Erhverv

Modstand mod højhusplan

SF og V siger nej til at udbyde en grund særskilt til et højhus ved Aarhus Ø. Sagen udsat til efter valget.

Flere partier trækker nu i håndbremsen i sagen om et muligt højhus ved krydset Nørreport/Kystvejen.

Planen om et 12-14-etagers Nordea-højhus dukkede op til overfladen i september, da det kom frem, at Aarhus Kommune og Nordea havde haft en dialog om grunden i halvandet år.

»Aftalt spil og skindemokrati,« lød det fra kritikerne, men teknikrådmand Kristian Würtz (S) har forklaret, at kommunen blot har haft en »markedsdialog«, og at intet er aftalt endnu.

SF vil have udbuddet af grunden ved Nørreport, kaldet Hængslet, droppet og en ny udvikling af området med borgerinddragelse sat i gang.

Ordet frit: Er Aarhus i gang med at begå en ny dumhed på havnen?

»Vi vil ikke have en enorm mur mellem midtbyen og havnen. I stedet for at lave et udbud, som i et år et blevet forberedt sammen med Nordea, bør vi stede med en ordentlig inddragelsesproces sammen med alle, der vil være med,« siger SF-rådmand Thomas Medom i en pressemeddelelse.

V: En ny proces

Hos Venstre mener politisk ordfører Gert Bjerregaard også, at der skal startes en ny proces.

»Borgermøder og foretræde for udvalget har gjort indtryk, og vi mener, der bør køre en ny proces, hvor Hængslet ses i sammenhæng med punkthusene og den grund, der kaldes Slipset. Måske kan Nordea desuden klare sig med fem-seks etager, men lad os nu først høre, hvad borgerne synes,« siger han.


Det er her, hvor det gamle sømandshjem engang lå, at Nordea barsler med planer om at opføre et højhus.

Sagen blev behandlet på teknisk udvalgs møde mandag, men udsat, fortæller Camilla Fabricius (S), formand for teknisk udvalg:

»Vi har fået mange kommentarer og spørgsmål fra borgere, og de skal undersøges. Derfor har vi udsat sagen,« siger Camilla Fabricius.

Direkte adspurgt om Socialdemokratiets holdning til sagen, som er igangsat af en indstilling om udbud af grunden fra S-rådmand Kristian Würtz, lyder hendes svar:

»Vi har slet ikke taget stilling til sagen. Der er stillet en række spørgsmål, og de skal nu undersøges i udvalget.«

Vil du have seneste nyt om Aarhus direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste nyheder fra JP Aarhus én gang i døgnet - klik her, sæt flueben ved Aarhus og indtast din mailadresse. Følg også JP Aarhus på Facebook

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Omlægning af banen fra Hovedgård til Hasselager

Bo Lindbirk, Fastrupvej 37, Solbjerg
Solbjerg og dens opland er i vild opstandelse over den VVM-undersøgelse, der nu er til høring.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Analyse: Hvor skal vi hen, Aarhus?

Analyse: Den 1. januar begyndte den nye byrådsperiode for det nyvalgte byråd i Aarhus Kommune. Men hvad bliver de 31 lokale politikeres udfordringer i de kommende fire år? JP Aarhus kommer her med et bud på byrådets fem væsentligste opgaver.
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her