Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Køkkenet på Ferdinand er åbent ud til restaurantlokalet, der er meget hyggeligt og smagfuldt indrettet. Foto: Mikkel Berg Pedersen

Ferdinand

Åboulevarden 28, Aarhus
Tlf. 8732 1444
hotelferdinand.dk
Åben mandag-torsdag fra kl.
12-21, fredag-lørdag kl. 12-22 (køkkenet er lukket alle dage fra kl. 15-18).

Medspiseren måtte lige have brillerne på for at se, hvad det egentlig var, vi fik at spise, da vi tog fat på en aften på Ferdinand, restauranten, der hører til hotellet af samme navn på Åboulevarden.

Han kunne også have nøjedes med at smage.

Betjening

Vi blev betjent både venligt og kompetent samt med stor opmærksomhed aftenen igennem.

For de fire appetizere (50 kr.) – som vi fik sammen med et glas økologisk cava brut fra Vega Medien (75 kr.), friske og behagelige bobler – var nok små, men til gengæld var de store i smagen. Der var friteret artiskok med karse og trøffelcreme, kiks med tuntatar, citrongræs og ingefær, rugbrød med røget stenbider, æggecreme og æble samt karrychips med kalvehale og mango.

Det fik vi på Ferdinand

Snacks: Friteret artiskok med karse og trøffelcreme, kiks med tuntatar, citrongræs og ingefær, rugbrød med røget stenbider, æggecreme og æble samt karrychips med kalvehale og mango (50 kr.).
Økologisk cava brut fra Vega Medien (75 kr. pr. glas).
Jomfruhummer, avocado, melon, tomat, basilikum, macadamianødder og orientalsk sauce (125 kr.).

file6wc6ocuuhaq22idnkgb.jpg
Grillet laks, forårsløg, bacon, hasselnødder, olie, æbler og hyldeblomstsauce (115 kr.).
Luis Canas, Rioja, Spanien, 2016 (95 kr. pr. glas).
Tartare de boeuf med pommes frites og aioli (155 kr.)

file6wc79db4n6x1lw77t1uq.jpg
Oksebavette vendt i sennepsvinaigrette, rødbeder, vagtelspejlæg, karse, løgringe og bearnaisesauce (175 kr.).
Visan, Côte du Rhône, 2012 (85 kr. pr. glas).
Il Pastore Di San Giuliano, Sicilien (120 kr. pr. glas).
Vand, Thoreau (35 kr. pr. person).

file6wc7a3jee1k19o6oc1of.jpg
Flamberet isbombe med passionsfrugtsorbet, vaniljeparfait og marengs (95 kr.)

file6wc7990epcnubw15kkd.jpg
Pandekage, chokolademousse, jordbær, spanske mandler, olivenolie og vaniljeis (95 kr.).
Dessertvin, Friandise (80 kr. pr. person).
Espresso (35 kr.)
Te, Perch’s (42 kr.)
I alt betalte vi 1.832 kr.

Hver især en lille eksplosion af smagsoplevelser, som levede op til deres funktion: at vække appetitten.

Mens vi nød dem, studerede vi menukortet og besluttede os til at plukke af den såkaldte tasting-menu i stedet for at tage den firerettersmenu til 445 kr., som Ferdinand selv havde sammensat. Tjeneren mente, at det ville være fint med tre retter fra menuen, det ville vi blive mætte af.

Syre og sødme

Det blev til jomfruhummer med avocado (125 kr.) samt grillet laks med hyldeblomstsauce (115 kr.), som begge levede op til de forventninger, der var vakt med de delikate snacks.

På den ene side af bordet blev der serveret fire friterede jomfruhummere med melon, tomat og basilikum, brunet smør og en delikat dressing, der gav de sødmefyldte skaldyr et flot modspil. Det var en yderst veltillavet og velkrydret ret.

På den anden side kom en tallerken med grillet laks, dampede porrer, salat, bacon og en hyldeblomstsauce, der var lavet på en fond af pighvar og tilsat hyldeblomsteddike og ditto saft, så der var både syre og sødme i retten. Laksen var grillet a la tun – ganske let – og var både frisk og delikat.

Vi rådførte os med den kompetente tjener om vinvalget til forretterne. Restauranten har et pænt udvalg af vine, der serveres pr. glas til priser fra 80-140 kr.

