Annonce
JP Aarhus 20 år
Erhverv

Norge vil lære af Den Gamle By

Øget fokus på tilgængelighed for handicappede har lokket en norsk organisation til Den Gamle By.

Lån af handicapscootere, gratis entré for handicaphjælpere og asfaltbelagte stier, der kan benyttes af folk i kørestol, er nogle af de initiativer, som Den Gamle By har lavet for at gøre det mere tilgængeligt at benytte museet.

Det har sat Den Gamle By på verdenskortet. Et udvalg fra KS, den norske kommunesektors organisation, har været på tur i Aarhus for at undersøge mulighederne for en konference omkring tilgængelighed i de norske kommuner.

Her valgte de som en del af programmet at besøge museet, der på 10-15 år har udviklet sig fra en 1800-tals by, der var meget lidt tilgængelig for folk med gangbesvær, til nu at kunne yde ekstra tilbud for denne gruppe.

»Vi har fokuseret på at lave en række tilgængelighedstilbud for vores gæster, og så er det sjovt at opdage, at vi har fået så godt et ry, at folk kommer udenlands fra for at opleve og lære af det,« siger Thomas Bloch Ravn, museumsdirektør for Den Gamle By.

Den Gamle By vil dog fortsat fokusere på at gøre tilgængeligheden på museet endnu bedre.

»Vi har en plan om, at der om fem år skal være en ny indgang, der vender mod Ceresgrunden, så man kan komme ind til den nye del af museet fra fortorvet. Det vil gøre det lettere for gangbesværede at komme ind,« siger Thomas Bloch Ravn.

Konferencen om tilgængelighed i de norske kommuner foregår i Aarhus den 25-26. september 2018.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Æresoprejsning til agurken: Så forbløffende sund er den

Karen Lyager
Ja, agurken består mest af vand. Men de sidste 5 pct. er spækket med supersunde stoffer, som de fleste af os har hårdt brug for. Ikke mindst i en varm sommer.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen
Kommentar
Debatindlæg

Debatindlæg: Frit Forum Århus: Giv de studerende tag over hovedet

Sebastian Thomassen, Malthe Melskens
Det er helt afgørende for mennesker og især unge studerende, at man møder mennesker med forskellige socioøkonomiske baggrund.
Aarhus' historie

Seks bud: Her er menneskerne, der former Aarhus om 20 år

Mona Juul. adm. direktør, Envision A/S

Aarhus er en skøn by – også om 20 år. For det er mennesker, der former byen. Ikke omvendt.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Æresoprejsning til agurken: Så forbløffende sund er den
Ja, agurken består mest af vand. Men de sidste 5 pct. er spækket med supersunde stoffer, som de fleste af os har hårdt brug for. Ikke mindst i en varm sommer. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her