Annonce
JP Aarhus 20 år
Erhverv

Martin Jørgensen lancerer nyt rejsebureau

Den tidligere landsholdsspiller tilbyder blandt andet rejser for de helt små – og ture hvor man kan møde kendte tidligere spillere.

Idéen til My Way Travel fik Martin Jørgensen for et års tid siden, da familieforetagendet De Graa Busser begyndte at lave ture til Hamborg. Foto: Casper Dalhoff

Tidligere fodboldspiller Martin Jørgensen kombinerer nu to ting, der har fyldt i hans liv, siden han var knægt: Fodbold og rejser. Onsdag lancerer han rejsebureauet My Way Travel, der skal fragte fodboldfans til kampe i Europa.

Firmaet udbyder fire forskellige typer rejser, blandt andet ture for de helt små fodboldfans. Derudover er der også weekendture for voksne fans, grupperejser, hvor de rejsende møder kendte tidligere fodboldspillere, og virksomhedsrejser, der dog ikke behøver at være fodboldrelaterede, men kan tilpasses efter virksomhedens behov.

»Der vil både være rejser, hvor det handler om at give børnene deres første store fodboldoplevelse på et stort stadion, og rejser, hvor det handler om at have en god weekend med kammeraterne, hygge og at man kan se en fodboldkamp,« fortæller Martin Jørgensen.

Jeg synes, at det lå lige til højrebenet at lave en afstikker på rejsebureauet med fodbold, når nu fodbold og rejser er de to ting, der har fyldt i mit liv i både min barndom og voksenliv
Martin Jørgensen, rejsebureaudirektør

Selv har han længe arbejdet med rejser. I 1920 stiftede hans oldefar et busselskab, og i 1971 fulgte hans far op med et rejsebureau. Som helt ung hjalp Martin Jørgensen også til i firmaet.

»Jeg er vokset op med busser og har vasket busser, så længe jeg kan huske.«

For fire år siden overtog han familieforetagendet, De Graa Busser, og sætter nu med fodboldrejserne sit eget præg på det.

»Jeg synes, at det lå lige til højrebenet at lave en afstikker på rejsebureauet med fodbold, når nu fodbold og rejser er de to ting, der har fyldt i mit liv i både min barndom og voksenliv.«

Martin Jørgensen har både spillet klubfodbold i Danmark og udlandet samt været på landsholdet. Arkivfoto: Ida Munch

Giver oplevelserne videre

Martin Jørgensen markerede sig med sin karriere som fodboldspiller i AGF, 13 år i italiensk fodbold og på landsholdet. Men de første store minder om fodbolden kom allerede fra barnsben, da han og hans fodboldhold tog på ture til fodboldkampe, ligesom de ture han nu selv arrangerer.

»Det startede egentlig med, at jeg kunne huske, hvor stor en oplevelse det dengang var for mig selv. Nu har jeg muligheden for at give det videre,« siger Martin Jørgensen.

Fodboldrejser

My Way Travel

Tidligere AGF- og landsholdsspiller Martin Jørgensen har hele sit liv arbejdet med busser. Som barn hjalp han til i familiefirmaet, et rejsebureau, og for få år siden overtog han familieforetagendet De Graa Busser.

Med afsæt i de erfaringer har han nu stiftet My Way Travel, der vil fragte fodboldfans til kampe rundt omkring i Europa.

I alt er der fire typer af rejser, som firmaet udbyder:

  • “Små helte”, endagsture for børn. Idéen er at give børnene den første fodboldoplevelse på et stort stadion.
  • "Good guys”, for de voksne fodboldfans, der vil på weekendtur med vennerne.
  • “Best 11”, grupperejser på længere afstande til England, Tyskland, Spanien eller Italien, hvor man på turen møder en tidligere fodboldspiller.
  • “Cool company”, virksomhedsrejser, der ikke kun er fodboldrelaterede, men også kan være eksempelvis kulturrejser til destinationer i Europa – alt efter virksomhedens behov og ønsker.

Præcise datoer for de første ture kan annonceres, når kampprogrammet lanceres i midten af juli.

Idéen fik han for et års tid siden, da De Graa Busser begyndte at lave ture til Hamborg. Siden har han prøvekørt konceptet med fodboldrejserne for børn med firmaet, hvor han har været afsted med sine børns fodboldhold.

»Jeg kunne se på ungerne, at de synes, det var sjovt, ligesom jeg selv gjorde, dengang jeg var barn. Man er sammen med sine fodboldkammerater, man sidder i bussen, snakker og leger, og har fået lov til at købe verdens største slikpose. Så kommer man ned og ser nogle fodboldkampe, får en pølse og alt det andet, der hører med til en fodboldkamp.«

Drevet af kærlighed til fodbold

Trods mange års erfaringer med at drive rejsevirksomhed adskiller turene sig dog fra det, som De Graa Busser normalt tilbyder.

»Det er til et helt andet publikum, end det vi har i De Graa Busser, hvor vi primært har rejser til pensionister.«

Selv håber han, at kærligheden til fodbold skinner igennem.

»Jeg glæder mig til at lancere dette her, fordi det har med fodbold at gøre, hvor jeg har en naturlig interesse. Jeg håber, at dem, der hopper med på turene, kan mærke kærligheden til fodbolden.«

En endagstur vil komme til at ligge på omkring 800 kr. for et barn og lige under 1.000 kr for en voksen afhængig af fodboldbilletprisen. Der er transport, aftensmad og fodboldbillet inkluderet i prisen. Weekendture skal gerne holde sig under 2.000 kr., men afhænger af fodboldbilletprisen, der skifter lidt fra kamp til kamp.

Datoer for rejsebureauets første fodboldture kommer, når der kommer et endeligt kampprogram for Bundesligaen og de andre europæiske topligaer i midten af juli. Indtil videre kan Martin Jørgensen kun afsløre, at den første tur bliver i efteråret.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Tvivlsomme forudsætninger for brutale nedskæringer

Keld Hvalsø, Lone Norlander
Byrådet i Aarhus bør aflyse den store nedskæringsrunde, som brutalt vil ramme skoler, daginstitutioner, ældre, udsatte grupper, kulturlivet og mange andre.
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her