Aarhus

Mountainbike anbefales til cykelsti midt i stærkt trafikeret Aarhus-kryds

Streger i krydset Nørreport/Kystvejen leder cyklerne direkte over et helleanlæg. Ups, lyder det fra kommunen.

Efter ændringer fører stregerne for cyklister nu direkte ind i et helleanlæg i krydset Nørreport/Kystvejen. Foto: Privatfoto

I forvejen er krydset Nørreport/Kystvejen vist nok for viderekommende at forcere, forlyder det, og på det seneste er det tilsyneladende ikke blevet nemmere.

En cyklist tog det ovenstående foto, som viser en optegnet cykelbane, der fører direkte ind i helleanlæggene. Resultat var torsdag morgen, at cyklisterne måtte slå et sving uden om hellerne, og de skabte derved farlige situationer i forhold til bilerne.

Carsten Thomsen, projektleder for anlæg ved Center for Byens Anvendelse, hvad er meningen?

»Det ser jo slet ikke godt ud, og dette sammenholdt med, at der endnu ikke er tilstrækkeligt med belysning i krydset, er det selvfølgelig noget, der bør håndteres straks. Den gamle afmærkning burde have været fjernet og i stedet lagt gule striber, indtil den endelige afmærkning er på plads,« skriver projektlederen i en mail.

Han henviser derefter til Aarhus Letbane og Urban Media Space, der har medansvar for kokset, og projektlederen tilføjer så telefonisk, at optegningen vil blive ændret i weekenden den 21.-22. oktober.

Så længe behøver cyklisterne dog ikke at vente på de rette streger.

Nye linjer straks

For kort efter ringer en kollega til projektlederen, som i øvrigt også hedder Thomsen, men Kristian til fornavn, og han kan oplyse, at der ”straks” er aftalt en demarkering af cykelsymbolerne, som det hedder, og nye ledelinjer.

Og Kristian Thomsen, der er konsulent ved Center for Byens Anvendelse, takker i øvrigt efterfølgende for opmærksomheden i en mail.

»Tak for henvendelsen og opmærksomheden på krydset. I forlængelse af vores telefonsamtale kan jeg orientere om, at der er aftalt straks demarkering af cykelsymbolerne og anlæg af ledelinjer, der vejleder cyklerne om, at de skal køre over mellem de to helleanlæg og videre derfra til Bernhardt Jensens Boulevard,« skriver konsulenten og tilføjer:

»Det svarer til den afmærkning, der anlægges, når hele krydset søndag den 22. oktober får nyt slidlag. Den krydsning skal sikre, at cyklerne ikke kommer i konflikt med de ligeudkørende biler.«

Og så skulle den streg vel sådan set være slået, hvorefter der til byens cyklister slutteligt må udråbes et:

»Be careful out there.«

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Timemodellen harmonerer ikke med trenden i tiden

Steen Christensen, lodsejerforeningen for Stilling-Solbjerg Sø, Stilling Kirkevej 12, Skanderborg
Kære (Bane)Danmark Først og fremmest skal jeg anføre, at vi i lodsejerforeningen på ingen måde kan tilslutte os timemodellen, uanset hvilken linjeføring der anvendes, idet vi finder togtransport over så relativt korte afstande ufleksibel og forældet.

Debat: Vores massive svigt af ældre medborgere

Hardy Mikkelsen, miljøchef, Holme Parkvej 284, Højbjerg
Vi fralægger os som samfund ansvaret fuldstændigt. Og imens har tricktyvene kronede dage med at bestjæle vore ældre medborgere.

Debat: Friheden er etisk begrundet

Filip Steffensen, næstformand, Liberal Alliances Ungdom, Aarhus, Langballevej 134, Mårslet
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Camping 2018: Fire spørgsmål om campingtendenser
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere
Viden
Månen kan have huler, som mennesker kan bo i
Gamle lavarør kan gøre det nemmere at bosætte sig på Månen. Specielt nyopdagede grotter langt mod nord er spændende, fordi de kan rumme vand i form af is. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her