Sæt strukturændringer i Børn og Unge på standby
Lone Norlander
Enhedslisten opfordrer til, at rådmanden, og de øvrige politikere bag budgetforliget, igen vil lytte til den store usikkerhed og utryghed, som deres beslutning om nedskæringer og ny struktur i Børn og Unge har medført.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen

På skraldejagt i skovbunden

En gruppe børn og voksne var søndag formiddag ude og samle affald i Riis Skov på foranledning af familiemediet "Børnenes Aarhus".
Kommentar
Debatindlæg
Aarhus' historie
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
179 km i ufattelig skønhed: Her tager den grønne ø sig smukkest ud
Ringen rundt om Kerry begynder i Killarney og er en af de smukkeste ruter i Irland. En 179 km lang rundtur om Iveragh-halvøen i et evigt skiftende landskab af søer, bjerge, bakker, enge, strande, klipper og hav. 
Se flere
179 km i ufattelig skønhed: Her tager den grønne ø sig smukkest ud
Ringen rundt om Kerry begynder i Killarney og er en af de smukkeste ruter i Irland. En 179 km lang rundtur om Iveragh-halvøen i et evigt skiftende landskab af søer, bjerge, bakker, enge, strande, klipper og hav. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her