Erhverv

Starthjælp til succes

Hos WeLoveStartups sætter man andre iværksætteres behov over sine egne.

Fundraising, mentorer og skærpelse af salgspitch er blot nogle af de tilbud, iværksættere kan benytte sig af hos WeLoveStartups, der er en aarhusiansk virksomhed, som lever af at bakke op om gode idéer, så de bliver endnu bedre.

Onsdag den 16. marts holdt WeLoveStartups sin første funding event på Navitas på havnen i Aarhus.

»Vi uddeler legater som økonomisk støtte til virksomhederne. Og det har vi gjort før, men det her er første gang, at vi holder en event som denne,« siger direktør i WeLoveStartups, Jakob Breddam på 31 år.

En Robin Hood forening

Da Jakob Breddam for snart to år siden etablerede WeLoveStartups, var det for at hjælpe nye, unge iværksættere med administrative opgaver, men sidenhen har foreningen udviklet opgaverne fra administrative til økonomiske.

»Vi ved, at bankerne ikke ligefrem står med åbne arme, når unge iværksættere kommer rendende til møder, hvor de skal pitche en god idé. Det kan der være forskellige grunde til, og der kan vi hjælpe iværksætterne med at optimere idéen, så banken ikke får kolde fødder,« forklarer Jakob Breddam, der har en uddannelse i økonomistyring fra Aarhus Universitet.

Den måde, som iværksættere kan komme med under WeLoveStartups’ paraplyforening, er ved at skrive en ansøgning. Finder WeLoveStartups idéen god, så stiller selskabet sparringspartnere, mentorer og økonomisk rådgivere til rådighed.

Det har cirka 250 unge virksomheder gjort op til fundraising arrangementet på Navitas. Ud af de 250 forretningsidéer gik seks finalister videre til eventet, hvor igangsætterne præsenterede deres idéer til et netværk af investorer og spidser fra erhvervslivet.

»WeLoveStartups er det mest sympatiske initiativ, jeg længe har set. ”Pay it forward” kunne vi godt bruge noget mere af i dansk iværksætteri. Jeg ser frem til en skøn aften med masser af iværksætterdrømme og ambitiøse forretningsidéer,« siger Preben Mejer, som ejer Bikematch, der bidrager med erfaring fra et langt liv som iværksætter.

Kan ikke lade være

For Jakob Breddam er det ikke drømmen om at tjene mange penge, der driver lysten til at være selvstændig med WeLoveStartups.

»Jeg arbejder fra kl. 6 om morgenen til kl. 22 om aftenen, og hver dag står jeg op og glæder mig til at komme videre med selskabet,« fortæller han.

Samme oplevelse deler ejeren af den aarhusianske virksomhed Lix, som svarer til Spotify for studiebøger på videregående uddannelser, Camilla Hessellund Lastein, der tidligere har fået tildelt et legat for sin forretningsidé om studiebøger samlet på en app.

»Pengene, som vi modtog fra fundraising, gjorde ikke det helt store. Men Lix blev en del af et større økosystem, der er en boble, som indeholder en masse iværksættere og knowhow, der står parat til at hjælpe og bakke op om vores forretningsidé. Det er helt vildt inspirerende,« forklarer Camilla Hessellund Lastein, 22 år, der har ansat 10 medarbejdere og har planer om at ansætte yderligere syv nye.

Samme succes håber Jens Erik Krogsgaard at opnå med sit firma, Spikecontent, der er en projektstyringsplatform, som var en af finalisterne til eventet på Navitas.

»Ved at være en af finalisterne er der forhåbentligt flere investorer og erhvervsfolk, der kigger i vores retning. På den måde kan vi få mere opbakning og oplæring i at drive virksomhed,« fortæller Jens Erik Krogsgaard på 21 år.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Vores massive svigt af ældre medborgere

Hardy Mikkelsen, miljøchef, Holme Parkvej 284, Højbjerg
Vi fralægger os som samfund ansvaret fuldstændigt. Og imens har tricktyvene kronede dage med at bestjæle vore ældre medborgere.

Debat: Timemodellen harmonerer ikke med trenden i tiden

Steen Christensen, lodsejerforeningen for Stilling-Solbjerg Sø, Stilling Kirkevej 12, Skanderborg
Kære (Bane)Danmark Først og fremmest skal jeg anføre, at vi i lodsejerforeningen på ingen måde kan tilslutte os timemodellen, uanset hvilken linjeføring der anvendes, idet vi finder togtransport over så relativt korte afstande ufleksibel og forældet.

Debat: Friheden er etisk begrundet

Filip Steffensen, næstformand, Liberal Alliances Ungdom, Aarhus, Langballevej 134, Mårslet
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Camping 2018: Fire spørgsmål om campingtendenser
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Den klassiske Volvo stationcar er tilbage
Har du savnet den ikoniske store svenske stationcar med plads til det hele, så er der håb forude. Til august er Volvo klar med en ny V60, der er større end den gamle V70. 
Se flere
Den klassiske Volvo stationcar er tilbage
Har du savnet den ikoniske store svenske stationcar med plads til det hele, så er der håb forude. Til august er Volvo klar med en ny V60, der er større end den gamle V70. 
Se flere
Viden
Månen kan have huler, som mennesker kan bo i
Gamle lavarør kan gøre det nemmere at bosætte sig på Månen. Specielt nyopdagede grotter langt mod nord er spændende, fordi de kan rumme vand i form af is. 
Se flere
Debat: Tilbagevendende hysteri om Michelin-stjerner
Som ved alle Michelin-uddelinger svømmede medierne over med historier om uddelingen og om de stakkels køkkenchefer, som ikke har fået en stjerne eller ikke har fået de to stjerner, som de havde ventet at få. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her