AGF

AGF-træner: »Spillerne må påtage sig et større ansvar«

Arbejdsindsatsen mod Randers FC var for ringe, og faktisk løb AGF’erne mere i kampen mod Silkeborg med kun 10 spillere på banen, siger AGF-træner Glen Riddersholm.

Morten ”Duncan” Rasmussen og Randers FC’s Joni Kauko i duel i AGF’s 1-4-nederlag i weekenden. Foto: Ernst van Norde

Det øser ned, græsbanerne er våde, og det giver mening, at AGF denne dag midt på ugen har forlagt dagens træning til en nyanlagt kunstgræsbane på anlægget i Fredensvang. Især fordi det aarhusianske Superliga-hold mandag aften løber ind på en bane i Farum, der ikke er naturlig.

Ind til en kamp mod en modstander, som AGF-træner Glen Riddersholm anser som den med afstand største sportslige udfordring i denne sæson. Et FC Nordsjælland-hold, som har vundet sine fire første hjemmekampe med sammenlagt 10-4 i målscore, som har klædt FC København af med 3-0 og vundet 3-2 over Brøndby efter at have været nede med to mål.

Fra Aarhus ankommer et hold, som for anden gang på kort tid skal hive sig selv op efter en blamage. Først dykkede AGF med 0-3 i Haderslev, i lørdags 1-4 hjemme mod Randers FC. Efter at AGF havde stabiliseret sig og blandt andet holdt nullet i tre kampe.

Man kan måske bebrejde mig, at vi mod Randers FC prøvede at løsne lidt af det defensive bånd.
Glen Riddersholm, AGF-træner.

»Inden Randers FC-kampen stod vi på nippet til at tage et skridt, som ville kunne skabe overskud og generere en god form for optimisme. Vi kunne have belønnet os selv efter en god periode, vi kunne have bygget et solidt fundament. Men så leverede vi en langt fra godkendt indsats mod Randers FC. Så har vi gravet et hul igen, og så står vi der og skal finde vores ben at stå på igen. Det tænker vi meget over. Hvad er årsagen til den slags? Det er komplekst,« lyder det fra AGF-træneren.

Mere offensiv vægt

Glen Riddersholm sendte mod Randers FC et AGF-hold i aktion med mere vægt på den offensive del af spillet, blandt andet med den nye angriber André Riel fra start.

»Man kan måske bebrejde mig, at vi mod Randers FC prøvede at løsne lidt af det defensive bånd. Vi prøvede at frigøre noget offensivt. For det offensive har vi bakset med i de foregående kampe. Det kan man godt klandre mig for. Vi er gået på kompromis, men skal vi indfri potentialet og udviklingen, så skal vi have modet til at bygge offensivt på,« forklarer træneren, som i kampene op til Randers FC-opgøret benyttede den defensive midtbanespiller Adama Guira som kantspiller for at styrke holdets soliditet.

»Konsekvensen af ændringerne betød, at vi blev straffet. Vi satte nogle andre spiltyper ind. Skyldtes nederlaget, at vi var modige? Eller skyldtes det, at vi fik en rigtig dårlig start? Var det ændringernes skyld? Eller at Randers FC scorede på de rette tidspunkter? Der er forklaringer på alt, men hvad vælger man at fokusere på? Vi leder efter årsager, og en af dem er, at vi øjensynligt har svært ved at belønne os selv,« siger træneren.

Blev straffet fysisk

Han har blandt andet studeret fakta fra kampen, og tallene viser, at AGF’erne mod Randers FC ikke løb nok.

Distancer

AGF er tredjesidst

  • Ifølge statistikkerne på Superliga.dk er AGF nummer 11 af de 14 klubber, når det handler om tilbagelagte meter for hele holdet.
  • I de første otte kampe har AGF løbet færre meter end samtlige modstandere.

På den samlede liste har

  • Sønderjyske, Silkeborg og Lyngby løbet færre meter end AGF.
  • Brøndby topper med 968.132 meter, AGF er på 910.668 meter, mens Lyngby på nederste position er på 863.006 meter.

»På det fysiske område blev vi straffet, fordi vi ikke arbejdede hårdt nok og løb tilstrækkeligt mange meter. Det må ikke ske. Der må spillerne påtage sig et større ansvar. Det er simpelthen ikke godt nok. Vi løb flere meter som hold med 10 spillere mod Silkeborg, end vi gjorde mod Randers FC med 11 spillere på banen,« påpeger han.

Mod Silkeborg blev Dino Mikanovic vist ud allerede efter 26 minutters spil.

Ren psykologi

To dage efter Superliga-kampen så Glen Riddersholm AGF’s reserver mod AC Horsens. Efter en god halv times spil blev AGF’s Adama Guira vist ud.

»I en time var vi i undertal, og alligevel løb vi flere meter som hold, end vi gjorde i den foregående reserveholdskamp, da vi var 11 mod 11. Det kan lyde volapyk for nogle, at det kan ske, men sådan er fodboldens udfordring. Det er noget psykologisk. Du ved, at du er nødt til at arbejde hårdere, fordi dit hold er i undertal. Men vi fortæller selvfølgelig spillerne, at de skal arbejde lige så hårdt 11 mod 11. Vi arbejder vildt hårdt på den slags internt. Folk vil naturligvis kunne misforstå det og tænke, hvad pokker foregår der? Det er ikke kun hos os, det sker. Det er noget, der ses i alle klubber,« siger han.

Et såret hold

Og så er vi tilbage ved AGF’s kommende modstander, FC Nordsjælland, som et såret AGF-hold skal rejse sig mod.

»FC Nordsjælland er ikke et af de hold, der løber flest meter, så man skal passe på med at drage konklusioner ud fra den slags,« understreger Glen Riddersholm.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Opråb fra 23-årig: Den danske præstationskultur er sygelig

Katrine Læbo, studerende, statskundskab, Børglumvej 25, Risskov
Der er for stort et fokus på præstationer og for lidt på, hvem man er som person.

Debat: P-vagt drev borgerjagt

Regner Laursen, Kløvervej 4, Hammel
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her