Annonce
JP Aarhus 20 år
Erhverv

Kæmpe prisforskel på bilvask

Der er store prisudsving for bilvask. Q8 er dyrest. OK, UNO-X og F24 er billigst, når det gælder bilvask på tankstationer. Det viser en pristest, som JP Århus har foretaget.

Automat-bilvask kan være en dyr fornøjelse, hvis man ikke ser sig for.

Priserne kan svinge med omkring 100 pct. for nogenlunde samme vask, afhængig af hvilken vaskehal man vælger at rulle sin bil ind i Århus.

Endnu større er prisforskellen, hvis man ser på, hvad benzinstationerne tager for en basisvask sammenlignet med en luksusvask.

Forskel på 250 pct.
Selv om de dyreste vaskeprogrammer ifølge FDM ikke gør bilen renere, kan forskellen på billigste og dyreste vask på samme tankstation være helt op til ca. 250 pct.

Det viser en pristest, som JP Århus har foretaget af 30 vaskehaller i Århus.

Uno-X-stationerne i Viby og Åbyhøj, F24-tanken på Europa Plads og OK i Rosenhøj tilbyder de laveste priser på en basisvask. Her kan man alle steder få vasket sin bil for 29 kr.

150 kr. for den dyreste vask
I mellemgruppen - med priser på en basisvask på 39 eller 49 kr. - finder man Statoil-stationerne i Århus V, Brabrand og Tilst, Shell Express i Viby, Uno-X i Lystrup og YX i Hasselager.

Alle øvrige vaskehaller i testen tager samme pris for den billigste vask: 60 kr.

Vælger man vaskehallernes dyreste løsninger, der tilbyder et omfattende program med for eksempel undervognsvask, insektløsner, fælgrens, ekstra tørring, varm voks og lakforsegling, kan man i Århus komme af med helt op til 150 kr.

Det er hos Q8, som har de højeste priser i Århus. De laveste priser på luksusvask finder man igen hos Uno-X og F24, som tager 79 kr. for dette program, der hos F24 kaldes ”Premium” og hos Uno-X ”1” slet og ret.

Det er i øvrigt påfaldende, at priserne på basisvask på samtlige Q8-stationer i testen kun varierer med fem øre. Billigste vask koster enten 60 kr. eller 59,95 kr.

Central styring afvises
Ifølge Jytte Wolff-Sneedorff, kommunikationschef i Q8, er der ingen central styring af priserne.

»Vi har fastsat, hvad man maksimalt må tage, men de enkelte tankstationer må godt gå under denne pris,« siger hun.

De fleste benzinselskaber tilbyder forskellige rabatordninger på bilvask. I JP Århus' test har vi udelukkende vurderet selskaberne ud fra kontantpriserne for en enkelt vask.

LÆS OGSÅ: FDM: Den dyre bilvask er spild af penge

LÆS OGSÅ: Benzinselskaber afviser kritik

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Eksperter: Frygt for ringere ældrehjælp spiller ind, når ældre vælger at flytte tættere på børn og børnebørn

Ønsket om at være tæt på børn og børnebørn får ældre til at overveje at forlade hjembyen og flytte tættere på familien, viser en spørgeundersøgelse. Men også udsigten til ringere hjemmehjælp og ventelister på plejeboliger har betydning for deres beslutning om at flytte, mener eksperter. Kurt Madsen og Ellen Nørgaard forlader Vestjylland for at slå sig ned tættere på familien.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Himmelbjerget er smuk i al sin enkelhed

Erling Melgaard Jarsbo
Himmelbjerget og omgivelserne trænger på ingen måde til udbygning med "hypet bras" og forgængeligt ragelse.
Aarhus' historie

Seks bud: Her er menneskerne, der former Aarhus om 20 år

Mona Juul. adm. direktør, Envision A/S

Aarhus er en skøn by – også om 20 år. For det er mennesker, der former byen. Ikke omvendt.

Debat: ”Generation innovation” bygger et Aarhus i kraftig vækst

Bente Steffensen, direktør, Erhverv Aarhus

Aarhus er en havne- og handelsby. Det gælder også for år 2038, hvor ungdommen byder ind med flere innovative løsninger, der får erhvervsliv, forskning og befolkning til at vokse i fællesskab.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her