*

AGF

»Nu kan han ikke længere sige, at han er et ungt talent«

Daniel A. Pedersen skal turde gå forrest nu, siger Glen Riddersholm.

Der var mange ting at bemærke, da AGF i sidste weekend spillede mod Viborg. Det første, der tog opmærksomheden, var selvfølgelig resultatet. 4-2 til AGF. Endelig en sejr.

Så faldt snakken på en talkombination med et firtal mere. Holdet stillede nemlig op i 4-4-2 med Kasper Junker og Mustapha Bundu på toppen. Kanal 9’s ekspertkommentator Flemming Povlsen stod pludselig og roste AGF, efter han runden før startede en ordkrig med Glen Riddersholm om spillet på banen.

... og så trænger jeg selvfølgelig snart til at score et mål.
Daniel A. Pedersen, AGF-spiller

Og sådan blev snakken ved med at gå, om alt fra Mikkel Rask, der endelig havde spillet, til Elmar Bjarnasons mål og om AGF mon var bedre uden Morten Rasmussen på banen.

I al virakken var der et lille gult bånd, som ikke mange nævnte. Det sad på Daniel A. Pedersens arm. Kampen i Viborg var nemlig første gang, at midtbanespilleren var udpeget som anfører.

»Jeg syntes, det var fedt, og det var også en stor ære. Det er første gang, jeg har prøvet det i Superligaen, og det gjorde mig også mere bevidst om at tage et stort ansvar og være med til at gå forrest på banen,« siger Daniel A. Pedersen, der dog straks nedtoner spekulationer om, hvorvidt han får det gule armbind igen mod Silkeborg.

»Vi har mange anførertyper, der er i spil til det. Danny Olsen har været det, Martin Spelmann, Staff (Steffen Rasmussen), Morten Duncan, Backman, og så kunne Mikkel Rask også være en mulighed. Så jeg tror, der er mange om buddet. Men hvis jeg får det igen, er jeg selvfølgelig klar til det.«

Lær at være hård

Der er dog ingen grund til at nedtone anførerinstinktet det mindste for Daniel A. Pedersen. Lederrollen og viljen og evnen til at styre andre på banen er nemlig en af de ting, som cheftræner Glen Riddersholm er gået i gang med at arbejde på med Pedersen siden sommerpausen.

»Han er dygtig til at positionere sig og mange andre ting, men han er også en spiller, som ikke har skullet nøjes med at være tilfreds med det, men tage mere på sig. Det gør, at han er under større pres, men det er den eneste måde at tage det næste skridt i karrieren på. Nu kan han ikke længere sige, at han er et ungt talent. Nu skal han træde ind og gøre mere, og det er han på vej til. Men han skal stadig lære at være hård,« siger Glen Riddersholm, der mener, det er det mest afgørende for, at Daniel A. Pedersen bliver bedre og måske får en chance for at spille fodbold i udlandet:

»Han skal mærke, at det betyder noget at vinde hver gang og ikke engang imellem. Han skal udvikle sig, hvis han ikke bare vil stå på en fin platform, men tage et afgørende skridt, hvis han for eksempel drømmer om at komme ud på et eventyr.«

Lir mellem klubberne

Når Silkeborg mandag kommer til Aarhus, er det samtidig endnu en mulighed for, at Daniel A. Pedersen kan stå overfor for sit tidligere hold, efter han i 2015 skiftede side.

Men selvom det engang gav nogle specielle kampdage, hvor han endda i Silkeborg havde tilskuerne efter sig, er det ikke længere en faktor for midtbanemanden.

»Det var specielt de første par gange, vi mødte dem, men efter det har det været som enhver anden kamp. Der er heller ikke så mange tilbage, som jeg spillede sammen med, så det er ikke specielt mere,« siger Daniel A. Pedersen.

