*

Restauranter

Lad os beklage sammen

Restaurant: Letz Sushi i M. P. Bruuns Gade er både spisested og takeaway. Måske er den bedst til det sidste, for maden er der ikke noget i vejen med. Men servicen er der ingen undskyldning for.

Letz Sushi i M. P. Bruuns Gade tilbyder både takeaway og spisning på stedet, men serviceringen af de spisende gæster halter, måske fordi der er travlt med at ekspedere de kunder, der henter maden med hjem. Foto: Joachim Ladefoged

Restaurant
Letz Sushi

Betjening (2 stjerner)

Selv om den enlige tjener gjorde sit bedste, nytter det ikke noget, at hun mest af alt skal undskylde over for de spisende gæster og har så travlt, at hun glemmer, hvad der er bestilt. Der sad gæster ved seks borde, men det, der tog mest tid og opmærksomhed, var tilsyneladende takeawaykunderne.


 

M. P. Bruuns Gade 54

Aarhus

Tlf. 8613 9990

letzsushi.dk

Undskyld, jeg beklager, det er jeg ked af.

Ordene var i første omgang ikke rettet mod os, men lokalet hos Letz Sushi er ikke større, end at man kan følge med, når tjeneren løber rundt for at forsøge at leve op til det serviceniveau, man med en vis ret kan forvente på en restaurant.

Vi havde tid til at lytte til begivenhedernes gang. For vi sad der godt og vel en halv time uden vådt eller tørt og forsøgte at få øjenkontakt med tjeneren, der dog havde travlt med at servicere kunder, der kom ind for at hente sushi med hjem, og med at erkende, at de spisende gæster gerne ville have de drikkevarer, de havde bestilt, nu de havde fået maden.

Menu

Det fik vi på Letz Sushi

Forret: Tempura-rejer, fem stk. (66 kr.) Edamame-bønner (30 kr.). Foto: Tina Bryld
Wakame-tangsalat (40 kr.). Foto: Tina Bryld
Hovedret: 17 stk. sushi - Mr. Otoko (180 kr.). Foto: Tina Bryld
Hovedret: Laks med ris, kimchee-salat og spicy dip, Den Store Sult (120 kr.) – fås også som Den Lille Sult (98 kr.) To glas hvidvin (a 55 kr.) Postevand uden beregning. Foto: Tina Bryld
Dessert: Chokoladefondant med hindbær (35 kr.), fire macarons (35 kr.), Skarø-is med hindbær (30 kr.), Skarø-is med mokka (30 kr.). Foto: Tina Bryld
Dessert: Kaffen var uden beregning, og den bestilte te fik vi aldrig. I alt kom vi af med i alt 676 kr. Foto: Tina Bryld

Endelig blev det vores tur, så vi spurgte ind til det ret omfattende menukort, hvor der er fotos af de enkelte retter. Vi ville gerne have såvel tilberedt fisk som den rå version med ris og soja.

Intet problem, erklærede tjeneren og foreslog som forret fem tempurarejer – den japanske måde at servere indbagte rejer på – edamamebønner og wakamesalat – tangsalat.

Til hovedret kunne vi så vælge blandt de varme retter, bl.a. laks, oksekød og kylling, alle med ris og kimchee-salat. Til sushispiseren, der gerne ville smage lidt forskelligt, beklagede tjeneren, at det ikke var muligt, fordi man skulle bestille for mange ens, så hun foreslog en menu, Mr. Otoko, med 17 stykker sushi af den stærke slags.

»Undskyld ventetiden«

Vi besluttede os hurtigt: Vi fulgte forslaget om forretter og valgte også som foreslået sushimenuen og den varme ret med laks. Desuden ville vi have hver et glas hvidvin og vand. Små 40 minutter efter, at vi var ankommet, kom tjeneren med en flaske vin, som hun ikke vidste noget om.

