AGF

Byens hvide er skuffede, men håbefulde som få

Kamp i aften: AGF er jo AGF, og onsdag aften er der igen en bundhamrende vigtig kamp på stadion.

Meget kan blive tilgivet

 

Borgmester Jacob Bundsgaard (S)

»AGF har ikke levet op til forventningerne, hverken egne eller deres fans. Men jeg tror meget vil blive tilgivet, hvis de giver os nogle gode kampe i nedrykningsspillet. Jeg synes, der er introduceret noget mere stabilitet i organisationen. Det har manglet og tager nogle år at rette op på. Så når vi forhåbentligt får en ny sæson i Superligaen, så tror jeg, der kan bygges ovenpå.

AGF undgår nedrykning.

Forsvaret er blevet stabiliseret, og det er et godt udgangspunkt for de sidste kampe. Jeg kommer desværre ikke på stadion. Har en stor international konference, som jeg er nødt til at passe. Så det bliver i smug på telefonen.«

Mangel på indpiskere

Biskop Henrik Wigh-Poulsen

AGF’s præstationer har været ret svingende, må man sige. Nogle kampe har virket uinspirerede, for at sige det mildt. Andre – men alt for få – har budt på power-bold a la klassisk AGF.

Det virker som et kollektiv uden gejst med en stærk mangel på indpiskere og fightere. Har træneren ikke læst den særlige AGF-mentalitet rigtigt? Jeg ved det ikke.

AGF undgår nedrykning. De skal nok få sat sig igennem mod Esbjerg.

Jeg ville gerne se kampen, men jeg er desværre ikke hjemme,« siger biskoppen og tilføjer:

»KOM SÅ, DE HVIE’!«

 

Det tager tid

Jan Børjesson, advokat og formand for Erhverv Aarhus

AGF har set over sæsonen ikke præsteret godt og noget under forventning, men det er vendt her mod sæsonafslutningen, hvor holdet i de seneste kampe er ubesejret og har kunnet holde modstanderne fra at score.

Det tager tid at få indarbejdet en ny spillestil og skiftet ud i en trup, når der kommer en ny træner til.

AGF undgår nedrykning, da holdet nu, hvor nedrykningskampene spilles, er et af de mere formstærke hold.

Jeg er desværre udenbys onsdag og kan derfor ikke komme på stadion.

 

Sproget driller

Flemming Knudsen (S), tidligere borgmester og nuværende regionsrådsmedlem

Præstationerne har været meget svingende. Men med en svag opadgående kurve, siden Glenn Riddersholm blev cheftræner – langsomt, men sikkert. Sprogproblemer er en af årsagerne til holdets placering. Der tales mange sprog på holdet, og de fleste kan ikke kommunikere indbyrdes.

Vi slår Esbjerg og er klart bedre end 1. divisions-holdene.

Selvfølgelig skal jeg som sædvanlig på stadion og støtte byens bedste hold.«

 

Lidt for spændende

Uffe Elbæk, stifter af Frontløberne og Kaospiloterne og nu leder af Alternativet

AGF har præsteret under middel i forhold til både klubben og os tilhængeres egne forventninger. Omend det de seneste uger har set ud, som om formlen til sejr endelig er fundet.

Men det er lidt for spændende p.t., og så kan vi snakke herfra og til juleaften om skader mv.

Lige nu handler det KUN om kampen onsdag.

Hvorfor AGF ikke ligger i toppen?

Fordi der ikke findes noget quick-fix i fodbold, det er et langt træk, og det ved klub og tilhængere godt. Men lidt for spændende er det altså lige nu. GF undgår nedrykning. Det både tror og håber jeg.  Jeg skal ikke på stadion, men håber, at jeg kan følge med på tv.

 

Bundniveauet skal op

Morten Østergaard, leder af Radikale Venstre

»Sæsonafslutningen har jo budt på både cleansheet-rekord og tre sejre i træk. Så det ærgerlige er jo, at holdet først til allersidst fandt formen. Så meget desto mere kan vi håbe og tro på, at vi klarer den. For potentialet har drengene vist med humørbold selv i helt afgørende kampe.

Tabellen lyver som bekendt aldrig, så spillet har jo simpelthen været for svingende. Godt, når det var bedst, men med alt for dybt at falde. Det er bundniveauet, der skal være væsentligt højere, hvis byens ambitioner skal indfries på grønsværen.

AGF undgår nedrykning. Holdet har fundet takten på det rigtige tidspunkt, og hvis de bliver ved med at turde spille og ville dominere – også i de nervepirrende sidste kampe, så bør stimen kunne fortsætte.

Jeg ville ønske, jeg kunne komme på stadion, men aktiviteter på Borgen og engang ombold til fordel for hjemløselandsholdet gør, at det i stedet bliver med øjnene klistret til skærmen. Heldigvis skal neglene bides side om side med Nicolai Wammen og Uffe Elbæk – sammen er vi hvi’e og forhåbentlig stærke.«

 

For h..., hvor jeg håber

Pepe fra døds- og thrashmetalbandet Hatesphere

»Præstationerne i år har som altid været meget, meget ustabile. Men skræmmende, at de kan have så lange perioder, hvor de får så få point, og hvor bare det at holde en uafgjort åbenbart er umuligt. På den positive side har indstillingen i de sidste kampe været god, og det skal de arbejde videre på.«

Hvorfor er AGF ikke et tophold?

De reagerer for sent på de faresignaler, der har været tydelige udefra i lang tid. De handler næsten ikke i vintertransfervinduet, selvom vores forsvar er hårdt under pres skadesmæssigt, og så har deres spillestil også været for let at læse. Derudfra kan man også konkludere, at de reagerede for sent, da resultaterne begyndte at svigte helt. Når man nu lukker mål ind i slutminutterne i fire kampe og selv har svært ved at score, så skal der ændres på nogle parametre. Det blev der desværre først meget sent i forløbet. Udefra set er det først for et par uger siden, at alvoren er gået op for dem.

Jeg håber, at AGF undgår nedrykning. Det er jo et hold og en by, der burde ligge i den bedste række, men de har desværre før vist, at det ikke altid er nok. Jeg håber, for helvede, hvor jeg håber! Kom nu!!

Vi kommer desværre ikke på stadion. Vi starter en tour med Hatesphere tirsdag, og onsdag er vi i Wien.«

 

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Friheden er etisk begrundet

Filip Steffensen, næstformand, Liberal Alliances Ungdom, Aarhus, Langballevej 134, Mårslet

Debat: Nedrivning løser ikke parallelsamfund

Britt Bager, boligordfører for Venstre, valgt i Østjyllands Storkreds
Jeg kan love, at der vil være langt flere konkrete redskaber i regeringens udspil end et par nedrivninger hist og her.

Åbent brev: Presser Aarhus Kommune retsstillingen for at spare penge på børn med handicap?

Charlotte Jensen, | Kis Holm Laursen, | Gro Nielsen, | Claus Thomasbjerg, | Marianne Banner, | Nina Rasmussen, | Rikke Ingemann, | Conni Andersen, | Anne Kjeld Pedersen, | Viggo Jonasen, | Tomas Bjørn Pedersen, | Morten Olesen, | Jan Østergaard, mangeårig bisidder i handicapsager og til daglig chefanklager
Åbent brev til politikerne i Aarhus Byråd – med håb om en konstruktiv dialog, og at handicappede børn kan komme på den politiske dagsorden i Aarhus Byråd på et oplyst og velunderbygget grundlag.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her