Annonce
JP Aarhus 20 år
AGF

Thomas og bolden

Når modstandernes bedste mand skulle udraderes, blev der peget på Thomas Andersen, der var uhyre disciplineret rent taktisk.

Fra 1986 til 1991 nåede Thomas Andersen cirka 180 kampe på AGF's bedste hold. Foto: Casper Dalhoff

En kort, men succesfuld karriere i dansk fodbold. Thomas Andersen kan se tilbage på flere fine bedrifter som fodboldspiller. Han var et fysisk pragteksemplar, han kunne løbe og løbe, tackle og blokere, men han kunne altså også spille fodbold.

På banen blev han altid placeret som en slags midtbanesweeper. Han ryddede op, når de tekniske driblere havde mistet bolden. Og skulle modstandernes bedste mand udraderes, blev der peget på Thomas Andersen, der var uhyre disciplineret rent taktisk.

Fast mand på midten

Fra 1986 til 1991 nåede han cirka 180 kampe på AGF's bedste hold, i fire og en halv sæson var han fast mand på midtbanen. Han vandt guld i 1986, og i de efterfølgende sæsoner var han med til at sikre to pokaltitler.

Fra DM-hold til seriebold

Umiddelbart efter karrierestoppet blev han træner for AGF's ynglinge-DM-hold med blandt andre Martin Jørgensen, Dennis Siim, Peter Degn og Allan K. Jepsen, der alle senere skabte sig fine karrierer, men da det krævede stor tilstedeværelse, endte han med at blive serietræner, så han kunne nøjes med at træne et par gange om ugen. Og få mere tid til familien.

I de første fem år foregik det i Hinnerup, derefter trådte han til, da Brabrand stod uden træner, og han blev hængende for at træne klubbens ynglingespillere. I de seneste tre sæsoner har han været tilbage i Hinnerup, men har valgt at holde fri fra trænerjobbet indtil videre.

For nogle år siden spillede han med på AGF's old boys-hold. Nu spiller han for de gamle drenge i Brabrand hver onsdag og snupper en løbetur i weekenden.

null
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her