Annonce
JP Aarhus 20 år
Erhverv

Den grundige, den erfarne og den virkelig kreative

Juryen udvalgte i går de ni nominerede til Iværksætterprisen 2013.Niveauet er ifølge flere jurymedlemmer højere i år end tidligere.

Juryens syv medlemmer mødtes i går på rådhuset for at finde de ni nominerede. Til venstre er det projektleder Helle Friis og i midten jurymedlem Kim Kjølhede fra Østjysk Innovation. Foto: Michael Hansen

Indtil den 22. februar har alle virksomheder i Østjylland, der er etableret tidligst i 2010, kunnet indstille sig selv til at vinde Iværksætterprisen 2013.

Det er Business Region Aarhus, der står bag prisen. Det er også dem, der har fundet de jurymedlemmer, som nu har udpeget de ni nominerede.

»Jurymedlemmerne var stort set enige om, hvilke ansøgninger der var mest relevante. Der var fem til syv relevante til hver kategori, og de var faktisk også næsten helt enige om de tre gange tre nominerede, som de endte med,« siger Helle Friis, der er projektleder for konkurrencen.

I alt 46 virksomheder har sendt en ansøgning til juryen. Tre af dem faldt på formelle krav, så der var reelt 43 virksomheder at votere om.

Det er tredje gang, Iværksætterprisen uddeles. Der bliver derfor også større opmærksomhed omkring prisen i iværksættermiljøet. Og det kan mærkes på ansøgningerne.

»Jeg synes, at niveauet har været højere i år end sidste år,« siger jurymedlem Charlotte Prang fra Playscapes.

Charlotte Prang understreger, at på trods af den store enighed om de nominerede har det ikke været let at vælge. Især en af kategorierne voldte besvær.

»Den kreative pris er en svær kategori. Alle iværksætterne er jo kreative på hver deres måde, men vi har valgt at fokusere på det lidt skæve og anderledes til den kategori,« siger Charlotte Prang.

Iværksætterpris
De nominerede

Bedste fysiske produkt:

  • DecoSlide Company A/S.
  • Ingenium Golf.
  • Urban Greenhouse.

Bedste Immaterielle produkt:

  • UNIwise.
  • EnergySolution ApS.
  • Bapoon Group ApS.

Den kreative pris:

  • Delogue.com ApS.
  • LOOP Architects ApS.
  • SiMiTi by Kromann.

Fra den 22. marts kan du stemme på publikumsfavoritten på jp.dk.

Vinderen kåres den 18. april.

Okay at gå konkurs

Juryen har ikke kun kigget på produktet, når de har vurderet virksomhederne. De har også kigget på selve fremstillingen.

»Som iværksætter er det utrolig vigtigt, at du også er dygtig til at beskrive og sælge dit produkt,« siger formand for juryen Torben Vilsgaard, der til daglig er direktør i erhvervSilkeborg.

Ifølge Torben Vilsgaard kigger juryen også meget på hele teamet bag produktet.

»Det er helt okay, at du har prøvet at gå konkurs eller på anden måde har et par mislykkede forsøg bag dig, hvis bare du kan vise, at du har lært noget af det. I det hele taget trækker erfaring som regel op,« siger Torben Vilsgaard.

Torben Vilsgaard har et enkelt råd til de virksomheder, der har tænkt sig at søge prisen næste år:

»Mange ansøgere kunne drage fordel af at være lidt mere grundige i den ansøgning, de sender,« siger Torben Vilsgaard.

Stem på din favorit

Jurymedlemmerne får ikke noget for deres arbejde, andet end fornøjelsen ved at have fingeren på pulsen i forhold til, hvad der rører sig i iværksættermiljøet.

»Nej, vi får ikke noget for det, men det er vildt inspirerende at læse om alle de ideer. Vi bliver jo inviteret helt ind i 43 iværksætteres liv og tanker,« siger Charlotte Prang.

Til gengæld får vinderne en hel del ud af det. De får, ud over opmærksomhed og omtale, et mentorforløb med en eller flere af dommerne.

De dommere, som skal finde de tre vindere, er ikke de samme som i juryen.

Vinderne kåres den 18. april i forbindelse med en stor event på Iværk & Vækst-messen 2013.

Der skal findes en vinder i tre forskellige kategorier: bedste fysiske produkt, bedste immaterielle produkt (ikke-fysiske produkt) og en kreativ pris.

Der er nomineret tre til hver af de tre kategorier. Herudover kåres der også en publikumsfavorit, hvor man kan stemme på sin egen personlige favorit.

Alle kan være med i afstemningen om publikumsfavoritten. Afstemningen begynder fredag den 22. marts på Jyllands-Postens hjemmeside.

Der trækkes lod om en iPad blandt alle, der deltager i afstemningen.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Socialdemokratiet løber fra løfter og reglementer

Jakob D. A. Nicolaisen
Socialdemokratiet udviser total ligegyldighed overfor berørte borgere i en sag om et investeringsfirmas byggeambitioner på Trøjborg.

Debat: Når karakterer gør mere skade end gavn

Kamma Ankjærø
Hvis skolen vedbliver at svinge karaktersvøben, opnår den kun, at begrebet stress også føres ind i barnets verden.

Debat: Institutioner i udsatte boligområder burde være af særlig høj kvalitet

Vibeke Sørensen
Et tilstrækkeligt antal af uddannede pædagoger i et gratis tilbud for alle, og hvor de positive intentioner fra dagtilbudslovens pædagogiske grundlag er omdrejningspunktet. Det vil sige værdier, der bygger på, at barnet har værdi i sig selv, og at der er tid og plads til at lære at danne relationer.
Aarhus' historie

Vi må planlægge fremtiden – bedre

Af Keld Laursen, direktør i Brabrand Boligforening

Er vi i dag – i 2018 – på vej i den retning, som vi ønsker at vores by skal udvikle sig frem mod 2038?

Gellerup: 50 år gammel og først ved at blive voksen

Tom Nielsen, professor, Arkitektskolen Aarhus

Som by er Gellerup stadig kun nået lømmelalderen.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her