AGF

AGF-direktør Jacob Nielsen efter nedtur: »Jeg er rystet«

1-4 mod Randers FC på egen bane var en pinlig affære, konstaterede AGF-direktør Jacob Nielsen. Ingen sagde ham imod.

Ifølge AGF-træner Glen Riddersholm er der mange ting at arbejde med på træningsbanen i den kommende tid. Foto: Ernst Van Norde/Polfoto

Det er sort eller hvidt i AGF. Mest sort, hvis man skuer en anseelig bunke sæsoner tilbage. Og kulsort var det lørdag aften, da Randers FC bankede AGF med 4-1 på Ceres Park, hvor næsten 11.000 tilskuere havde håbet at indlede en festlig lørdag aften.

Kampen

AGF-Randers FC: 1-4 (1-2)

Mål: 0-1 Erik Marxen (4.), 1-1 Martin Spelmann (32.), 1-3 Joni Kauko (33.), 1-3 Kasper Enghardt (66.), 1-4 Nikola Djurdjic (88.)

Det, festlig, blev den ikke, den aften. Slet ikke for AGF-direktør Jacob Nielsen, som måtte se sin tidligere klub vinde overlegent.

»Det er pinligt. Det er noget af det mest pinlige. Der har været mange kampe, der kandiderer til pinlige optrædener, udtryk. Altså vi taber: De scorer fire mål, og de kunne have scoret 10 mål. De har scoret to mål i deres seneste syv opgør. Syv modstandere i den Superliga, hvor vi har lovet hinanden, at vi ikke vil ned i det lort igen. Og så scorer de fire, og de kunne have scoret 10. Jeg er rystet,« sagde Jacob Nielsen og gentog:

»Jeg er rystet.«

Op til kampen var det Randers FC’s træner, som så ud til at være fyringstruet. Er det nu din træner, der er i farezonen?

»Vi har tabt en af de sidste fire. Nyt spørgsmål.«

De udfald, som I får, må være frustrerende at se på?

»Det er frygtelig frustrerende. At hver gang, vi har optræk til noget… Der kom næsten 11.000 tilskuere, folk knokler som svin for at få tilskuere på stadion, og hver gang, så skuffer vi dem. Det er vildt frustrerende,« kom det fra Jacob Nielsen.

Hvad er vejen ud af det?

»Det skal du ikke spørge mig om,« kom det kort fra AGF-direktøren.

I stedet blev spørgsmålet rettet til AGF-træner Glen Riddersholm.

»Generelt set må vi sige, at det var en miserabel præstation af holdet. Det er der er ingen tvivl om. Vi må alle se på, om vi var forberedt godt nok, og det er nemt nu i sine følelsers vold at evaluere, for det er en kaskade af ting, vi kan pege ud. Men skåret ind til benet, så tabte vi reelt set på to ting; den ene var standardsituationer og så på omstillinger, hvor vores forsvar var helt væk. Begge dele lykkedes vi med i fire kampe op til, men det fungerede slet ikke mod Randers FC,« sagde Glen Riddersholm.

De store udsving

Op til Randers FC-dysten havde han og holdet fået rettet op på en svag sæsonstart med indædt forsvarsspil og hårdt tilkæmpede point, blandt andet en 2-0-sejr over Brøndby.

»Vi så, at vi har mange ting, som vi skal hjem at arbejde på. Planen var egentlig simpel. Vi skulle følge op på de seneste fire kampe, holde en god, stram defensiv organisation, være forberedt på standard-situationer, og så ville mulighederne komme. Men vi fik en meget dårlig start, vi skulle lige finde vores ben at stå på, og vi måtte takke vores målmand for et par gode redninger. Så fik vi fortjent udlignet, men indkasserede et mål lige efter. Og så var det op ad bakke. Vi kan ikke være kampen mod Randers FC bekendt i forhold til det, vi har leveret op til. Vi må hjem på træningsbanen og arbejde videre.«

Hvad skyldes de store udsving?

»Det har jeg ikke nogen entydig forklaring på. På returløb og på omstillinger så vi virkelig skidt ud. Samtidig lukkede vi to mål ind på standard-situationer, og det har vi ikke set i lang tid. Det må vi sørge for at få slettet hurtigst muligt,« kom det fra træneren.

Slet ingen struktur

I forsvaret måtte Jesper Juelsgård sande, at Randers FC’s angribere fik alt for nemt spil.

»Vi dækkede ikke ordentligt op. De scorede på to omstillinger og to dødbolde. Vi har lukket godt af i fire kampe inden. Det er svært at svare på, hvad der gik galt. Det var mange ting. Det handlede ikke kun om, at de scorede, det handlede også om, at vi ikke fik sat vores spil. Vi fik slet ikke struktur på vores spil « konstaterede Jesper Juelsgård.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Skæbnetime for folkeskolen

Janus Boye, medlem af hovedbestyrelsen i landsforeningen Skole og Forældre, Aarhus | Henrik Vinther Olesen, folketingskandidat (R), Aarhus
Stadig flere vælger folkeskolen fra, og ændrer vi ikke kurs, er spørgsmålet: Vil du savne folkeskolen, når den ikke længere er her?

SF: Visioner midt i trafikken

Hans Okholm, Silkeborg | Kirstine Bille, Syddjurs | Claus Leick, Skanderborg | Jan Ravn Christensen, Aarhus | Anders Bøge, Skive | Torsten Sonne Petersen, Hedensted | Mads Nikolajsen, Norddjurs SF’s hidtidige og kommende medlemmer af Midttrafiks repræsentantskab
Midttrafik skal være et mobilitetsselskab, som sammen med kommuner, region og borgere udvikler nye måder at være mobil på.

Debat: Letbanen er uegnet til byens gader

Freddy Wisler, pensioneret underviser Klokkerbakken 99, Aarhus
Letbanen er attraktiv på lange stræk, men i byens gader kan den ikke bruge sine enorme kræfter.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Analyse: Hvor skal vi hen, Aarhus?

Analyse: Den 1. januar begyndte den nye byrådsperiode for det nyvalgte byråd i Aarhus Kommune. Men hvad bliver de 31 lokale politikeres udfordringer i de kommende fire år? JP Aarhus kommer her med et bud på byrådets fem væsentligste opgaver.
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her