Annonce
JP Aarhus 20 år
Erhverv

Kæmpe prisforskel på bilvask

Der er store prisudsving for bilvask. Q8 er dyrest. OK, UNO-X og F24 er billigst, når det gælder bilvask på tankstationer. Det viser en pristest, som JP Århus har foretaget.

Automat-bilvask kan være en dyr fornøjelse, hvis man ikke ser sig for.

Priserne kan svinge med omkring 100 pct. for nogenlunde samme vask, afhængig af hvilken vaskehal man vælger at rulle sin bil ind i Århus.

Endnu større er prisforskellen, hvis man ser på, hvad benzinstationerne tager for en basisvask sammenlignet med en luksusvask.

Forskel på 250 pct.
Selv om de dyreste vaskeprogrammer ifølge FDM ikke gør bilen renere, kan forskellen på billigste og dyreste vask på samme tankstation være helt op til ca. 250 pct.

Det viser en pristest, som JP Århus har foretaget af 30 vaskehaller i Århus.

Uno-X-stationerne i Viby og Åbyhøj, F24-tanken på Europa Plads og OK i Rosenhøj tilbyder de laveste priser på en basisvask. Her kan man alle steder få vasket sin bil for 29 kr.

150 kr. for den dyreste vask
I mellemgruppen - med priser på en basisvask på 39 eller 49 kr. - finder man Statoil-stationerne i Århus V, Brabrand og Tilst, Shell Express i Viby, Uno-X i Lystrup og YX i Hasselager.

Alle øvrige vaskehaller i testen tager samme pris for den billigste vask: 60 kr.

Vælger man vaskehallernes dyreste løsninger, der tilbyder et omfattende program med for eksempel undervognsvask, insektløsner, fælgrens, ekstra tørring, varm voks og lakforsegling, kan man i Århus komme af med helt op til 150 kr.

Det er hos Q8, som har de højeste priser i Århus. De laveste priser på luksusvask finder man igen hos Uno-X og F24, som tager 79 kr. for dette program, der hos F24 kaldes ”Premium” og hos Uno-X ”1” slet og ret.

Det er i øvrigt påfaldende, at priserne på basisvask på samtlige Q8-stationer i testen kun varierer med fem øre. Billigste vask koster enten 60 kr. eller 59,95 kr.

Central styring afvises
Ifølge Jytte Wolff-Sneedorff, kommunikationschef i Q8, er der ingen central styring af priserne.

»Vi har fastsat, hvad man maksimalt må tage, men de enkelte tankstationer må godt gå under denne pris,« siger hun.

De fleste benzinselskaber tilbyder forskellige rabatordninger på bilvask. I JP Århus' test har vi udelukkende vurderet selskaberne ud fra kontantpriserne for en enkelt vask.

LÆS OGSÅ: FDM: Den dyre bilvask er spild af penge

LÆS OGSÅ: Benzinselskaber afviser kritik

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Forslag til et højhus på Hængslet igen

Søren Møller
Hvorfor lytter ingen til det gennemarbejdede forslag til en smuk måde at bebygge Hængslet, som Fællesrådet for Aarhus Ø har lavet?

Debat: Sundhedsministeren gav mig en bredside - her kommer fakta

Camilla Fabricius
I JP Aarhus forleden giver sundhedsminister Ellen Trane Nørby mig en ordentlig bredside på baggrund af et indlæg, jeg har skrevet om ministerens underfinansiering af et landsdækkende psykiatrisk akutberedskab.

Debat: Kvalitet i folkeskolen handler ikke om sted

Jan Petersen (S), Mads Nikolajsen (SF)
Der er flere svar på, hvorfor overbygningsklasser skal samles.
Aarhus' historie

Tidligere politichef: Den sag glemmer jeg aldrig

Tidligere chefkriminalinspektør Allan Lund stod i 2003 i spidsen for efterforskningen af den dengang meget omtalte voldtægtssag fra Botanisk Have i Aarhus. Han tænker stadig på den uopklarede sag, selv om han nu er gået på pension.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Bolig
Danskernes design: Vi eksperimenterer på badeværelset, men køkkenet skal stadig være hvidt
Individualitet, farver og sanselighed er blandt nøgleordene, når blikket kastes på de nye køkkener og badeværelser. Det individuelle præg er centralt, ligesom behovet for at nyde materialer og design fylder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her