Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Akkari er flyttet tilbage til Århus

Den omstridte tidligere imam Ahmed Akkari bor igen i Århus. Han vil ikke fortælle om sine fremtidsplaner.

Den kontroversielle, tidligere imam, Ahmed Akkari, er tilbage i Århus.

Ahmed Akkari, der under Muhammed-krisen som medlem af en muslimsk delegation rejste til Mellemøsten for at søge opbakning til fordømmelsen af Morgenavisen Jyllands-Posten tegninger, havde ellers fået job i Grønland. Men han er nu flyttet tilbage til Danmark og bor i Gellerupparken.

Det bekræfter han over for JP Århus uden i øvrigt at ville udtale sig om sin fremtid.

»Jeg har ikke mod på at tale om det. Det er ikke, fordi det er Jyllands-Posten. Det er sådan set ligegyldigt, hvilken avis det er,« siger Ahmed Akkari, der tidligere har været lærer i Århus.

Akkari spillede en hovedrolle under Muhammed-krisen, idet han medvirkede til at internationalisere konflikten.

Bl.a. deltog han i 2005 i en kontroversiel protestrejse til Mellemøsten, hvor Muhammed-tegningerne blev lagt frem for medier og fremtrædende personer.

Hed debat

Med sig havde delegationen ikke blot kopier af de 12 oprindelige Muhammed-tegninger, men også flere andre, der ikke havde med Jyllands-Posten at gøre. Bl.a. blev ét, der angiveligt afbilledede Muhammed med grisetryne, vist frem. Efterfølgende blev det afsløret, at billedet forestillede automekaniker Jacques Marrot, som havde deltaget i de årlige grisehylsmesterskaber i den lillle sydfranske by Trie-sur-Baise.

I 2008 flyttede Ahmed Akkari til Vestgrønland og blev lærer i den lille by Narsaq. Da nyheden blev offentliggjort i avisen Sermitsiaq, rejste der sig en hed debat i Grønland, ikke mindst fordi Akkari nogle år forinden havde fået en betinget dom efter at have slået en 11-årig dreng på Lykkeskolen i Århus.

Flere stillede spørgsmål ved, om det var rimeligt at ansætte en lærer, der var dømt for vold mod en elev.

Akkari modtog også kritik, da han i 2006 med skjult kamera blev filmet til en fransk tv-dokumentar. Akkari foreslog, at den dengang radikale politiker Naser Khader blev sprængt i luften, hvis han en dag blev udlændinge- og integrationsminister. Akkari hævdede efterfølgende, at bemærkningen var fremsat som en spøg.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Himmelbjerget er smuk i al sin enkelhed

Erling Melgaard Jarsbo
Himmelbjerget og omgivelserne trænger på ingen måde til udbygning med "hypet bras" og forgængeligt ragelse.
Aarhus' historie

Seks bud: Her er menneskerne, der former Aarhus om 20 år

Mona Juul. adm. direktør, Envision A/S

Aarhus er en skøn by – også om 20 år. For det er mennesker, der former byen. Ikke omvendt.

Debat: ”Generation innovation” bygger et Aarhus i kraftig vækst

Bente Steffensen, direktør, Erhverv Aarhus

Aarhus er en havne- og handelsby. Det gælder også for år 2038, hvor ungdommen byder ind med flere innovative løsninger, der får erhvervsliv, forskning og befolkning til at vokse i fællesskab.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her