Annonce
JP Aarhus 20 år
Erhverv

Danske Bank: Fortsat vækst skal findes i udlandet

Østjyske virksomheder tror på større omsætning og flere job i 2018, viser en ny analyse.

Østjyske virksomheder ser et øget hjemligt forbrug som deres største mulighed for yderligere vækst.

Det viser en undersøgelse, som analyseinstituttet Epinion har lavet for Danske Bank.

Områdedirektør Poul Nielsen, Danske Bank i Østjylland, er enig i, at en større dansk efterspørgsel vil have en god effekt, men ikke nok til at understøtte opsvinget.

»Får vi privatforbruget lidt op i gear, så det holder en stigning på i hvert fald 2 pct., giver det en stabilitet, hvor virksomhederne er klar til fortsat at investere,« forklarer han, men tilføjer:

»Den hjemlige efterspørgsel kan nok ikke gøre det alene. Jeg tror, at virksomhederne kommer til at kigge mod udlandet, og det er der heldigvis også en hel del, som også har ambitioner om,« siger Poul Nielsen.

Undersøgelse

Virksomheder venter vækst

Epinion har spurgt 1.100 små og mellemstore virksomheder om deres forventning til vækst i 2018.

De adspurgte virksomheder har fra 2 til 249 ansatte.

  • 137 virksomheder er fra Østjylland.
  • 66 pct. forventer vækst.
  • 25 pct. forventer mere end
  • 10 pct. vækst
  • 24 pct. har internationale ambitioner for deres vækst.

Han henviser til, at en fjerdedel af de østjyske virksomheder ifølge analysen har ambitioner om at vækste internationalt.

»Der bliver talt meget om Østen i øjeblikket, men man skal også se på nogle af vores nærmarkeder. Ud over de nordiske lande er der nogle store markeder ret tæt på. En del virksomheder har kig på Tyskland, og der skal man måske lidt længere mod syd, og så kunne man også kigge på Polen med omkring 40 mio. indbyggere,« siger Poul Nielsen.

Kig væk

Selv om der lokalt har været gang i byggeriet i flere år, mener områdedirektøren, at de relaterede erhverv også bør kigge længere væk.

»Østjylland og især Aarhus har en meget stærk ejendomsudvikling med investeringer i sygehuse, Aarhus Ø, boliger og bygninger, men der er også en lang række af virksomheder, som generelt set nok godt kunne have lidt større ambitioner om at komme ud på nye markeder. Det er kun 7 pct. af de østjyske virksomheder, som har det. Det er ikke et voldsomt stort ambitionsniveau,« siger Poul Nielsen, der vurderer, at mange østjyske virksomheder har et internationalt potentiale.

»Jeg tror, der er plads til mere fokus på internationale samarbejder, og som bank vil vi meget gerne hjælpe virksomheder, når de etablerer sig på nye markeder. På den måde kan vi hjælpe lokale virksomheder til udlandet og skabe arbejdspladser herhjemme og på eksportmarkeder,« siger Poul Nielsen.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen

På skraldejagt i skovbunden

En gruppe børn og voksne var søndag formiddag ude og samle affald i Riis Skov på foranledning af familiemediet "Børnenes Aarhus".
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Sundhedsministerens psykiatriplan får kun én enkelt stjerne

Mikkel Rasmussen, Camilla Fabricius
Regeringen må åbne en dialog om, hvilke funktioner den mener, at psykiatrien måske skal undvære, og om hvilke samfundsøkonomiske og menneskelige omkostninger disse prioriteringer vil have.

Debat: Man behandler da en ældre dame ordentligt, gør man ikke?

Michael Dohn Sørensen
De uheldige episoder var en kærkommen lejlighed. Der var jo igangsat en redningsplan, men den efterlader nu indtrykket af blot at være spil for galleriet.
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Viden
Professor advarer: "Big Data" kan føre til forkerte behandlinger
Mere sundhedsdata har et kæmpe potentiale for behandlinger. Men udviklingen kan paradoksalt nok øge mængden af fejldiagnosticeringer, advarer statistiker. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her