Annonce
JP Aarhus 20 år
Erhverv

Protester mod nyt etagebyggeri på Vesterbro Torv

Magistraten har sagt god for et nyt etagebyggeri, som naboerne finder generende.

Det tidligere posthus på Vesterbro Torv skal rives ned for at give plads til en ny etagebebyggelse med 28 boliger og dagligvarebutik.

Magistraten i Aarhus Kommune har godkendt byggeplanen, som senere skal behandles i byrådet.

Det er den aarhusianske virksomhed Tækker Rådgivende Ingeniører A/S, som har søgt om tilladelse til at opføre en ejendom i fem etager med bl.a. altaner og tagterrasse på Vesterbro Torv 1A.

En partshøring har medført indsigelser, hvor der især peges på, at projektet ikke er tilpasset området, at byggeriet er for højt og giver forringede lysforhold, indbliksgener, forringede trafik- og parkeringsforhold. Nuværende naboer konstaterer bl.a., at de med det nye byggeri stort set vil miste dagslyset i lokalerne op mod byggeriet. Dette skyldes, at vinduer i gavlen mod naboejendommen skal afblændes.

Aarhus Kommunes afdeling for teknik og miljø anbefaler byggeriet, selv om det ikke lever op til lokalplanens krav til antallet af parkeringspladser. Ifølge Aarhus Kommune vil byggeriet medføre øget skyggevirkning i nogle af nabolejlighederne året rundt fra sen eftermiddag, men det er ikke udover, hvad der må forventes, skriver kommunen. Byggeriets omfang holder sig inden for rammerne af lokalplanens bestemmelser, fastslår kommunen.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Socialdemokratiet løber fra løfter og reglementer

Jakob D. A. Nicolaisen
Socialdemokratiet udviser total ligegyldighed overfor berørte borgere i en sag om et investeringsfirmas byggeambitioner på Trøjborg.

Debat: Når karakterer gør mere skade end gavn

Kamma Ankjærø
Hvis skolen vedbliver at svinge karaktersvøben, opnår den kun, at begrebet stress også føres ind i barnets verden.

Debat: Institutioner i udsatte boligområder burde være af særlig høj kvalitet

Vibeke Sørensen
Et tilstrækkeligt antal af uddannede pædagoger i et gratis tilbud for alle, og hvor de positive intentioner fra dagtilbudslovens pædagogiske grundlag er omdrejningspunktet. Det vil sige værdier, der bygger på, at barnet har værdi i sig selv, og at der er tid og plads til at lære at danne relationer.
Aarhus' historie

Vi må planlægge fremtiden – bedre

Af Keld Laursen, direktør i Brabrand Boligforening

Er vi i dag – i 2018 – på vej i den retning, som vi ønsker at vores by skal udvikle sig frem mod 2038?

Gellerup: 50 år gammel og først ved at blive voksen

Tom Nielsen, professor, Arkitektskolen Aarhus

Som by er Gellerup stadig kun nået lømmelalderen.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her