Annonce
JP Aarhus 20 år
Erhverv

Konkursramt storkunde redder bank

Aarhus Lokalbank undgår at hænge på to nødlidende selskaber. Redningsmand: Konkursramt investor.

Foto: Casper Dalhoff

Normalt er stribevis af økonomiske konkurser lig med lommesmerter, men for en storkunde i Århus Lokalbank har en sådan økonomiske deroute ikke umiddelbart haft nogen indvirken på hans økonomiske formåen.

Således har den krakkede ejendomsinvestor for kort tid siden skudt over 30 mio. kr. ind i to nødlidende ejendomsselskaber, der har det til fælles, at det er den kriseramte Århus Lokalbank, der hænger på dem.

Morgenavisen Jyllands-Posten kan således dokumentere, at Henrik Mensch, der i fjor ved Skifteretten i Århus blev erklæret konkurs med sit firma MPE Ejendomme, i begyndelsen af juli har skudt lidt over 30 mio. kr. i de to selskaber Studsgade 44 og German Investment Property, som ellers var på vej mod en truende konkurs.

Begge selskaber slås med negativ egenkapital og en stor gæld til Århus Lokalbank, hvor Henrik Mensch er storkunde. Dermed har ejendomsinvestoren reelt reddet banken fra en ubehagelig regning.

»Selv om Henrik Mensch er konkurs, kan vi reelt ikke gøre noget for at forhindre, at han skyder penge i andre virksomheder. For ham handler det blot om at finde et pengeinstitut, der vil hjælpe med det,« siger kurator i MPE Ejendomme Jan Bech fra Lett Advokatfirma i Århus.

Planlagt længe

Ifølge advokaten er kravene mod Henrik Menschs mange ejendomsselskaber på omkring 200 mio. kr., men det er endnu vanskeligt at opgive det præcise krav, da der er kautioner og lån på kryds og tværs af den kuldsejlede rigmands mange selskaber.

German Investment Property og Studsgade 44 har en bankgæld på henholdsvis 190 mio. kr. og 14 mio. kr., og begge plages af negativ egenkapital efter underskud de senere år.

Ifølge Henrik Mensch har den nylige pengeindsprøjtning været planlagt længe, og han nægter, at det skulle være hans primære bankforbindelse, Aarhus Lokalbank, der har lånt ham de mange millioner.

»Det har jeg ingen kommentarer til. Mine private forretninger kommer ikke jer ved. De penge kommer fra private investorer, og så har jeg ellers ikke yderligere kommentarer,« siger han.

I god gænge

Tidligere har direktøren i Aarhus Lokalbank, Per Hermansen, sagt til Jyllands- Posten, at han på ingen måde var bekymret over bygningerne i German Investment Property, hvis portefølje består af tyske ejendomme. Ifølge bankdirektøren kunne ejendommene både betale renter og afdrag, så derfor frygtede direktøren ikke nogen nedskrivning. For kort tid siden valgte banken dog i forbindelse med sin halvårsrapport at nedskrive for 80 mio. kr. på grund af »ændringer i bankens værdiansættelse af stillede sikkerheder«.

I den konkrete sag med Henrik Mensch siger bankdirektør Per Hermansen dog til Jyllands-Posten, at han ikke har nogen kommentarer til individuelle kundeforhold.

»Det er et kundeforhold, og det må jeg ikke kommentere.« siger han.

null
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Kæmpe prisforskel på bilvask
Der er store prisudsving for bilvask. Q8 er dyrest. OK, UNO-X og F24 er billigst, når det gælder bilvask på tankstationer. Det viser en pristest, som JP Århus har foretaget.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Eksperter: Frygt for ringere ældrehjælp spiller ind, når ældre vælger at flytte tættere på børn og børnebørn

Ønsket om at være tæt på børn og børnebørn får ældre til at overveje at forlade hjembyen og flytte tættere på familien, viser en spørgeundersøgelse. Men også udsigten til ringere hjemmehjælp og ventelister på plejeboliger har betydning for deres beslutning om at flytte, mener eksperter. Kurt Madsen og Ellen Nørgaard forlader Vestjylland for at slå sig ned tættere på familien.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Himmelbjerget er smuk i al sin enkelhed

Erling Melgaard Jarsbo
Himmelbjerget og omgivelserne trænger på ingen måde til udbygning med "hypet bras" og forgængeligt ragelse.
Aarhus' historie

Seks bud: Her er menneskerne, der former Aarhus om 20 år

Mona Juul. adm. direktør, Envision A/S

Aarhus er en skøn by – også om 20 år. For det er mennesker, der former byen. Ikke omvendt.

Debat: ”Generation innovation” bygger et Aarhus i kraftig vækst

Bente Steffensen, direktør, Erhverv Aarhus

Aarhus er en havne- og handelsby. Det gælder også for år 2038, hvor ungdommen byder ind med flere innovative løsninger, der får erhvervsliv, forskning og befolkning til at vokse i fællesskab.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her