Erhverv

Aarhus Ø-boerne vil stoppe Nordea-byggeri

Fællesrådet for Aarhus Ø vil have politikerne i tale på et borgermøde onsdag aften om områdets udvikling.

Når klokken slår 19 i sejlklubbens klubhus onsdag aften, og det er tid til borgermøde for Aarhus Ø-boerne, er der især tre punkter på dagsordenen:

Processen om byggeri af et højhus til Nordea ved Nørreport/Kystvejen skal stoppes. En ny proces med borgerinddragelse skal sættes i gang. Aarhus Ø-boernes plan for området skal præsenteres.

Det fortæller arrangør af mødet Thomas Østergaard, der er formand for fællesrådet for Aarhus Ø og de bynære havnearealer.

»Vi ser særdeles kritisk på hele den lukkede proces om Nordea-planen, og vi er imod byggeri af et 12-14-etagers højhus på det sted, da det er imod hele intentionen om at sammenkoble Aarhus Ø med resten af byen,« siger han.

Sagen vakte kritik i slutningen af september, da det kom frem, at Aarhus Kommune og Nordea har haft en dialog om grunden i halvandet år.

»Aftalt spil og skindemokrati,« har det lydt fra kritikerne, mens teknikrådmand Kristian Würtz (S) har forklaret, at kommunen blot har haft en »markedsdialog«, og at intet er aftalt endnu.

Først en lytter

Grafik: Lotte Overgaard

Blandt de politikere, der har meldt ankomst til beboermødet, er S-byrådsmedlem Camilla Fabricius, der er formand for teknisk udvalg.

»Jeg kommer til mødet for at høre borgernes holdninger til projektet. Jeg lytter, og så må jeg efterfølgende tage stilling til det,« siger hun, der ikke på nuværende tidspunkt vil kommentere, om kommunen har fulgt spillereglerne.

»Jeg vil ikke ind i, hvad forvaltningen har gjort og plejer at gøre. Men det er helt sikkert, at vi som by må have kigget på, hvordan vi træffer beslutninger og involverer borgerne bedst muligt, for vi ser f.eks. borgerne, som er uforstående overfor ændringer af lokalplaner,« siger hun.

Sagen om grunden ved Nørreport/Kystvejen skal behandles på mandag i teknisk udvalg, og derefter skal den tilbage til byrådet igen til vedtagelse. Indstillingen handler om at sætte grunden ved Nørreport til salg og lave en udviklingsplan for det øvrige område mellem Nikoline Kochs Plads og nord for Nørreport-krydset.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Glæde over True Skov: Bør beskytte 500.000 træer

Gitte Holmslykke, bestyrelsesmedlem i foreningen Træer og Landskab | Ida Vogel, bestyrelsesmedlem i foreningen Træer og Landskab
Der er mange muligheder i True Skov, som Aarhus Kommune vil forbedre.

Debat: Nej, landbruget er ikke i gang med en stor kampagne

Nikolaj Schulz, chefjurist i Bæredygtigt Landbrug
Konflikten mellem natur og afvanding er unødvendig, og der er masser af muligheder for at øge vandløbenes vandføringsevne.

Debat: Vores massive svigt af ældre medborgere

Hardy Mikkelsen, miljøchef, Holme Parkvej 284, Højbjerg
Vi fralægger os som samfund ansvaret fuldstændigt. Og imens har tricktyvene kronede dage med at bestjæle vore ældre medborgere.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her