Restauranter

Wassim Hallal skal lave pizzaer til Friheden

Fastfood kan godt være stjernemad. Det vil Wassim Hallal bevise med en ny pizzabar.

Den fede fredag i Tivoli Friheden kan nu blive ekstra fed, hvis man vel at mærke kan lide pizza.

For gourmetkokken Wassim Hallal, der er bedst kendt for at have en af Aarhus' bedste restauranter, Frederikshøj, åbner en lille pizzabar, Pizza by WH, ved siden af friluftsscenen.

”Jeg er jo bedst kendt for mit arbejde på Frederikshøj, men har ambitioner om at bevise, at også quickfood kan leveres i høj kvalitet til mange mennesker og til en overkommelig pris. Det glæder jeg mig til at præsentere for Frihedens gæster,” siger Wassim Hallal til Smag Aarhus.

Han har desuden smørrebrødsforretningen F-Høj på Åboulevarden, hvor man kan købe klassisk smørrebrød, konditorkager og kaffe.

Samarbejdet mellem Tivoli Friheden og Wassim Hallal skal afprøves første gang fredag den 28. april, hvor Medina giver koncert. Herefter er pizzabaren åben, når der er Fed Fredag i forlystelsesparken og når der sidst på året er Jul i Friheden.

I Friheden er man spændt på publikums reaktion, siger direktør Henrik Ragborg Olesen.

Der er fire forskellige pizzaer at vælge imellem: vegetar-, teriyaki-, serrano- og salamipizza. De er så vidt muligt lavet af økologiske produkter, og pizzabakkerne er fremstillet af genbrugspap.

Der er i forvejen et rigt udvalg af spisesteder i Friheden. Restauranterne Terrassen, Friheden og Skovpavillonen er blandt de store, hertil kommer en række mindre barer, bl.a. Pizzakarussellen, der altså nu får ny konkurrence på det italienske felt.

Musikken kan også nydes med en gin og tonic i hånden. For Friheden får også en ny gin-bar, som er etableret i en container, der er designet til lejligheden af det aarhsuianske arkitektfirma Gjøde og Povlsgaard, som også har designet Den Uendelige Bro, der snart sættes op nedenfor Varna.

Gin-baren er åben ved udvalgte koncerter, og efter koncerten rykker bartenderne inden for i foyeren på Hermans til afterparty for dem, der vil feste videre.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Letbanens direktør får gyldent håndtryk

Martin Søby, Stockholmsgade 5 2. tv., Aarhus N
Uforståelig at direktør Claus Rehfeld Moshøj belønnes efter eklatant fejl

Debat: Aarhus og magtarrogance

Kristian Bak Jensen, økologisk landmand, Tørringvej 44, Gjerlev J.
Måske er det meget sundt for Aarhus Kommune for en kort stund at mærke, hvordan det er at være den lille.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Analyse: Hvor skal vi hen, Aarhus?

Analyse: Den 1. januar begyndte den nye byrådsperiode for det nyvalgte byråd i Aarhus Kommune. Men hvad bliver de 31 lokale politikeres udfordringer i de kommende fire år? JP Aarhus kommer her med et bud på byrådets fem væsentligste opgaver.
Annonce
Her laves 35 mio flasker vin om året: Og i tre dage opfordres til sanseløs druk
Med sine alsidige lokalklimaer og en produktion af 35 mio. flasker vin årligt er Israel en ambitiøs spiller på vinmarkedet, selv om alkohol for mange israelere er forbeholdt festdage. 
Se flere
Bolig
Husk havens gæster: Giv rigeligt med god mad, så kommer de igen
Netop nu har havens fugle brug for hjælp til at komme gennem den kolde tid. Vinterfodring er med til at hjælpe bestanden, så vi også til forår og sommer kan glæde os over solsorte, mejser og spurve. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her