Annonce
JP Aarhus 20 år
Erhverv

Salling vil samle millioner til nye projekter i Aarhus

Trods navneskift og nyt ejerskab i Dansk Supermarked Group er ambition hos fonden bag, at den også fortsat vil støtte kulturlivet og andre formål i Aarhus.

En ny og selvstændig tilværelse under andet navn skal fortsat sikre millioner fra dansk dagligvarehandel til kultur- og bylivet i Aarhus. Det fastslår formanden for ejerfonden bag Dansk Supermarked Group, som netop har lanceret et nyt navn for storkoncernen – Salling Group.

Dermed vender koncernen, der også har hovedsæde i Aarhus, tilbage til rødderne. Den ejes nemlig nu 100 pct. af Salling-fondene, der har købt den hidtidige storaktionær A. P. Møller-Mærsk ud over en årrække og med den sidste del i 2017. Samtidig henviser det nye navn til stifterne af koncernen – Ferdinand og Herman Salling.

Salling Fondene har siden 2012 – ud over at investere i koncernens aktier – doneret 850 mio. kr. til kunst, kultur, sport og andre almennyttige formål. En væsentlig del er gået til projekter i Aarhus, hvor det seneste er et kommende havnebad, der efter planen skal tages i brug i sommerens løb.

Jens Bjerg Sørensen, formand for Salling-Fondene, fortalte onsdag medarbejderne i Dansk Supermarked om navneskiftet. Foto: Morten Lau-Nielsen.
Ifølge Jens Bjerg Sørensen, der er formand for Salling-fondene – og adm. direktør i industrikonglomeratet Schouw & Co - kan Aarhus fortsat se frem til millioner fra fondene.

Fondene
  • Salling Fondene består af to selvstændige fonde: Købmand Herman Sallings Fond og Købmand Ferdinand Sallings Mindefond.
  • Ejer af Dansk Supermarked Group - Salling Group.
  • Koncernen driver 1.500 butikker i Danmark, Sverige, Tyskland og Polen.
  • I bestyrelsen sidder bl.a. Karen Salling, enke efter Herman Salling, samt Jens Bjerg Sørensen og koncernens bestyrelsesformand, Nils Smedegaard Andersen.

»Vi har altid haft det fokus, at virksomheden kommer først, og der skal investeres i at sikre den er konkurrencedygtig samt kan fastholde kunderne. Det, som ikke investeres i virksomheden, bruges som donationer oppe i fondene. Vi regner med, at der også på den lange bane vil blive tjent fornuftige penge i koncernen i det nye setup. Så der bliver også muligheder fremadrettet for at støtte kulturlivet i Aarhus,« siger Jens Bjerg Sørensen.

Han afviser at sætte beløb på, hvor meget fondene forventer at kunne give i donationer de kommende år.

Salling-formanden vil heller ikke komme med bud på, hvilke Aarhus-projekter, som fondene kigger på efter havnebadet. Jens Bjerg Sørensen siger:

»Den slags kan vi ikke afsløre. Men vi vil da gerne være med til fortsat at sætte Aarhus på landkortet – også gennem store, spændende donationer.«

Dansk Supermarked Group blev etableret i 1964 på baggrund af et partnerskab mellem Herman Salling og A.P. Møller. Dagligvarekoncernen købte sig i 2014 til selvstændighed, da Salling-Fondene overtog aktiemajoriteten fra den hidtidige hovedaktionær, A. P. Møller – Mærsk og fik øget ejerandelen til 81 pct. I fjor blev de resterende 19 pct. overtaget.

Jens Bjerg Sørensen fortæller om Salling-Fondenes donationer i Aarhus. Video. Jesper Olesen.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Kan kvalitet passe på 7-trinsskalaen?

Sebastian Thomassen, formand for Frit Forum Århus stud.scient.pol. ved Institut for Statskundskab, AU

Debat: Lort i Riis Skov

Hendrik Vilstrup, professor, Vestre skovvej 6e, Risskov
Der løber virkelig mange hunde og mennesker i skoven, og begge parter efterlader lort.

Debat: Dobbelt op på barsel

Susan Kronborg Nielsen, folketingskandidat, hovedbestyrelsesmedlem i Radikale Venstre, Skovbrynet 13, Skanderborg
Der skal være lige vilkår for barsel uanset køn.
Aarhus' historie

Kronik: Erindringen om Aarhus kan være tyrannisk

Henrik Wigh-Poulsen | Biskop, Aarhus Stift
Om 20 år vil Aarhus blive ved med at kalde alle dem hjem, der har oplevet lykkelige år her.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Forskere: Ægtepar deler risiko for at udvikle sukkersyge
Med studiets resultater in mente bør man ikke kun kigge på individet, men også på ægtefæller og husstande generelt, når man vil opspore udiagnosticeret diabetes, lyder det fra forskergruppen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her