Aarhus

Forsvarsgeneral får egen plads

Den grønne plads for enden af Stadion Allé i Aarhus har hidtil ikke haft noget navn, men det får den nu.

Pladsen bliver opkaldt efter John Stampe, som er en af AGF’s største profiler gennem tiderne. Han spillede 444 førsteholdskampe, hvilket er klubrekord. Han skiftede fra AGF til Aabyhøj IF i 1977.

John Stampe spillede flere positioner på banen, men han huskes især for sin rolle som hårdtarbejdende forsvarsgeneral/sweeper. Han stoppede sin karriere som spiller i 1991 efter, at han bl.a. havde været med til at vinde to pokaltitler, fire sæt bronzemedaljer, to sæt sølvmedaljer og ikke mindst det danske mesterskab i 1986. John Stampe døde efter kort tids sygdom i 2012 i en alder af 55 år.

»John Stampe var en ægte aarhusianer og AGF’er. Han gav så meget til byen og byens hold, at det er oplagt, at vi nu giver noget tilbage til ham. Det er vigtigt for Aarhus som by, at vi hylder vores helte og ikke mindst vores sportshelte,« siger Rabih Azad-Ahmad, rådmand for Kultur og Borgerservice.

Hos AGF er man glad for, at Aarhus Kommune lader pladsen foran indgangen til søjlehallen navngive efter en af klubbens helt store spillere.

»Vi er glade og taknemmelige over, at Aarhus Kommune på denne måde er med til at hædre en af de helt store i AGF’s historie. Vi har længe haft et ønske om at opkalde dennne plads efter John Stampe, så det er fantastisk, at det nu går i opfyldelse. Nu bliver alle, der besøger Ceres Park, mindet om denne legende i vores historie,« siger Lars Fournais, bestyrelsesformand, AGF.

Navngivningen markeres mandag den 16. oktober kl. 17 på pladsen, hvor vejskiltet bliver afsløret.

– mony
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Kære statsansatte
Robert Rasmussen, Henrik Hertz Vej 43A, Åbyhøj
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Kronik: Vi skal bruge alle gode kræfter – folkekirken kan afhjælpe samfundets problemer

Annette Brounbjerg Bennedsgaard | Provst i Horsens Provsti | Esben Thusgård | Provst i Aarhus Nordre Provsti
Hvem skal klare ærterne, når ensomheden er stor blandt unge og blandt ældre, og når vi på ingen måder er i hus med integrationen?

Debat: Verdens mest ekstreme jernbane

Ragna Tegsche Malmstrøm, Litvedvej 34, Litved, Auning
Når man ser, hvad der kan bygges af jernbaner ude i verden, kan problemerne med Aarhus Letbane undre.

Debat: Jeg siger tak for en udsøgt behandling

John Iversen, adm. direktør, Egå
Det er hårdt at høre politikere og andre prominente personer, når de nedgør regionerne og hospitalsvæsenet.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Analyse: Hvor skal vi hen, Aarhus?

Analyse: Den 1. januar begyndte den nye byrådsperiode for det nyvalgte byråd i Aarhus Kommune. Men hvad bliver de 31 lokale politikeres udfordringer i de kommende fire år? JP Aarhus kommer her med et bud på byrådets fem væsentligste opgaver.
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her