Aarhus

He will rock you

Koncert: Hyldestband, tributeband, coverband, kopiband. Uanset hvad man kalder det, er det aarhusianske band Queen Machine en af dansk musiklivs store succeser. Fredag spillede det i Grenaa, i morgen i Aarhus.

Ligheden er slående – »og det er så heldigt, at jeg kan få overskæg,« siger Bjarke Baisner, der ligesom resten af bandet bor i Aarhus.
Glamrock

Bandets medlemmer:

  • Bjarke (Freddie Mercury) Baisner Laursen
  • Jens (John Deacon) Lunde
  • Paolo (Roger Taylor) Torquati
  • Henrik (Spike Edney) Østergaard
  • Peter (Brian May) Jeppesen

Siden Queen Machine begyndte, har det spillet over 200 koncerter.

Bandet afslutter 2013 i Musikhuset Aarhus i morgen. Det har 2014-premiere i Amager Bio i København til marts.

Inden en koncert samles bandet, varmer stemmerne op, drikker en cognac og giver hinanden en krammer, inden de går på scenen. Her venter trommeslager Paolo Torquati på de fire andre.

Der er dem, der husker den 26. juni 1992 for en fodboldkamp, som Danmark vandt.

Og så er der Bjarke Baisner fra Skødstrup, der husker dagen for en stemme. »We are the champions,« sang Freddie Mercury og Queen, så den dengang syvårige Bjarke aldrig havde hørt noget lignende.

»Det gik lige i hjertet, og det har aldrig sluppet siden. Min mor fandt sine Queen-plader frem, og dem hørte jeg igen og igen. I dag går der ikke én dag, hvor jeg ikke hører det,« fortæller den nu 28-årige Bjarke Baisner om det legendariske band, hvis forsanger døde i 1991.

I dag kaldes han Danmarks bedste formidler af Freddie Mercurys unikke stemme. Han står i spidsen for bandet Queen Machine, der udelukkende har det hedengangne britiske bands musik på sit program og spiller i udsolgte sale landet rundt. Således også i musikhuset i morgen, hvor bandet spiller sin sidste koncert i år.

»Næste år bliver stort. Nu er vi virkelig oppe at køre,« siger forsangeren.

Men det er allerede stort. Bandet har en lastbil og fem roadies til at sørge for ”gear” til spillestederne. Da det spillede på Skanderborg Festival sidste år, vil rygter vide, at det til hovednavnets store fortrydelse trak publikum over til den mindre scene, hvor 15.000-20.000 mennesker rockede med på britisk glamrock – »mere rock end glam,« mener forsangeren – og var imponerede.

Næste år vil bandet turnere landet rundt. Den 28. august vil det f.eks. sammen med et andet coverband, Pink Floyd Project, spille i Scandinavian Congress Center i Aarhus.

Queen Machine er med andre ord blevet en millionforretning. Hvor bandets medlemmer i de foregående år har sat alt, hvad de ejede og tjente ind på at få deres fælles drøm til at gå i opfyldelse, kan de nu leve af den. Hvis de altså ikke havde et andet liv som bl.a. gymnasielærer eller tekniker – og for Bjarke Baisners vedkommende medicinstudiet på Aarhus Universitet. Han læser på 9. semester, vil gerne specialisere sig inden for øre-, næse- og halsområdet og satser på at få en forskerstilling.

Fra kantine til festival

Han har haft musik med i sin bagage hele livet. Musikalsk legestue, musikskole, klaverundervisning, drengekor og spillede i halvandet år i partybandet Kinaband.

Til en drengeaften med bl.a. Henrik Østergaard hørte de Queen og fandt ud af, at de begge var kæmpefans. Snart øvede de tre-fire gange om ugen. I 2009 var de i Berlin og høre Queen uden Freddie Mercury, men med Paul Rodgers. Brian May smed sin plekter ud til publikum, Henrik Østergaard greb den. Et tegn, der måtte tages alvorligt.

»Det var magisk,« siger Bjarke Baisner i dag.

Queen Machine havde sin debut i ”kemisk kantine” på Aarhus Universitet den 15. maj 2009. Kæmpestort for bandet var det, da det spillede på Fatter Eskil i Skolegade.

»Der var totalt udsolgt, folk stod helt ud på gaden. Der var også en spejder fra et agentbureau, så vi fik en aftale – og blev sikre på, at vi havde et produkt, som fungerede,« fortæller han.

»Da jeg var barn, var det min største drøm at stå på en scene. Nu står vi her – og vi nyder det.«

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Glæde over True Skov: Bør beskytte 500.000 træer

Gitte Holmslykke, bestyrelsesmedlem i foreningen Træer og Landskab | Ida Vogel, bestyrelsesmedlem i foreningen Træer og Landskab
Der er mange muligheder i True Skov, som Aarhus Kommune vil forbedre.

Debat: Nej, landbruget er ikke i gang med en stor kampagne

Nikolaj Schulz, chefjurist i Bæredygtigt Landbrug
Konflikten mellem natur og afvanding er unødvendig, og der er masser af muligheder for at øge vandløbenes vandføringsevne.

Debat: Vores massive svigt af ældre medborgere

Hardy Mikkelsen, miljøchef, Holme Parkvej 284, Højbjerg
Vi fralægger os som samfund ansvaret fuldstændigt. Og imens har tricktyvene kronede dage med at bestjæle vore ældre medborgere.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her