Restauranter

Casablanca ligner sig selv

Casablanca er genåbnet efter en renovering. Den klassiske franske caféstil er intakt, og køkkenet leverer på et pænt niveau, selv om alt ikke lykkes til perfektion.

Casablanca er ifølge Jyllands-Postens anmelder et besøg værd – også selv om ikke alt lykkes til perfektion. Foto: Joachim Ladefoged

Casablanca

Rosensgade 12, Aarhus C

Tlf. 86 12 82 22

www.casablancaaarhus.dk

Åbent mandag-torsdag kl. 9 til ca. 23, fredag kl. 9-03, lørdag 8.30-03, søndag kl. 8.30-16.

Betjening

Imødekommende, venlig og opmærksom.

Casablanca er lidt af en institution i Aarhus. Det var et af de første steder i Aarhus, der blev indrettet i traditionel, fransk bar- og caféstil, men efter mange år på adressen trængte en renovering sig på, og derfor har caféen, der også gerne vil gøre sig som spisested, i en periode været lukket.

Nu er dørene slået op igen. Udadtil ligner det hele nogenlunde sig selv, og det er ganske bevidst, fik vi oplyst under vores besøg. Ejerne ønsker at fastholde Casablancas klassiske caféudtryk, og derfor er ændringerne først og fremmest sket bag linjerne, bl.a. i køkkenet.

Vi kom en tirsdag og fik anvist et godt, omend meget lille, bord ved vinduet med kig til Rosensgade, hvor kommunens cityassistenter havde travlt med at notere ulovligt parkerede biler. Der var dug på bordene og papirdug ovenpå, og det passede godt til stedets stil.

Spisekortet var smalt med seks forretter, fire hovedretter og fire muligheder på dessert- og ostesiden. Derudover kunne man vælge en såkaldt dagsmenu til 300 kr. bestående af to retter, som denne aften var pighvar og lammeskank. Den mulighed tiltalte medspiseren, mens anmelderen valgte en klassisk bistrokombination fra a la carte-kortet med blåmuslinger og bøf bearnaise.

Det fik vi på Casablanca
 • En toretters ”dagsmenu” bestående af pighvar og lammeskank (300 kr.).
 • Hvidvinsdampede blåmuslinger (100 kr.).

doc6vh5q41nck294l0yn4z.jpg 

 • Bøf bearnaise med pomfritter og salat (300 kr.).
 • Eclair med is, jordbær, blåbær og varm chokoladesauce (90 kr.).
 • Creme brulé med rabarbersorbet (100 kr.).

doc6vh5q54w88p1jzdcgn70.jpg 

 • To glas riesling, Riffel 2015 (85 kr. pr. glas).
 • Et glas rødvin, Pio Cesare 2015 (85 kr.).
 • Et glas rødvin, Jérôme Quiot 2010, Gigondas (125 kr.).
 • En kop kaffe (30 kr.).
 • En kop te (30 kr.).
 • I alt betalte vi 1.330 kr.

På bordet fik vi hurtigt en kande vand og to slags brød fra bageriet Mor Anna, som er en del af Casablanca-forretningen; lidt lyst brød og noget med oliven samt fint, rørt smør. Brødet var ikke overbevisende, men da over gennemsnittet.

Omfattende vinkort

Til forretterne bad vi tjeneren om at pege på et glas hvidvin til hver fra det omfattende vinkort. Efter at have rådført sig med en kollega kom hun tilbage med en anbefaling på en riesling, Riffel 2015. En dejlig frisk vin, som kan drikkes alene, men som gik glimrende til både fisken og muslingerne.

Ledsagerens forret var et lille stykke pighvar, perfekt stegt, blød og saftig inden i, sprød udenpå. Hertil hørte muslingesauce, asparges, ærter, stegte forårsløg og ærtepuré. En fin ret.

Vellykkede var også mine hvidvinsdampede blåmuslinger, der var smagt til med smør og fløde, selv om jeg fandt en enkelt musling imellem, der ikke havde åbnet sig. Den burde have været sorteret fra i køkkenet.

Til hovedretterne bad vi endnu engang tjeneren om en vinanbefaling, og igen fik vi god vejledning. Til lammet blev der peget på et glas mørk, intens italiensk rødvin, Pio Cesare 2015, og til oksekødet et glas robust rødvin fra Gigondas, Jérôme Quiot 2010.

Manglende stegeskorpe fik min bøf til at tage sig noget blød og grå ud, men kødet, der var mediumstegt (uden at jeg var blevet spurgt om det), fejlede i øvrigt ikke noget; det var rent i smagen og fuldstændigt mørt. Bearnaisen var tydeligvis lavet fra bunden og havde den helt rigtige balance mellem syre og fedme. Pomfritterne var bare fede, altså meget fede, og salattilbehøret en trist omgang.

Lammeskanken var langtidsstegt, så den nærmest havde konsistens som pulled pork. Der var friske gulerødder, friske kapers, svampe, blancheret spinat og morkelsovs til samt en lille skål med nye kartofler. Lammet var temmelig salt, det sved på tungen, hvilket tog en del af smagen i den ellers fine ret.

Til dessert fik ledsageren en eclair – fransk vandbakkelse – med vaniljeis, friske jordbær og blåbær. Varm chokoladesovs kom ind i en lille gryde for sig. Tjeneren lagde den varme sovs meget dekorativt på og satte derefter gryden, så medspiseren selv kunne tage mere. Det var en god dessert – chokoladesovsen var virkelig chokoladesovs, kraftig og fyldig, helt perfekt til eclair og is.

Perfekt creme brulé

Creme brulé er en fransk dessertklassiker, så den måtte vi selvfølgelig også prøve – her fik jeg den i en udgave med lidt rabarbersorbet på toppen. Karamellåget på en creme brulé skal være sprød og vaniljecremen fløjlsblød, og præcis sådan blev den serveret.

Vi kunne ikke få dessertvin i enkeltglas. Enten skulle vi købe en hel flaske eller tage et glas cava eller champagne. I stedet bestilte vi kaffe og te, hvilket – lidt kikset – kom på bordet før desserten.

Casablanca er et besøg værd, selv om ikke alt lykkes til perfektion. Køkkenet leverer trods alt på et pænt niveau, og det samme gør betjeningen. Derfor lander vi på fire stjerner.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Opråb fra 23-årig: Den danske præstationskultur er sygelig

Katrine Læbo, studerende, statskundskab, Børglumvej 25, Risskov
Der er for stort et fokus på præstationer og for lidt på, hvem man er som person.

Debat: P-vagt drev borgerjagt

Regner Laursen, Kløvervej 4, Hammel
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Test af 4 soundbars: Klip kablerne i tv-stuen
Hjemmebio er stadig bedst med ordentlig surround-lyd. Men det må gerne være praktisk – som med disse soundbars, der har trådløse baghøjttalere. 
Se flere
Test af 4 soundbars: Klip kablerne i tv-stuen
Hjemmebio er stadig bedst med ordentlig surround-lyd. Men det må gerne være praktisk – som med disse soundbars, der har trådløse baghøjttalere. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her