Erhverv

Aarhus Ø-boerne vil stoppe Nordea-byggeri

Fællesrådet for Aarhus Ø vil have politikerne i tale på et borgermøde onsdag aften om områdets udvikling.

Når klokken slår 19 i sejlklubbens klubhus onsdag aften, og det er tid til borgermøde for Aarhus Ø-boerne, er der især tre punkter på dagsordenen:

Processen om byggeri af et højhus til Nordea ved Nørreport/Kystvejen skal stoppes. En ny proces med borgerinddragelse skal sættes i gang. Aarhus Ø-boernes plan for området skal præsenteres.

Det fortæller arrangør af mødet Thomas Østergaard, der er formand for fællesrådet for Aarhus Ø og de bynære havnearealer.

»Vi ser særdeles kritisk på hele den lukkede proces om Nordea-planen, og vi er imod byggeri af et 12-14-etagers højhus på det sted, da det er imod hele intentionen om at sammenkoble Aarhus Ø med resten af byen,« siger han.

Sagen vakte kritik i slutningen af september, da det kom frem, at Aarhus Kommune og Nordea har haft en dialog om grunden i halvandet år.

»Aftalt spil og skindemokrati,« har det lydt fra kritikerne, mens teknikrådmand Kristian Würtz (S) har forklaret, at kommunen blot har haft en »markedsdialog«, og at intet er aftalt endnu.

Først en lytter

Grafik: Lotte Overgaard

Blandt de politikere, der har meldt ankomst til beboermødet, er S-byrådsmedlem Camilla Fabricius, der er formand for teknisk udvalg.

»Jeg kommer til mødet for at høre borgernes holdninger til projektet. Jeg lytter, og så må jeg efterfølgende tage stilling til det,« siger hun, der ikke på nuværende tidspunkt vil kommentere, om kommunen har fulgt spillereglerne.

»Jeg vil ikke ind i, hvad forvaltningen har gjort og plejer at gøre. Men det er helt sikkert, at vi som by må have kigget på, hvordan vi træffer beslutninger og involverer borgerne bedst muligt, for vi ser f.eks. borgerne, som er uforstående overfor ændringer af lokalplaner,« siger hun.

Sagen om grunden ved Nørreport/Kystvejen skal behandles på mandag i teknisk udvalg, og derefter skal den tilbage til byrådet igen til vedtagelse. Indstillingen handler om at sætte grunden ved Nørreport til salg og lave en udviklingsplan for det øvrige område mellem Nikoline Kochs Plads og nord for Nørreport-krydset.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Skæbnetime for folkeskolen

Janus Boye, medlem af hovedbestyrelsen i landsforeningen Skole og Forældre, Aarhus | Henrik Vinther Olesen, folketingskandidat (R), Aarhus
Stadig flere vælger folkeskolen fra, og ændrer vi ikke kurs, er spørgsmålet: Vil du savne folkeskolen, når den ikke længere er her?

Debat: Præcisering om letbanen til Harlev

Hans Jakobsen, Araliavej 15, Harlev
Letbanen skal naturligvis ikke ødelægge midtbyen i Aarhus, når banegården er flyttet til Firkløveret, så ligger skinnerne klar fra Aarhus H ud til Brabrand. Herfra skal de blot videreføres til Harlev.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Analyse: Hvor skal vi hen, Aarhus?

Analyse: Den 1. januar begyndte den nye byrådsperiode for det nyvalgte byråd i Aarhus Kommune. Men hvad bliver de 31 lokale politikeres udfordringer i de kommende fire år? JP Aarhus kommer her med et bud på byrådets fem væsentligste opgaver.
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Gaming-bærbare: Når kun det vildeste er vildt nok
Hvor vildt bliver det, hvis du beder om den bedste gamingbærbare, du kan få? Ganske voldsomt, afslører denne test, hvor vi fokuserer på populære, kompromisløse monster-maskiner. 
Se flere
Gaming-bærbare: Når kun det vildeste er vildt nok
Hvor vildt bliver det, hvis du beder om den bedste gamingbærbare, du kan få? Ganske voldsomt, afslører denne test, hvor vi fokuserer på populære, kompromisløse monster-maskiner. 
Se flere
Frivilligheden blev fejret: Rap fra Gellerup, frivilligsuppe og over 100 frivillige organisationer
De frivillige blev fejret i Ridehuset Aarhus, da frivillighovedstaden søndag eftermiddag åbnede officielt. Over 5.000 gæster deltog i arrangementet i løbet af dagen ifølge tal fra europæisk frivillighovedstad. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her