Annonce
JP Aarhus 20 år
Erhverv

Ceres-nedrivning er gået i gang

Nedrivning af Ceres-bygninger skal gøre plads til efterårets byggestart på nyt VIA-campus.

De historiske Ceres-bygninger er nu ved at blive revet ned af et nedrivningsfirma, så man kan komme i gang med det første byggeri, som er et nyt campus til VIA. Foto: Christian Klindt Sølbeck

Små fire år efter, at ølhanerne i november 2008 lukkede og slukkede efter 152 års brygning på Ceres-bryggeriet, er nedrivning af bygningerne nu i gang på en del af den centrale grund mellem åen og Silkeborgvej.

Det er ansatte og maskiner fra nedrivningsfirmaet P. Olesen og Sønner, som er i gang med nedrivningen af de bygninger, som ligger mod vest, og årsagen er, at det første byggeri på grunden skal i gang.

»Vi river ned i det område, hvor VIA skal bygge sit nye campus, og nedrivningen skal gøre plads til, at vi kan gå i gang med at anlægge den p-kælder, der skal være under VIA-byggeriet. Jeg forventer, at nedrivningen er færdig i løbet af et par uger, hvorefter byggeriet af en p-kælder kan komme i gang i løbet af efteråret,« siger Peter Thorsgaard, afdelingschef ved ingeniørfirmaet A. Enggaard.

Det nye VIA-campus skal stå klar i juni 2015, og derudover arbejder A. Enggaard på at udvikle andre erhvervs- og boligbyggerier på Ceres-grunden – deriblandt nye ungdomsboliger – men indtil aftalerne er på plads, bliver der ikke revet yderligere ned på grunden, oplyser Peter Thorsgaard. VIA’s nye campus på Ceres-grunden koster ca. 780 mio. kr., og det samler alle lærer-, pædagog- og socialrådgiverstuderende i Aarhus.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Æresoprejsning til agurken: Så forbløffende sund er den

Karen Lyager
Ja, agurken består mest af vand. Men de sidste 5 pct. er spækket med supersunde stoffer, som de fleste af os har hårdt brug for. Ikke mindst i en varm sommer.

Ny Porsche er næsten for perfekt

Topmodellen i den nye Porsche Cayenne har V8’er og turbo. Effekten er frygtindgydende, og bilen eksplosiv. Når man har vænnet sig til hurtigheden, sidder man dog tilbage og savner Porsche-fornemmelsen.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen
Kommentar
Debatindlæg

Debatindlæg: Frit Forum Århus: Giv de studerende tag over hovedet

Sebastian Thomassen, Malthe Melskens
Det er helt afgørende for mennesker og især unge studerende, at man møder mennesker med forskellige socioøkonomiske baggrund.
Aarhus' historie

Seks bud: Her er menneskerne, der former Aarhus om 20 år

Mona Juul. adm. direktør, Envision A/S

Aarhus er en skøn by – også om 20 år. For det er mennesker, der former byen. Ikke omvendt.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Æresoprejsning til agurken: Så forbløffende sund er den
Ja, agurken består mest af vand. Men de sidste 5 pct. er spækket med supersunde stoffer, som de fleste af os har hårdt brug for. Ikke mindst i en varm sommer. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her