AGF

»Vi har brug for at vinde en fodboldkamp. Jeg ser gerne, det sker mod Silkeborg«

AGF-sportschef Peter Christiansen erkender, at hans hold ikke har spillet en helstøbt kamp endnu under David Nielsen som træner.

Morten ”Duncan” Rasmussen veksler et par ord med dommer Dennis Mogensen, som viste Daniel A. Pedersen ud i kampen mod Randers FC. Til højre ser Mustafa Amini en anelse for bløffet ud. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Polfoto
AGF

Han ser masser af lyst til at spille, masser af vilje og en kvalitet, der er høj. Peter Christiansen, sportschef i AGF, er ofte på sidelinjen, når superligaholdet træner. Et hold, som siden David Nielsen blev hyret som cheftræner, har tabt fire kampe i streg.

»Jeg tror 200 pct. på denne trup og den kvalitet, der er. Det er resultaterne, der afgør tingenes tilstand. Lige nu er vi bagefter. Vi skal være ydmyge, vi skal arbejde hårdt hver dag på at finde de ting, der gør, at vi kan komme ud og vinde en fodboldkamp. Det må gerne begynde på lørdag mod Silkeborg,« siger Peter Christiansen, sportschef i AGF.

Fire nederlag har naturligvis sat sig spor, om ikke andet så på grund af de karantæner, AGF’erne er blevet tildelt efter for mange kort.

To røde kort

Dino Mikanovic blev vist ud mod Lyngby og var ude i de to næste opgør, senest røg Daniel A. Pedersen ud mod Randers FC, så også han står til en ufrivillig pause fra superligafodbold.

Vi har brug for at vinde en fodboldkamp. Jeg ser gerne, det sker mod Silkeborg.
Peter Christiansen, AGF’s sportschef

»Der er sket nogle ting undervejs, nærmest en lavine. Det begyndte med det røde kort til Dino Mikanovic mod Lyngby til 0-1 i Randers, hvor vi var bedst, indtil vi fik Daniel A. Pedersen smidt ud. Det ødelagde lidt billedet af vores øjeblikkelige tilstand. Det skyggede for, at der var meget, der fungerede, og at der var spillere, der løftede sig i forhold til vores situation. Den måde, vi håndterede udekampen i Randers på indtil udvisningen, er vejen frem. Det var stabilt og solidt, og det var med den rette indstilling i forhold til det arbejde, der skal laves,« siger Peter Christiansen.

Bløde for holdet

Han påpeger, at det naturligvis har været et tema i AGF, at klubben i to af fire kampe har fået rødt kort.

Kun Lyngby har fået flere kort end AGF i denne sæson, og aktuelt er tre AGF-spillere i fare for en fridag, hvis de får en advarsel mod Silkeborg. De tre spillere er Martin Spelmann, Mustafa Amini og Jesper Juelsgård.

»Kunne man have undgået et rødt kort mod Randers FC? Måske, men det er jo også et udtryk for, at spilleren har en lyst til at gå ind og bløde for holdet. Lysten til at spille med hjertet må ikke overskygge de beslutninger, man træffer. Selvfølgelig er det et tema forstået på den måde, at vi godt ved, vi ikke kan fortsætte på den vis. Vi skal jo slutte flere kampe 11 mod 11,« siger sportschefen.

Hvordan har truppen reageret på de fire nederlag?

»Alle ved, hvad det betyder for spillere, at de taber. Jeg ser til træningen, at de har gejst og lyst til at spille. Jeg ser også høj intensitet og god kvalitet på træningsbanen. Jeg synes jo, at hvis man tager de seneste fire kampe, så har vi ikke kunnet sætte 90 minutter sammen.«

Det virker ofte, som om I nærmest ser bort fra de fire nederlag?

»Selvfølgelig bearbejder vi de kampe, der er spillet. De gør ondt, og det kan være tungt at komme igennem. Men i fodbold er du nødt til at komme videre. Det må ikke fylde alt. Man må ikke gå på banen med den følelse af, at man har en stor rygsæk af dårligdomme med sig ind på banen. Når FC København er mange point efter dem, de slås om guld med, er man også i krise. Jeg har prøvet de hårde perioder i min karriere også. Man vil gerne ind i en rytme, hvor man præsterer stabilt som spiller, og holdet gør det stabilt, og man har følelsen af, at man kan tage point uge efter uge. Det er det, man jagter som spiller og hold. Er man første inde i sådan en rille, så flyder det hele en lille smule mere frit,« siger Peter Christiansen.

Nu tredjesidst

AGF-status

Karantæner og skader

  • Skadet: Aleksandar Jovanovic, Alexander Juel Andersen, Jesper Juelsgård.
  • Karantæne: Daniel A. Pedersen og Kasper Junker.

Efter de fire tabte kampe er AGF røget ned som tredjesidst i Superligaen med 14 point. Samme antal har lørdagens modstander fra Silkeborg på 12.-pladsen.

»I fodbold er den næste kamp altid den vigtigste, og derfor er det vanvittigt vigtigt, at vi hurtigst muligt kommer tilbage på sporet, og den første chance får vi mod Silkeborg på lørdag. Vi har brug for at vinde en fodboldkamp. Jeg ser gerne, det sker mod Silkeborg, men vi ville også gerne have vundet mod Randers FC eller FC Nordsjælland,« siger han.

AGF møder Silkeborg lørdag kl. 16.00 på Ceres Park.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Skæbnetime for folkeskolen

Janus Boye, medlem af hovedbestyrelsen i landsforeningen Skole og Forældre, Aarhus | Henrik Vinther Olesen, folketingskandidat (R), Aarhus
Stadig flere vælger folkeskolen fra, og ændrer vi ikke kurs, er spørgsmålet: Vil du savne folkeskolen, når den ikke længere er her?

Debat: Skolereformen skal tage højde for børns alder

Renie Schriver Bahn, Ternevej 2, Risskov
Efter at have set en meget oplysende udsendelse på DR2 7/1, ”Kroppens hemmeligheder: At vokse”, hvori det bl.a. blev oplyst, at børn vokser ekstremt hurtigt fra 0-1 år, afløst af en meget hurtig vækst indtil ca. 8-9 år, tænker jeg på de små førskolebørn og 0., 1. og 2. klasse.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Analyse: Hvor skal vi hen, Aarhus?

Analyse: Den 1. januar begyndte den nye byrådsperiode for det nyvalgte byråd i Aarhus Kommune. Men hvad bliver de 31 lokale politikeres udfordringer i de kommende fire år? JP Aarhus kommer her med et bud på byrådets fem væsentligste opgaver.
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her