Ved klubskiftet endte Silkeborg med at rykke ned, mens AGF genvandt Superligastatus. Før mandagens kamp er det dog Silkeborg, der ligger øverst af de to hold i gruppespillet. Daniel A. Pedersen funderer ikke meget over, at han halvanden sæson efter klubskiftet halter efter den gamle klub.

»Det er ikke rigtig noget, jeg tænker på. Jeg tror mere, det er medier og fans, der synes, det er sjovt, og der har selvfølgelig også altid været god lir mellem klubberne. Men jeg tænker kun på, at vi skal overleve i ligaen. Det er det eneste, der fylder.«

Fakta

AGF mod Silkeborg

Seneste opgør i ligaen:

  • 17/9: Silkeborg - AGF: 1-0
  • 4/11: AGF - Silkeborg: 0-0

Det siger Glen Riddersholm om kampen:

»Silkeborg kan bruge uafgjort modsat os. Så vi skal optræde med omtanke og med den klogskab, der skal til. Det er jo ikke sådan, at vi skal afgøre kampen efter 5 eller 10 minutter.«

»Det er en kamp, hvor vi skal følge op på de to seneste kampes fine præstationer, få skærpet til defensivt og holde holde koncentrationen i alle 90 minutter plus tillægstid. For kan vi det, så ved jeg, vi kan finde den rigtige balance og jagte den sejr, som er så vigtig for os.«

Daniel A. Pedersen er i øvrigt ikke den eneste AGF-spiller med et forhold til begge klubber i mandagens kamp.

Til sommer skifter Stephan Petersen nemlig til Silkeborg, men ligesom Daniel A. Pedersen er der heller ikke noget i klemme her. Sådan udlægger Glen Riddersholm den mulige problematik:

»Vi er nødt til at afmystificere det og sige, at Stephan er klar til at spille mod Silkeborg. Han er ikke den første spiller, jeg har arbejdet med, der skal skifte klub og spille mod sin nye arbejdsgiver. Det har jeg aldrig haft nogen problemer med, og det har jeg heller ikke i denne her situation.«

Skader i angrebet

Mens Stephan Petersens loyalitet altså ikke bekymrer træneren, er der rigeligt med andre ting, der gør. En af dem er angrebet, hvor Kasper Junker er ude med karantæne, og Morten Rasmussen til det sidste kæmper med en skade.

Det giver mulighed for, at målene skal komme andre steder fra, men det første sted at kigge hen er ikke umiddelbart den mulige anfører Daniel A. Pedersen.

Han har nemlig endnu ikke scoret for klubben, selvom det er en af de facetter, han arbejder på.

»Jeg arbejder meget med spillet frem ad banen og træner også en del ekstra med vendinger og afleveringer ... og så trænger jeg selvfølgelig snart til at score et mål,« siger Daniel A. Pedersen efterfulgt af en smule stilhed.

Han er lidt vægelsindet om, hvor meget målet egentlig betyder for ham.

»Det er ikke noget, jeg tænker meget over. Men det er klart, at specielt straffesparket mod Lyngby ikke var sjovt. Men det er ikke, hvem der laver målet, der er vigtigt. Det er, om vi vinder – selvom det er klart, det ikke er sjovt dagen efter, hvis man har brændt en stor chance.«

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Er rent drikkevand virkelig ubetydeligt?

Jørgen Christensen, Tisetvej 24, Solbjerg
I VVM-redegørelsen for en ny jernbanestrækning mellem Hovedgård og Hasselager står der under punktet ”Risiko for forurening af drikkevand”, at den er »ubetydelig« for alle tre linjeføringer i og omkring Solbjerg – selv om jernbanen føres hen over vores drikkevandsressourcer.

Debat: Sober vejomlægning ved Stavtrup

Gert E. Aarslev, formand for Stavtrup Lokalråd

Debat: Kulturhovedstad – succes eller fiasko?

Per Hovgaard, Niels Bohr Vej 28, 8260 Viby J
Ikke siden starten af dette kulturhovedstadsvanvid i 1985 har der været en eneste værtsby, der har kunnet melde om succes.
Restauranter
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her