*

Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail
Aarhus

Skolebørn får flere vejbump på skolevejen

17,5 mio. kr. skal i de kommende tre år bruges til øget sikkerhed på aarhusianske skoleveje.

Flere vejbump og fodgængerfelter skal i brug, når de aarhusianske skolebørn over de kommende tre år får mere sikre skoleveje.

Byrådet besluttede onsdag at bruge 17,5 mio. kr. i løbet af perioden til at gøre vejene omkring skolerne mere sikre at færdes på for skolebørn. Det sker, efter at afdelingen for teknik og miljø i samarbejde med kommunens offentlige skoler i 2016 gennemførte en skolevejsanalyse, der kortlægger 134 projekter, som kan optimere sikkerheden på skolevejene. Politikerne håber, at tiltagene minimerer antallet af tilskadekomne i trafikken.

»Når sikkerheden bliver forbedret, skaber det større tryghed, og det giver forhåbentligt endnu flere børn lyst til at cykle eller gå i skole,« siger Kristian Würtz (S), rådmand for teknik og miljø.

Af samme grund er en del af budgettet, 1,5 mio. kr., afsat til at hjælpe op mod 10 skoler med at udvikle en såkaldt trafikpolitik. En trafikpolitik indeholder bl.a. konkrete initiativer, der skal give flere børn lyst og mulighed for selv at transportere sig til skole.

Ny analyse

Venstre mener dog, at Aarhus-skolerne allerede er klar med forslag til endnu flere nye skolevejsforbedringer.

»Vi behandler en indstilling med baggrund i en analyse fra 2016. Der er masser af nye ønsker i forhold til en ny analyse, som formentlig kan løbe af stablen næste år,« sagde Gert Bjerregaard på byrådsmødet.

Aarhus Kommune har på sin hjemmeside lavet et overblik over, hvilke stier og veje kommunen anbefaler børnene at følge omkring alle offentlige skoler. Kortet med anbefalede skoleveje vil blive udvidet, efterhånden som nye skolevejsprojekter bliver gennemført. For hver skole er der udpeget ønsker til projekter på de anbefalede ruter inden for skoledistrikterne. Projekter er blevet vurderet, og herefter er de blevet prioriteret på baggrund af økonomi og antal elever, der får glæde af projekter m.m. Parallelt med de fysiske forbedringer på skoleruterne vil teknik og miljø arbejde med hastighedszoner med 30-40 km/t i udvalgte områder.

Privatskolerne i Aarhus Kommune vil blive gennemgået i 2018, da privatskolerne ikke har noget defineret skoledistrikt og derfor skal håndteres på en anden måde, fremgår det af indstillingen til byrådet.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Er rent drikkevand virkelig ubetydeligt?

Jørgen Christensen, Tisetvej 24, Solbjerg
I VVM-redegørelsen for en ny jernbanestrækning mellem Hovedgård og Hasselager står der under punktet ”Risiko for forurening af drikkevand”, at den er »ubetydelig« for alle tre linjeføringer i og omkring Solbjerg – selv om jernbanen føres hen over vores drikkevandsressourcer.

Debat: Sober vejomlægning ved Stavtrup

Gert E. Aarslev, formand for Stavtrup Lokalråd

Debat: Kulturhovedstad – succes eller fiasko?

Per Hovgaard, Niels Bohr Vej 28, 8260 Viby J
Ikke siden starten af dette kulturhovedstadsvanvid i 1985 har der været en eneste værtsby, der har kunnet melde om succes.
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her