Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Skolebørn får flere vejbump på skolevejen

17,5 mio. kr. skal i de kommende tre år bruges til øget sikkerhed på aarhusianske skoleveje.

Flere vejbump og fodgængerfelter skal i brug, når de aarhusianske skolebørn over de kommende tre år får mere sikre skoleveje.

Byrådet besluttede onsdag at bruge 17,5 mio. kr. i løbet af perioden til at gøre vejene omkring skolerne mere sikre at færdes på for skolebørn. Det sker, efter at afdelingen for teknik og miljø i samarbejde med kommunens offentlige skoler i 2016 gennemførte en skolevejsanalyse, der kortlægger 134 projekter, som kan optimere sikkerheden på skolevejene. Politikerne håber, at tiltagene minimerer antallet af tilskadekomne i trafikken.

»Når sikkerheden bliver forbedret, skaber det større tryghed, og det giver forhåbentligt endnu flere børn lyst til at cykle eller gå i skole,« siger Kristian Würtz (S), rådmand for teknik og miljø.

Af samme grund er en del af budgettet, 1,5 mio. kr., afsat til at hjælpe op mod 10 skoler med at udvikle en såkaldt trafikpolitik. En trafikpolitik indeholder bl.a. konkrete initiativer, der skal give flere børn lyst og mulighed for selv at transportere sig til skole.

Ny analyse

Venstre mener dog, at Aarhus-skolerne allerede er klar med forslag til endnu flere nye skolevejsforbedringer.

»Vi behandler en indstilling med baggrund i en analyse fra 2016. Der er masser af nye ønsker i forhold til en ny analyse, som formentlig kan løbe af stablen næste år,« sagde Gert Bjerregaard på byrådsmødet.

Aarhus Kommune har på sin hjemmeside lavet et overblik over, hvilke stier og veje kommunen anbefaler børnene at følge omkring alle offentlige skoler. Kortet med anbefalede skoleveje vil blive udvidet, efterhånden som nye skolevejsprojekter bliver gennemført. For hver skole er der udpeget ønsker til projekter på de anbefalede ruter inden for skoledistrikterne. Projekter er blevet vurderet, og herefter er de blevet prioriteret på baggrund af økonomi og antal elever, der får glæde af projekter m.m. Parallelt med de fysiske forbedringer på skoleruterne vil teknik og miljø arbejde med hastighedszoner med 30-40 km/t i udvalgte områder.

Privatskolerne i Aarhus Kommune vil blive gennemgået i 2018, da privatskolerne ikke har noget defineret skoledistrikt og derfor skal håndteres på en anden måde, fremgår det af indstillingen til byrådet.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Højhuspolitikkens fallit er nu bevist i Aarhus

Rune Fink Isaksen, arkitekt og byplanlægger MAÁ
Med byrådets tilladelse til opførelse af højhuset til Systematic ved Brabrandstien er det fastslået, at magthaverne lader hånt om byens ødelæggelse og borgernes demokratiske ret til indflydelse på planlægningen.

Debat: Ghettoplanen er udtryk for politisk afmagt

Malene Møller Hall, bestyrelsesmedlem Liberal Alliances Ungdom Aarhus, Skovvej 16

Debat: Trist, at Togfonden er barberet ned

Flemming Knudsen, Regionsrådsmedlem, Region Midtjylland, Marselis Boulevard 28, Aarhus C
Togfondens midler er reduceret markant, og det får betydning for infrastrukturen i Region Midtjylland.
Aarhus' historie

Serie: Aarhus fra A til Å. I dag A

I dag skal vi have Árós anlagt – og i løbet af mange følgende hundreder af år givet byen nye navne. Vi skal også se på byens symbol – byvåbenet.
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Roadtrip til den amerikanske nations rødder
Virginias flade flodlandskaber, tobaksplantager, historiske byer og store kirkegårde er ramme for både fortællingen om nationen Amerikas grundlæggelse, slaveriet, borgerkrigen og om nutidens USA. 
Se flere
Bolig
Gør din bolig grønnere: Skab dit eget mini-økosystem
Uanset tendenserne inden for boligindretning spiller grønne planter altid en rolle. Se her hvordan du kan lave din egen lille plante-udstilling. 
Se flere
Knas med lyden? Hold styr på høretelefonerne
Ørepropperne i høretelefonen er ikke renere, end ens ører er. Og det er faktisk et overraskende stort problem for holdbarheden. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her