Aarhus

Tag hele familien under armen og lær nyt om dansk design

Der sættes fokus på dansk design før, nu og snart på O Space i de næste ni dage.

Der er vist ingen vej uden om Aarhus Havn i den næste uge, hvis man kan lide dansk design, når det er bedst.

Her finder Design Denmarks udstilling ”New Danish Modern” sted på O Space, det nye og meget rå udstillingssted i den hvide bygning lige over for Mellemarmen.

Den er der fra den 13.-21. oktober og byder på oplevelser for både børn og voksne.

Der er f.eks. tre designudstillinger, foredrag af designere og producenter, åbne designstudios, workshops, åben vurderingsdag med Bruun Rasmussen Kunstauktioner og meget andet.

Klassikere i en ny kontekst

En af udstillingerne, ”Reflections”, viser udvalgte danske klassikere, som sættes op mod nutidens design, og på ”Designrådets Årspris” kan man opleve designvindere gennem årtier.

Designrådet har siden 1980 uddelt sin årspris til en designer, hvis produkt eller løsning har været udfordrende på sit område og i sin tid, så her kan man se alle former for design, lige fra tekstiler fra Kvadrat over en stomipose fra Coloplast og en stribet T-shirt fra Nørgaard til Piet Heins ikoniske ellipsebord.

”New Danish Modern” er kommet til Aarhus som et led i kulturhovedstadsåret, hvor man blandt meget andet også gerne vil sætte fokus på den type design, som Danmark er blevet så kendt for.

Arrangøren, Design Denmark, opfordrer til, at man tager resten af familien under armen og kommer ned til workshops, hvor man kan samskabe, forme og forestille sig fremtidens design.

Man kan også i ugens løb blive lidt klogere ved at gå til foredrag, ligesom man kan gå i designdybden med en række masterclasses.

Man kan se hele programmet på designdenmark.dk

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Vores massive svigt af ældre medborgere

Hardy Mikkelsen, miljøchef, Holme Parkvej 284, Højbjerg
Vi fralægger os som samfund ansvaret fuldstændigt. Og imens har tricktyvene kronede dage med at bestjæle vore ældre medborgere.

Debat: Timemodellen harmonerer ikke med trenden i tiden

Steen Christensen, lodsejerforeningen for Stilling-Solbjerg Sø, Stilling Kirkevej 12, Skanderborg
Kære (Bane)Danmark Først og fremmest skal jeg anføre, at vi i lodsejerforeningen på ingen måde kan tilslutte os timemodellen, uanset hvilken linjeføring der anvendes, idet vi finder togtransport over så relativt korte afstande ufleksibel og forældet.

Debat: Friheden er etisk begrundet

Filip Steffensen, næstformand, Liberal Alliances Ungdom, Aarhus, Langballevej 134, Mårslet
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Camping 2018: Fire spørgsmål om campingtendenser
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere
Viden
Månen kan have huler, som mennesker kan bo i
Gamle lavarør kan gøre det nemmere at bosætte sig på Månen. Specielt nyopdagede grotter langt mod nord er spændende, fordi de kan rumme vand i form af is. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her