Annonce
JP Aarhus 20 år
Erhverv

34 Ceres-lejligheder er solgt

Interessen for at bo i højhus i et byhistorisk område er stor, melder en ejendomsmægler. Torsdag blev grundstenen til den nye bymidtes vartegn, Ceres Panorama, lagt.

Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) svejsede ved et arrangement torsdag personligt låget fast på den stålkasse, som udgør grundstenen i den nye Ceres Panorama-bygning. Foto: Joachim Ladefoged

Status på salget af de kommende Ceres Panoramalejligheder er 34 solgte og yderligere 100 potentielle købere, oplyser ejendomsmægler Louise Gad, Nybolig Aarhus.

»Der er blevet taget supergodt imod projektet, så vi har en forventning om, at vi inden sommer vil være halvvejs, og at der vil være udsolgt, når overtagelsen finder sted i november 2016,« fortæller hun.

De 100 personer, som er skrevet op på en interesseliste, bliver nu kontaktet.

»De bliver i løbet af de næste måneder indkaldt til et personligt møde hos os, hvor vi gennemgår plantegninger, visualiseringer, og hvad der kommer til at ske i Ceresområdet og i bydelen i det hele taget.«

Ceres Panorama bliver med sine 20 etager og 130 lejligheder Ceres-byens første og største byggeri. Højhuset bliver også den nye bydels centrum og kommer til at danne skyline med den 18 etager høje bygning Prismet i Ceres-krydset ved siden af.

fakta
Vækststrategi
  • Aarhus Kommunes vækststrategi handler om at have boligtilbud til borgernes forskellige livsfaser. Der skal være noget til både de studerende, den unge børnefamilie og den lidt ældre generation.
  • Ceres-byen er en del af vækststrategien for Aarhus og er en udnyttelse af den gamle bryggerigrund med virksomheder, boliger og butikker side om side med uddannelsesinstitutioner. De nye boliger får Ceres Park som nærmeste nabo med en bro over Aarhus Å.
  • Se udsigten fra Ceres Panorama på http://www.360-foto.dk/ceresbyen/

Stue, 1. og 2. sal bliver en erhvervsenhed, som er udlejet til ingeniørfirmaet Niras.

De billigste toværelseslejligheder på 51 kvm i bunden af byggeriet sælges for 1,35 mio. kr., mens de større familielejligheder på 100 kvm højere oppe vil blive solgt for 3-4 mio. kr. Penthouselejlighederne på toppen med 90 kvm taghave og udekøkken koster omkring 12 mio. kr., men ingen af dem er solgt.

»Der har faktisk været stor spredning på salget. Det har både været de mindre lejligheder, og så er der en type på 118 kvm, som har solgt rigtig godt. Den henvender sig meget bredt, også til folk, som sælger hus og flytter ind til byen. Man får parkeringskælder og elevator til sin dør, man får noget nyt og ikke mindst udsigten og en kongebeliggenhed,« fortæller Louise Gad.

Område vækkes til live

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) lagde torsdag grundstenen og glædede sig i den forbindelse over, at det historiske område nu vækkes til live igen.

»Om få år vil omkring 8.000 mennesker studere, bo og arbejde her i Ceres-byen og skabe liv, arbejdspladser og en helt ny dynamik. Det er en smuk måde at knytte tråden tilbage til Ceres, som i mere end 100 år var en erhvervsdynamo i Aarhus og en uomgængelig del af byens kultur. Og midt i det hele kommer det nye Ceres Panorama til at stå som en flot og central del af det aarhusianske bybillede – og som et billede på et Aarhus i udvikling,« sagde han.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Æresoprejsning til agurken: Så forbløffende sund er den

Karen Lyager
Ja, agurken består mest af vand. Men de sidste 5 pct. er spækket med supersunde stoffer, som de fleste af os har hårdt brug for. Ikke mindst i en varm sommer.

Ny Porsche er næsten for perfekt

Topmodellen i den nye Porsche Cayenne har V8’er og turbo. Effekten er frygtindgydende, og bilen eksplosiv. Når man har vænnet sig til hurtigheden, sidder man dog tilbage og savner Porsche-fornemmelsen.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen
Kommentar
Debatindlæg

Debatindlæg: Frit Forum Århus: Giv de studerende tag over hovedet

Sebastian Thomassen, Malthe Melskens
Det er helt afgørende for mennesker og især unge studerende, at man møder mennesker med forskellige socioøkonomiske baggrund.
Aarhus' historie

Seks bud: Her er menneskerne, der former Aarhus om 20 år

Mona Juul. adm. direktør, Envision A/S

Aarhus er en skøn by – også om 20 år. For det er mennesker, der former byen. Ikke omvendt.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Æresoprejsning til agurken: Så forbløffende sund er den
Ja, agurken består mest af vand. Men de sidste 5 pct. er spækket med supersunde stoffer, som de fleste af os har hårdt brug for. Ikke mindst i en varm sommer. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her