*

AGF

Ny AGF’er: Måske har de tænkt, hvad det var for en tyksak, der er kommet

Først nu, efter ni kampe, er Jakob Ankersen fysisk på toppen efter en lang periode uden kampe.

AGF

Han trækker lidt på det.

»Ja, måske var det en af mine bedre kampe for AGF. Kurven er gået op. Der har været et par svipsere indtil videre. Jeg havde et turbulent forløb i Belgien. Det er først nu, jeg er der helt fysisk. Det er først inden for de seneste tre-fire uger, jeg har kunnet spille på fuld tid. Når man er der fysisk, bliver det nemmere at lave mål og lægge op til mål.«

Jakob Ankersen, ny AGF-kantspiller siden i sommer, kan efter et langt tilløb mærke, at formen er ved at være på plads. Og så kommer målene, oplæggene til medspillerne. Som i mandags, da han plaffede et fornemt langskud ind til 2-0 i AGF’s sejr i Farum over FC Nordsjælland.

Nu begynder jeg stille og roligt at have højere forventninger til mig selv.
Jakob Ankersen, AGF-fløj, efter sine første ni kampe

På tide, at han leverede varen, tænkte de sikkert på tribunen, og Jakob Ankersen er sådan set ikke utilbøjelig til at give kritikerne ret.

»Måske har folk, der ikke kendte til mit forløb, tænkt, ”Hvad er det for en tyksak, der kommer til AGF?” Men folkene i klubben vidste, at jeg havde et efterslæb. Jeg skulle have flere meter i benene. Jeg har været virkelig glad for den måde, klubben har håndteret det på. Jeg er kommet i form hurtigere, end hvis jeg kun havde spillet sporadisk,« siger Jakob Ankersen.

Da han skiftede fra belgiske Zulte-Waregem i sommer, havde han blot spillet én kamp for belgierne på et halvt år. Inden da spillede han i IFK Göteborg, hvor sæsonen sluttede i det sene efterår. Så i hen ved otte måneder havde han stort set ikke spillet fodboldkampe.

En hård indledning

Derfor var han klar over, at indledningen i AGF ville blive hård. At han ikke kunne holde til meget mere end en god time på banen.

»Det var mig selv, jeg skulle arbejde med, og det vidste jeg fra begyndelsen, da jeg kom. Nu kan jeg holde til at spille 90 minutter. Nu begynder jeg stille og roligt at have højere forventninger til mig selv. Det er godt, men man skal også være realistisk, og det har jeg været gennem dette forløb. Jeg er blevet mere stabil i mine præstationer, og det er sket, i takt med at jeg er kommet i bedre form. Jeg har fået mere overskud. Og det er ikke sjovt at spille, når man kun er på 80 procent af sin ydeevne,« forklarer han.

Både i Esbjerg og i IFK Göteborg scorede Jakob Ankersen regelmæssigt. I Esbjerg 25 gange i 122 kampe, i Sverige 13 mål i 57 kampe.

Pokalkampen

Fredericia-AGF

Tid: 20.30

Sted: Monjasa Park

AGF’s forventede opstilling (4-4-2): Steffen Rasmussen – Jens Stage, Niklas Backman, Mikkel Rask, Frederik Møller – Mustapha Bundu, Daniel A. Pedersen, Adama Guira, Jakob Ankersen – André Riel, Kasper Junker.

Bænken: Morten ”Duncan” Rasmussen, Aleksandar Jovanovic, Pierre Kanstrup, Mustafa Amini, Martin Spelmann, Tobias Sana og Kasper Lunding.

Sidste nyt: Dino Mikanovic og Jesper Juelsgård sidder helt over, Alexander Juel Andersen er fortsat ukampdygtig.

»Det betyder meget for mig at lave mål. Jeg er offensiv, jeg vil gerne afgøre kampe. Det er derfor, jeg er kommet til AGF. På det område har det ikke været godt nok de første ni kampe. Jeg har lavet et mål og en assist. Det er ikke godt nok. Men det efterslæb har hængt mig ud af halsen. Nu er det på plads, og så kan jeg fokusere mere på at blive mere farlig på banen,« siger Jakob Ankersen.

I aften skal AGF op mod FC Fredericia fra den næstbedste række, og selv om AGF-træner Glen Riddersholm ændrer i sin startopstilling, får man ikke unge spillere som Nimo Gribenco, Benjamin Hvidt og Daniel Thøgersen at se mod FC Fredericia. De tre spillede fra start, da AGF i forrige pokalrunde vandt 4-1 over VSK Aarhus fra 2. division.

»Vi gør ikke, som vi gjorde mod VSK Aarhus. Vi skal op mod en stærk modstander, og vi har stor respekt for FC Fredericia. I forhold til mandagens kamp vil der ske ændringer. Vi har et stramt kampprogram. Vi kan ikke regne med, at starterne fra mandagens kamp kan spille fire kampe på fuld tid på 11 dage,« siger træneren.

Lukket AGF-træning

At AGF prioriterer kampen højt, kan ses i, at klubben gennemførte en træning onsdag, som var lukket for nysgerrige, der kunne tænkes at tjekke, hvordan AGF’s formation ser ud i aftenens kamp.

»FC Fredericia har spillere, der har erfaring fra Superligaen og har bevist sig i andre klubber. Vi kan ikke leve med, at informationerne om vores startopstilling lander hos Fredericia-træner Jesper Sørensen. Den risiko vil vi ikke løbe,« siger Glen Riddersholm inden mødet med den forhenværende AGF’er, som i FC Fredericia blandt andre råder over tidligere AGF-spillere som den formstærke angriber Dennis Høegh samt forsvarsspillerne Adrian ”Piscu” Lopez og Frans Dhia Putros.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Rent vand til Aarhus

Jens Bøje, Toftegaarden, Elmosevej 10, Fløjstrup, Beder
335.000 borgere i Aarhus Kommune har allerede rent drikkevand – og vil heldigvis fortsat have det.

Debat: Ulækre skoletoiletter – har forældrene ikke et ansvar?

Sidsel Vejby, cand. ling. merc. (mor til børn i hhv. 1. og 4. klasse) Rønbjergvej 15, Risskov
På mine børns skole er toiletterne lige så uhumske som før renoveringen.

Debat: Dansk landbrug er ikke rosenrødt

Holger Øster Mortensen, ”Liselyst”, Præstholm Mk., Odder
Restauranter
Annonce
Redaktionen anbefaler

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her