AGF

Svensk stopper klar til AGF-gys: Jeg kan spille 120 minutter

Forsvarsspilleren Niklas Backman melder sig klar til AGF’s altafgørende dyst imod Esbjerg.

Svenske Niklas Backman melder sig klar til at overtage den ledige plads i midterforsvaret mod Esbjerg. Foto: Polfoto

Blot 10 minutter har den svenske forsvarsspiller Niklas Backman fået på banen i dette forår som indskifter på grund af en langvarig skade.

Men nu melder den 28-årige Backman sig klar til at overtage en plads i midterforsvaret i onsdagens alt-

afgørende kamp imod Esbjerg. Det første opgør sluttede 0-0, og returkampen spilles kl. 18.00 på Ceres Park.

Det er positivt, at vi nærmest har fået en ny spiller ind i skikkelse af Backman, fordi vi ikke har haft ham til rådighed tidligere i foråret. Det gør, at vi har lidt mere bredde.
Glen Riddersholm, AGF-træner, om Niklas Backman AGF-træner, om Niklas Backman

Der er et hul og en ledig plads i forsvaret, fordi Jesper Juelsgård har karantæne.

»Jeg føler mig i god form. Det er dejligt at være tilbage på banen, og jeg ser frem til at spille mere her i slutningen af sæsonen. Det er op til Glen Riddersholm at udtage holdet, og jeg er klar, hvis han mener, at jeg er klar,« siger Niklas Backman.

Kan du spille 90 minutter?

»Hvis jeg selv skal bestemme, så ja. Jeg er klar til 90 minutter.«

Og 120 minutter?

»Ja. Og jeg tager også en straffesparkskonkurrence med, hvis der bliver brug for det,« siger Niklas Backman.

Slutter opgøret 0-0, skal de to hold ud i forlænget spilletid.

Træner Glen Riddersholm vil ikke afsløre, hvem han foretrækker i midterforsvaret som erstatning for Juelsgård.

Lukket træning

Tirsdag gennemførte AGF en lukket træning på Ceres Park, hvor startopstillingen blev prøvet af.

»Det er positivt, at vi nærmest har fået en ny spiller ind i skikkelse af Backman, fordi vi ikke har haft ham til rådighed tidligere i foråret. Det gør, at vi har lidt mere bredde. Men vurderingen er nu, om han har den rytme og det flow, der skal til for at skulle spille så vigtig en kamp,« siger Glen Riddersholm.

KAMPEN

AGF-Esbjerg

  • (Returkamp. Første opgør sluttede 0-0).
  • Tid: 18.00.

AGF’s forventede startopstilling (4-4-2 ): Aleksandar Jovanovic - Dino Mikanovic, Thomas Juel-Nielsen, Niklas Backman, Jens Stage - Martin Spelmann, Mustafa Amini, Björn Daniel Sverrisson, Elmar Bjarnason - Kasper Junker, Morten "Duncan" Rasmussen.

Bænken: Danny Olsen, Mustapha Bundu, Niklas Backman, Steffen Rasmussen, Stephan Petersen, Chris Ikonomidis, Daniel A. Pedersen, Benjamin Hvidt.

Karantæner: Jesper Juelsgård

Skader: Alexander Juel Andersen, Mikkel Rask.

En anden mulighed er midtbanespilleren Daniel A. Pedersen, der tidligere i sæsonen har vikarieret i midterforsvaret.

»Der er flere muligheder. Daniel A. Pedersen kan spille derinde, og det samme kan Jens Stage, så nu skal vi have truffet den rigtige beslutning,« siger Glen Riddersholm.

Det er på spil

Der er meget på spil onsdag aften, da der skal findes en vinder.

Lad os lige ridse op, hvad der kommer til at ske: Den samlede vinder af opgøret imellem AGF og Esbjerg skal ud i en playoffdyst over to runder imod den samlede vinder af opgøret mellem Horsens eller Viborg (kampen var ikke færdigspillet tirsdag aften ved avisens deadline).

Vinderen af de to kampe redder sig en sæson mere i Superligaen, imens taberen skal ud i playoffopgør imod nummer tre fra 1. division.

Taberen af AGF/Esbjerg skal ud i en direkte duel med taberen af Viborg/Horsens. Det bliver en hård omgang, fordi taberen af de to opgør ryger direkte ud af Superligaen, mens vinderen skal møde nummer to fra 1. division.

Det første opgør i Esbjerg sluttede 0-0 søndag. Det betyder, at hvis Esbjerg scorer, skal AGF frem og vinde kampen.

»Man kan ikke gå ind til en kamp og passe på, at de andre får scoret. Vi skal vinde kampen, og det er vores fokus,« siger Niklas Backman.

Han har erfaringer fra playoffkampe med den svenske klub AIK. Han har dette gode råd til de holdkammerater, der ikke er vant til returkampe i playoff-formatet.

»Det er vigtigt at tænke på, at det står 0-0 ved pausen. Det har bare været en lang pause på et par dage. Nu spiller vi anden halvleg,« siger svenskeren.

Vi skal bygge videre

Midtbanespilleren Martin Spelmann er tilbage efter karantæne. Han ser det ikke som en anderledes opgave, fordi det er en returkamp.

»Jeg lægger ikke så meget i, at det er en playoffkamp. Vi tager det som en kamp i grundspillet, og vi går efter at vinde den. Vi går efter at bygge videre på de gode kampe, vi har leveret. Vi har set stærke ud og har holdt nullet i fire kampe. Det prøver vi at arbejde videre med,« siger Martin Spelmann.

AGF har haft en solid defensiv og kommer ind til opgøret med tre sejre og en uafgjort.

»Defensiven har været solid og stærk. Det har skabt et fundament og en mulighed for at vinde fodboldkampe, fordi vi ikke har været bagud med et eller to mål og været tvunget til kæmpe os tilbage. Nu kan vi styre spillet på en måde, som vi gerne vil have det, fordi vi ikke skal ud og jagte mål. Det har været positivt,« siger Spelmann.

Spiller med brækket tå

AGF kan desuden igen også råde over islandske Elmar Bjarnason, der også havde karantæne i det første opgør i Esbjerg.

Han har ikke trænet så meget i de seneste uger, men han kan godt spille onsdag aften, forsikrer AGF-træneren.

»Han har en brækket tå. Det er smertefuldt, men han får en blokade, og så spiller han. Sådan har det også været i de to seneste kampe, han har spillet,« siger Riddersholm.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Friheden er etisk begrundet

Filip Steffensen, næstformand, Liberal Alliances Ungdom, Aarhus, Langballevej 134, Mårslet

Debat: Nedrivning løser ikke parallelsamfund

Britt Bager, boligordfører for Venstre, valgt i Østjyllands Storkreds
Jeg kan love, at der vil være langt flere konkrete redskaber i regeringens udspil end et par nedrivninger hist og her.

Åbent brev: Presser Aarhus Kommune retsstillingen for at spare penge på børn med handicap?

Charlotte Jensen, | Kis Holm Laursen, | Gro Nielsen, | Claus Thomasbjerg, | Marianne Banner, | Nina Rasmussen, | Rikke Ingemann, | Conni Andersen, | Anne Kjeld Pedersen, | Viggo Jonasen, | Tomas Bjørn Pedersen, | Morten Olesen, | Jan Østergaard, mangeårig bisidder i handicapsager og til daglig chefanklager
Åbent brev til politikerne i Aarhus Byråd – med håb om en konstruktiv dialog, og at handicappede børn kan komme på den politiske dagsorden i Aarhus Byråd på et oplyst og velunderbygget grundlag.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her