Annonce
JP Aarhus 20 år
Det sker

Usædvanlig mange krydstogtskibe besøger Aarhus

Fredag bliver Aarhus invaderet af nysgerrige turister fra forskellige lande. Nogle attraktioner er særligt besøgte.

Fredag anløber tre krydstogtskibe Aarhus havn. På billedet ses Seabourn Quest. Foto: VisitAarhus.

Hvis du synes, at det er nødvendigt at zigzagge dig gennem Store Torv og ikke kan se havnevandet for mennesker i løbet af fredagen, findes der en god forklaring. I løbet af morgenen sejler der nemlig tre krydstogtskibe ind i Aarhus havn, den ene større end det anden.

Peer H. Kristensen, der er direktør ved VisitAarhus, ser frem til, at skibene anløber Aarhus. Det er nemlig første gang, at tre krydstogtskibe besøger byen samtidig.

»Det er første gang, at vi har tre krydstogtskibe i Aarhus, vi har haft to før men aldrig tre. Det gode er, at det er forskellige typer og størrelser, så det er ikke de samme ting, de efterspørger i byen. Der kommer et lille, luksusskib, et tysk og et amerikansk skib. Det er omkring 6.500 gæster, og det er rigtig mange for en by som Aarhus,« siger han.

Tre krydstogtskibe til Aarhus
  • "Aidaaura" - skibet tilhører det tyske rederi Aida. Det rummer 1.300 passagerer og har en besætning på 418 personer.
  • "Serenade of the Seas" - skibet tilhører Royal Caribbean-rederiet. Det rummer 2.490 passagerer og har en besætning på 891 personer.
  • "Seabourn Quest" - skibet kan have 450 passagerer og har en besætning på 330 personer.

»De frie gæster«

VisitAarhus er klar med ekstra folk på gaden, når de mange turister invaderer byen. En stor gruppe frivillige er spredt i byen og tager imod folk, klar til at hjælpe.

»De kommer nede fra havneområdet og bevæger sig ind mod byen, så tager de typisk i Den Gamle By og på Aros, men de vil også gerne opleve vores bymiljø,« siger Peer H. Kristensen.

Nogle har købt færdige ture, så de bliver taget med til eksempelvis Moesgård Museum, et slot på Djursland eller Silkeborgs søer med det samme. Så er der andre, som ikke har forberedt sig.

AIDAaura er et af de tre skibe, som anløber Aarhus havn fredag. Foto: VisitAarhus.

»Dem der ikke vælger den færdige pakke, kalder vi "frie gæster". Og dem opfordrer vi til at opleve byen på egen hånd,« siger han.

Forskellige interesser

Ikke alle gæster vil det samme. Og ifølge Peer H. Kristensen er deres interesser i store træk forskellige, alt efter hvilken nationalitet, de har.

»Krydstogtskibet "Seabourn Quest", som er et lille skib, har et luksusbrand. Det er meget dyrt at komme med på deres ture, så deres målgruppe er derefter. Det er en anden gruppe på "Aidaaura", som er tysk, og de efterspørger helt andre ting.«

Det sidste skib hedder "Serenade of the Seas" og har hovedsagligt amerikanere om bord.

»De fokuserer meget på rødder. Hvor kommer vi fra, og hvem er danskerne? Fordi mange har skandinaviske aner. Engang var der en, som hoppede direkte i en taxa til Viborg for at besøge sin farfars gravsted. Det kostede ham 4.500 kr. Så hos amerikanerne er der meget fokus på Den Gamle By,« fortæller Peer H. Kristensen.

Tyskerne derimod vil hellere på byvandringer for at kende mere til Aarhus' kernehistorie. Men generelt er det typisk Den Gamle By, Aros og området omkring domkirken, der bliver mest besøgt af turisterne, fortæller han.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Letbanen er skyld i dårlige trafikløsninger

Erik Skals
Aarhus Letbane koster mange borgere ekstra transporttid i stedet for som tænkt af politikerne at lette vores transportbehov.
Aarhus' historie

Debat: ”Generation innovation” bygger et Aarhus i kraftig vækst

Bente Steffensen, direktør, Erhverv Aarhus

Aarhus er en havne- og handelsby. Det gælder også for år 2038, hvor ungdommen byder ind med flere innovative løsninger, der får erhvervsliv, forskning og befolkning til at vokse i fællesskab.

Vi må planlægge fremtiden – bedre

Af Keld Laursen, direktør i Brabrand Boligforening

Er vi i dag – i 2018 – på vej i den retning, som vi ønsker at vores by skal udvikle sig frem mod 2038?
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her