Annonce
JP Aarhus 20 år
Erhverv

Nu skal ny lufthavnsplacering undersøges

Kan det betale sig at etablere en ny lufthavn i Østjylland i stedet for den i Tirstrup? Det skal en analyse nu fastslå.

De seneste år er tusindvis af passagerer flygtet fra lufthavnen i Tirstrup. I stedet benytter mange sig af alternative forbindelser fra f.eks. Billund og Aalborg lufthavne. Foto: Thomas Emil Sørensen

Hvor kan en evt. ny østjysk lufthavn ligge? Det spørgsmål bliver afgjort i løbet af foråret 2015, efter at byrådet i Aarhus onsdag aften stemte for en analyse af en evt. ny lufthavnsplacering.

Forslaget blev i første omgang stillet af De Konservative i januar, og partiets politiske leder, Marc Perera Christensen, ser med stor tilfredshed på, at analysen nu bliver til noget.

”En bedre placeret lufthavn vil være et aktiv for områdets vækst og erhvervslivets vilkår. Det bidrager bl.a. til at fastholde og udbygge antallet af arbejdspladser og er med til at sikre et solidt grundlag for vores velfærd,” siger Marc Perera Christensen.

Han har i flere omgange understreget, at han mener, at Aarhus har behov for en bedre placeret lufthavn end den, der er i Tirstrup i dag.

Analysen, der primært vil koncentrere sig om tre konkrete beliggenheder ved Thomasminde, Flensted ved Låsby og en citylufthavn på Aarhus Havn, skal bl.a. vurdere forhold omkring støj, miljø og trafik. Derudover skal den også opstille potentielle forretningsmodeller.

Men ikke alle mener, at analysen er nogen god idé.

Erhvervslivet kræver handling i udskældt lufthavn

Venstres Gert Bjerregaard gik imod resten af sit parti og stemte imod forslaget, ligesom SF og Enhedslisten vendte tommelfingeren nedad.

”Det går skidt (med lufthavnen i Tirstrup, red.), bl.a. fordi der er usikkerhed om fremtiden,” sagde Jan Ravn Christensen med henvisning til, at han mener, at lufthavnen bør ligge, hvor den gør i dag: I Tirstrup.

De seneste år er tusindvis af passagerer flygtet fra lufthavnen i Tirstrup. I stedet benytter mange sig af alternative forbindelser fra f.eks. Billund og Aalborg lufthavne med den konsekvens, at Aarhus Lufthavn i 2013 kunne præsentere det laveste antal passagerer i mindst 24 år.

Socialdemokraterne afviste i januar De Konservatives forslag om en analyse, men i marts meldte borgmester Jacob Bundsgaard (S) ud, at han var klar til at drøfte mulighederne for en ny placering af en østjysk lufthavn.

Det skete kort tid efter, at Vestas valgte at flytte 200 medarbejdere til København – bl.a. på grund af lufthavnsbetjeningen. En beslutning der understregede, at Aarhus ikke har en tilfredsstillende lufthavnsbetjening, lød det fra borgmesteren.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Aarhus lige nu

Nu kommer der streger på Knudepunktet

Arbejdet med at realisere millionbyggeriet Knudepunktet i Knebel er på vej ind i en afgørende fase. Nu begynder der at komme konkrete planer og skitser i spil, efter at første runde med interesserede arkitekter, landskabsarkitekter og ingeniører er gennemført.
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen

På skraldejagt i skovbunden

En gruppe børn og voksne var søndag formiddag ude og samle affald i Riis Skov på foranledning af familiemediet "Børnenes Aarhus".
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Spil ikke hasard med mit barnebarns liv

Hanne Holst Rasmussen
Åbent brev til sygehusledelsen på Aarhus Universitetshospital, Skejby.
Aarhus' historie
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her