Erhverv

Norge vil lære af Den Gamle By

Øget fokus på tilgængelighed for handicappede har lokket en norsk organisation til Den Gamle By.

Lån af handicapscootere, gratis entré for handicaphjælpere og asfaltbelagte stier, der kan benyttes af folk i kørestol, er nogle af de initiativer, som Den Gamle By har lavet for at gøre det mere tilgængeligt at benytte museet.

Det har sat Den Gamle By på verdenskortet. Et udvalg fra KS, den norske kommunesektors organisation, har været på tur i Aarhus for at undersøge mulighederne for en konference omkring tilgængelighed i de norske kommuner.

Her valgte de som en del af programmet at besøge museet, der på 10-15 år har udviklet sig fra en 1800-tals by, der var meget lidt tilgængelig for folk med gangbesvær, til nu at kunne yde ekstra tilbud for denne gruppe.

»Vi har fokuseret på at lave en række tilgængelighedstilbud for vores gæster, og så er det sjovt at opdage, at vi har fået så godt et ry, at folk kommer udenlands fra for at opleve og lære af det,« siger Thomas Bloch Ravn, museumsdirektør for Den Gamle By.

Den Gamle By vil dog fortsat fokusere på at gøre tilgængeligheden på museet endnu bedre.

»Vi har en plan om, at der om fem år skal være en ny indgang, der vender mod Ceresgrunden, så man kan komme ind til den nye del af museet fra fortorvet. Det vil gøre det lettere for gangbesværede at komme ind,« siger Thomas Bloch Ravn.

Konferencen om tilgængelighed i de norske kommuner foregår i Aarhus den 25-26. september 2018.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Glæde over True Skov: Bør beskytte 500.000 træer

Gitte Holmslykke, bestyrelsesmedlem i foreningen Træer og Landskab | Ida Vogel, bestyrelsesmedlem i foreningen Træer og Landskab
Der er mange muligheder i True Skov, som Aarhus Kommune vil forbedre.

Debat: Nej, landbruget er ikke i gang med en stor kampagne

Nikolaj Schulz, chefjurist i Bæredygtigt Landbrug
Konflikten mellem natur og afvanding er unødvendig, og der er masser af muligheder for at øge vandløbenes vandføringsevne.

Debat: Vores massive svigt af ældre medborgere

Hardy Mikkelsen, miljøchef, Holme Parkvej 284, Højbjerg
Vi fralægger os som samfund ansvaret fuldstændigt. Og imens har tricktyvene kronede dage med at bestjæle vore ældre medborgere.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her