Vi blev anbefalet en Luis Canas fra Rioja i Spanien, 2016, til begge forretter og besluttede os for at prøve den. Den bestod nu ikke testen – Canasen var en udmærket hvid rioja, men den manglede dybde og intensitet til at matche forretterne.

Til hovedret valgte vi dels tatarbøf – eller tartare de boeuf, som det hed på det franskinspirerede menukort (155 kr.) – dels oksebavette med bearnaise og rødbeder (175 kr.).

Igen kunne vi skåle med hinanden for de velsmagende retter.

Kvalitetsforskel

Det gjorde vi til bavetten i en siciliansk rødvin, Il Pastore Di San Giuliano (120 kr.), lavet på nero d’avola-druen, til tataren i en Visan fra Côte du Rhône, 2012 (85 kr.).

Prisforskellen trådte tydeligt frem i kvaliteten af de to vine. Rhônevinen var absolut i orden, en behagelig blanding af grenache og syrah, men den var ikke så karakterfuld som som Il Pastoren, der var intens og frugtrig i sin bouquet. Så god, at medspiseren måtte have et glas af den også.

Tatarbøffen var stor og velkrydret, lækkert anrettet med forskellige salater og aioli. Tilbehøret var sprøde, hjemmelavede pommes frites. Også bavetten, også kendt som nyretap, var smagfuld. Kødet var vendt i sennepsvinaigrette og var suppleret af spejlede vagtelæg, løgringe og rødbeder. En ren fornøjelse.

Dessert med ild i

Der blev sat ild til næste ret, en såkaldt isbombe (95 kr.) eller som medspiseren kaldte den: baked alaska. Tjeneren flamberede den ved bordet ved hjælp af en skefuld cognac, som flammende blev hældt ud over marengsskallen. Inden under den gemte sig en frisk passionsfrugtsorbet og en glimrende vaniljeparfait.

Den anden dessert var pandekage med chokolademousse, jordbær vendt i lemon og mandler (95 kr.), en fin, fin dessert, der lukkede det sidste hul i maven.

Måske et glas sød vin til desserten, spurgte den venlige tjener. Ja tak, svarede vi, og fik hver et glas hjemmelavet dessertvin (80 kr.): Ferdinands egen blanding af frugtlikører og riesling. Et frisk spark til den søde dessert.

En kop te af den bedste Perch’s-slags (42 kr.) – restauranten skal have ros for at prioritere at kunne servere en ordentlig te – og en espresso (35 kr.), så var vi mætte, helt mætte, og meget tilfredse. Ferdinand er absolut et besøg værd, hvad enten man skal have en stor middag med det hele som os, eller man kan nøjes med en mindre ret eller to.

Vi betalte 1.832 kr., og vel er det mange penge, men vi fik, hvad vi kunne forlange, for dem. Derfor er der fem stjerner til restauranten ved åen.

Læs flere anmeldelser på  jpaarhus.dk

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Vores massive svigt af ældre medborgere

Hardy Mikkelsen, miljøchef, Holme Parkvej 284, Højbjerg
Vi fralægger os som samfund ansvaret fuldstændigt. Og imens har tricktyvene kronede dage med at bestjæle vore ældre medborgere.

Debat: Timemodellen harmonerer ikke med trenden i tiden

Steen Christensen, lodsejerforeningen for Stilling-Solbjerg Sø, Stilling Kirkevej 12, Skanderborg
Kære (Bane)Danmark Først og fremmest skal jeg anføre, at vi i lodsejerforeningen på ingen måde kan tilslutte os timemodellen, uanset hvilken linjeføring der anvendes, idet vi finder togtransport over så relativt korte afstande ufleksibel og forældet.

Debat: Friheden er etisk begrundet

Filip Steffensen, næstformand, Liberal Alliances Ungdom, Aarhus, Langballevej 134, Mårslet
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Camping 2018: Fire spørgsmål om campingtendenser
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere
Viden
Månen kan have huler, som mennesker kan bo i
Gamle lavarør kan gøre det nemmere at bosætte sig på Månen. Specielt nyopdagede grotter langt mod nord er spændende, fordi de kan rumme vand i form af is. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her