Hun skænkede to ekstra store glas som en kompensation for ventetiden, og vi beholdt flasken, så vi kunne læse os til, at vi fik et glas ungarsk Zô fra Száraz Fehérbor, 2015 – en ret ligegyldig vin. Vand fik vi også efter at have rykket for det.

Nu var maden bestilt, og så gik det ret hurtigt. Der kom tangsalat, edamamebønner og brandvarme rejer på bordet med en krydret dip til, fint serveret i små skåle.

Knap havde vi spist den sidste reje, før hovedretterne var klar. Sushien var delikat anrettet på en skiferplade, men måske var det gået rigeligt hurtigt, for der manglede det ”spicy” i form af det drys af chili, man kunne se på menukortets billede.

»Det beklager jeg,« sagde tjeneren – igen – og tog sushien med ud i køkkenet igen, hvor man hurtigt fik rettet op på miseren.

Medspiseren undrede sig over, at det netop var denne menu, som tjeneren havde anbefalet som et godt bud på noget forskelligt, når alle stykkerne var tun: Makiruller med tun og agurk, nigiri med tun og en lille klat ”spicy mayo” på toppen og california rolls med avokado og agurk. Hertil – naturligvis – ingefær, wasabi og soja.

»Tun, avokado, agurk og mayo – hvorfor ikke lidt mere variation,« mente den trænede sushispiser.

Til gengæld var det god sushi – frisk, fin, velsmagende og delikat.

Den varme hovedret med laks og kimchee-salat smagte ligeledes godt og var lige så delikat som sushien.

Te i glemmebogen

Det er sjældent for dessertens skyld, at man går på sushirestaurant, men Letz Sushi har nu nogle gode og meget enkle bud: Vi fik to bægre is fra Skarø, fire små macarons og en chokoladefondant med hindbær.

Vi bestilte både kaffe og grøn te dertil, men fik kun kaffen. Selv om tjeneren noterede den grønne sencha på sin blok, havde hun glemt den i en grad, at hun ikke engang kom i tanker om den, da vi 10 minutter senere gjorde opmærksom på, at hun havde glemt at skrive kaffen på regningen.

Den var på husets regning, sagde hun med et af de mange smil, hun bestemt ikke var karrig med, og så kunne vi betale 676 kr. for et fint måltid og en blandet oplevelse.

Bedre til takeaway

Restauranten i Bruuns Gade er en del af en kæde, alene i Aarhus er der yderligere to: På Åboulevarden og Central Food Market. Alle steder kan man få takeaway, og vores konklusion efter et par timer i restauranten i Bruuns Gade var, at det er der, den er bedst. Det er i øvrigt værd at bemærke, at kædens fisk og skaldyr er certificerede, hvilket betyder, at de er fanget på en måde, så havbunden ikke tager skade.

Letz Sushi i Bruuns Gade får tre stjerner. Maden trækker klart op, betjeningen ned. Det nytter ikke, at tjeneren er en stor undskyldning for sig selv og restauranten hele aftenen. Hun havde travlt og burde ikke have været alene om opgaven, hvis restauranten seriøst vil have folk til at komme for at spise der.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu

Kronik: Forandring fryder slet ikke i julen

Også vi moderne såkaldte supermennesker, der kan det hele og lidt til, må bøje os – bare en smule – og bede om, at det nye, som julen har at bringe, må komme til os og nå os.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Lad os lige smutte til London eller Paris

Jonathan Ries, bestyrelsesmedlem Vedvarende Energi Klosterport 4F, Aarhus C
Vores forbrug har taget overhånd, når danskere flyver til udlandet på en smuttur for at holde julefrokost. Hvad med miljøet?

Debat: Hvorfor blev Camilla Fabricius ikke rådmand?

Randi Bruhn Mannion, Hvidmosevej 8, Ebeltoft
Endelig kom der et svar fra formanden fra Socialdemokratiet i Aarhus på spørgsmålet om, hvorfor Camilla Fabricius ikke blev rådmand i Aarhus.
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her