Aarhus

Akkari er flyttet tilbage til Århus

Den omstridte tidligere imam Ahmed Akkari bor igen i Århus. Han vil ikke fortælle om sine fremtidsplaner.

Den kontroversielle, tidligere imam, Ahmed Akkari, er tilbage i Århus.

Ahmed Akkari, der under Muhammed-krisen som medlem af en muslimsk delegation rejste til Mellemøsten for at søge opbakning til fordømmelsen af Morgenavisen Jyllands-Posten tegninger, havde ellers fået job i Grønland. Men han er nu flyttet tilbage til Danmark og bor i Gellerupparken.

Det bekræfter han over for JP Århus uden i øvrigt at ville udtale sig om sin fremtid.

»Jeg har ikke mod på at tale om det. Det er ikke, fordi det er Jyllands-Posten. Det er sådan set ligegyldigt, hvilken avis det er,« siger Ahmed Akkari, der tidligere har været lærer i Århus.

Akkari spillede en hovedrolle under Muhammed-krisen, idet han medvirkede til at internationalisere konflikten.

Bl.a. deltog han i 2005 i en kontroversiel protestrejse til Mellemøsten, hvor Muhammed-tegningerne blev lagt frem for medier og fremtrædende personer.

Hed debat

Med sig havde delegationen ikke blot kopier af de 12 oprindelige Muhammed-tegninger, men også flere andre, der ikke havde med Jyllands-Posten at gøre. Bl.a. blev ét, der angiveligt afbilledede Muhammed med grisetryne, vist frem. Efterfølgende blev det afsløret, at billedet forestillede automekaniker Jacques Marrot, som havde deltaget i de årlige grisehylsmesterskaber i den lillle sydfranske by Trie-sur-Baise.

I 2008 flyttede Ahmed Akkari til Vestgrønland og blev lærer i den lille by Narsaq. Da nyheden blev offentliggjort i avisen Sermitsiaq, rejste der sig en hed debat i Grønland, ikke mindst fordi Akkari nogle år forinden havde fået en betinget dom efter at have slået en 11-årig dreng på Lykkeskolen i Århus.

Flere stillede spørgsmål ved, om det var rimeligt at ansætte en lærer, der var dømt for vold mod en elev.

Akkari modtog også kritik, da han i 2006 med skjult kamera blev filmet til en fransk tv-dokumentar. Akkari foreslog, at den dengang radikale politiker Naser Khader blev sprængt i luften, hvis han en dag blev udlændinge- og integrationsminister. Akkari hævdede efterfølgende, at bemærkningen var fremsat som en spøg.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Glæde over True Skov: Bør beskytte 500.000 træer

Gitte Holmslykke, bestyrelsesmedlem i foreningen Træer og Landskab | Ida Vogel, bestyrelsesmedlem i foreningen Træer og Landskab
Der er mange muligheder i True Skov, som Aarhus Kommune vil forbedre.

Debat: Nej, landbruget er ikke i gang med en stor kampagne

Nikolaj Schulz, chefjurist i Bæredygtigt Landbrug
Konflikten mellem natur og afvanding er unødvendig, og der er masser af muligheder for at øge vandløbenes vandføringsevne.

Debat: Vores massive svigt af ældre medborgere

Hardy Mikkelsen, miljøchef, Holme Parkvej 284, Højbjerg
Vi fralægger os som samfund ansvaret fuldstændigt. Og imens har tricktyvene kronede dage med at bestjæle vore ældre medborgere.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her