Annonce
JP Aarhus 20 år
Erhverv

Norge vil lære af Den Gamle By

Øget fokus på tilgængelighed for handicappede har lokket en norsk organisation til Den Gamle By.

Lån af handicapscootere, gratis entré for handicaphjælpere og asfaltbelagte stier, der kan benyttes af folk i kørestol, er nogle af de initiativer, som Den Gamle By har lavet for at gøre det mere tilgængeligt at benytte museet.

Det har sat Den Gamle By på verdenskortet. Et udvalg fra KS, den norske kommunesektors organisation, har været på tur i Aarhus for at undersøge mulighederne for en konference omkring tilgængelighed i de norske kommuner.

Her valgte de som en del af programmet at besøge museet, der på 10-15 år har udviklet sig fra en 1800-tals by, der var meget lidt tilgængelig for folk med gangbesvær, til nu at kunne yde ekstra tilbud for denne gruppe.

»Vi har fokuseret på at lave en række tilgængelighedstilbud for vores gæster, og så er det sjovt at opdage, at vi har fået så godt et ry, at folk kommer udenlands fra for at opleve og lære af det,« siger Thomas Bloch Ravn, museumsdirektør for Den Gamle By.

Den Gamle By vil dog fortsat fokusere på at gøre tilgængeligheden på museet endnu bedre.

»Vi har en plan om, at der om fem år skal være en ny indgang, der vender mod Ceresgrunden, så man kan komme ind til den nye del af museet fra fortorvet. Det vil gøre det lettere for gangbesværede at komme ind,« siger Thomas Bloch Ravn.

Konferencen om tilgængelighed i de norske kommuner foregår i Aarhus den 25-26. september 2018.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: En vej uden om forældelse

Jan Ravn Christensen (SF), medlem af Teknisk Udvalg, Aarhus Byråd & Thomas Medom (SF), rådmand for Børn- og Unge, Aarhus Byråd
Selvfølgelig skal en kort forældelsesfrist ikke gå ud over medarbejderne, når kommunen har brugt så lang tid på at komme til bunds i undersøgelserne.

Debat: Psykisk sårbarhed er mere end spørgeskemaer

Ditte Fredensborg, formand, DSU Aarhus, Baldrianvej 69, Risskov
Hvordan kan vi, der ellers bryster os af at have et af de bedst fungerende velfærdssamfund, leve med, at vi har en psykiatri, der er så underprioriteret?

Debat: 68’ernes mærkværdige marxisme

Peter Bisgaard, civilingeniør, Hornslet
Det ville være sjovt, hvis nogen ville beskrive realiteterne bag den tekniske og politiske udvikling.
Aarhus' historie

Kronik: Erindringen om Aarhus kan være tyrannisk

Henrik Wigh-Poulsen | Biskop, Aarhus Stift
Om 20 år vil Aarhus blive ved med at kalde alle dem hjem, der har oplevet lykkelige år her.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Byrådet i Aarhus giver undskyldning til fyrede teknik-medarbejdere
»Det er en uforbeholden undskyldning for forløbet i sagen og kulturen i afdelingen,« sagde borgmester Jacob Bundsgaard (S), da et samlet Aarhus Byråd undskyldte over for en gruppe fyrede medarbejdere i teknik og miljø. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her