Annonce
JP Aarhus 20 år
Erhverv

Aarhus Ø-boerne vil stoppe Nordea-byggeri

Fællesrådet for Aarhus Ø vil have politikerne i tale på et borgermøde onsdag aften om områdets udvikling.

Når klokken slår 19 i sejlklubbens klubhus onsdag aften, og det er tid til borgermøde for Aarhus Ø-boerne, er der især tre punkter på dagsordenen:

Processen om byggeri af et højhus til Nordea ved Nørreport/Kystvejen skal stoppes. En ny proces med borgerinddragelse skal sættes i gang. Aarhus Ø-boernes plan for området skal præsenteres.

Det fortæller arrangør af mødet Thomas Østergaard, der er formand for fællesrådet for Aarhus Ø og de bynære havnearealer.

»Vi ser særdeles kritisk på hele den lukkede proces om Nordea-planen, og vi er imod byggeri af et 12-14-etagers højhus på det sted, da det er imod hele intentionen om at sammenkoble Aarhus Ø med resten af byen,« siger han.

Sagen vakte kritik i slutningen af september, da det kom frem, at Aarhus Kommune og Nordea har haft en dialog om grunden i halvandet år.

»Aftalt spil og skindemokrati,« har det lydt fra kritikerne, mens teknikrådmand Kristian Würtz (S) har forklaret, at kommunen blot har haft en »markedsdialog«, og at intet er aftalt endnu.

Først en lytter

Grafik: Lotte Overgaard

Blandt de politikere, der har meldt ankomst til beboermødet, er S-byrådsmedlem Camilla Fabricius, der er formand for teknisk udvalg.

»Jeg kommer til mødet for at høre borgernes holdninger til projektet. Jeg lytter, og så må jeg efterfølgende tage stilling til det,« siger hun, der ikke på nuværende tidspunkt vil kommentere, om kommunen har fulgt spillereglerne.

»Jeg vil ikke ind i, hvad forvaltningen har gjort og plejer at gøre. Men det er helt sikkert, at vi som by må have kigget på, hvordan vi træffer beslutninger og involverer borgerne bedst muligt, for vi ser f.eks. borgerne, som er uforstående overfor ændringer af lokalplaner,« siger hun.

Sagen om grunden ved Nørreport/Kystvejen skal behandles på mandag i teknisk udvalg, og derefter skal den tilbage til byrådet igen til vedtagelse. Indstillingen handler om at sætte grunden ved Nørreport til salg og lave en udviklingsplan for det øvrige område mellem Nikoline Kochs Plads og nord for Nørreport-krydset.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Aarhus lige nu
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: En vej uden om forældelse

Jan Ravn Christensen (SF), medlem af Teknisk Udvalg, Aarhus Byråd & Thomas Medom (SF), rådmand for Børn- og Unge, Aarhus Byråd
Selvfølgelig skal en kort forældelsesfrist ikke gå ud over medarbejderne, når kommunen har brugt så lang tid på at komme til bunds i undersøgelserne.

Debat: Psykisk sårbarhed er mere end spørgeskemaer

Ditte Fredensborg, formand, DSU Aarhus, Baldrianvej 69, Risskov
Hvordan kan vi, der ellers bryster os af at have et af de bedst fungerende velfærdssamfund, leve med, at vi har en psykiatri, der er så underprioriteret?

Debat: 68’ernes mærkværdige marxisme

Peter Bisgaard, civilingeniør, Hornslet
Det ville være sjovt, hvis nogen ville beskrive realiteterne bag den tekniske og politiske udvikling.
Aarhus' historie

Kronik: Erindringen om Aarhus kan være tyrannisk

Henrik Wigh-Poulsen | Biskop, Aarhus Stift
Om 20 år vil Aarhus blive ved med at kalde alle dem hjem, der har oplevet lykkelige år her.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Byrådet i Aarhus giver undskyldning til fyrede teknik-medarbejdere
»Det er en uforbeholden undskyldning for forløbet i sagen og kulturen i afdelingen,« sagde borgmester Jacob Bundsgaard (S), da et samlet Aarhus Byråd undskyldte over for en gruppe fyrede medarbejdere i teknik og miljø. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her