*

Aarhus

Terma opruster i Grenaa

Teknologivirksomheden Terma A/S skal ansætte folk efter en aftale om at levere flydele til 3.500 amerikanske jagerfly.

Virksomheden Terma skal levere såkaldte kompositpaneler til foreløbig 3.500 amerikanske F-35-jagerfly. Foto: Tanja Carstens Lund

Terma A/S har efter en ordre på at levere flydele til 3.500 amerikanske F-35-jagerfly investeret massivt i fabrikken i Grenaa. Indtil videre er der brugt 600 mio. kr. på at omstille produktionen.

»Vi er gået fra at være en projektorganisation, der skulle kvalificere sig, til at være en fabrik, som skal få en forretning ud af det,« forklarer direktør Jørgen Laursen, Terma Grenaa.

I marts underskrev Terma og amerikanske Northrop Grumman et såkaldt ”memorandum of understanding” om, at Terma fortsat skal levere kompositpaneler, som Northrop Grumman samler for den amerikanske flyproducent Lockheed Martin.

»I hele programmets levetid skal der så vidt, man ved nu, produceres 3.500 jagerfly. Hvis vi ellers formår at holde en god kvalitet, de rigtige priser og kan levere til tiden, er vi med,« forklarer Jørgen Laursen og henviser til, at der kan være tale om leverancer i de næste 30 år.

Terma Grenaa beskæftiger i øjeblikket 365 ansatte, men det antal vil blive øget markant frem til 2021.

»Vi skal i gennemsnit ansætte 30 timelønnede og to funktionærer pr. år. Vi ender på omkring 450-500 medarbejdere afhængigt af, hvor mange fly, vi skal levere til. Og der kan godt blive tale om flere end de 3.500,« forudser direktøren.

En del af den faglærte arbejdskraft skal leveres af Djurslands største uddannelsesaktør, Viden Djurs i Grenaa, og her er man meget begejstret for samarbejdet med den voksende virksomhed, der er blevet hovedaftager af specielt industrioperatører.

»Det er meget nemmere for os at få de unge ind på uddannelsen, når vi kan fortælle dem, at der står en virksomhed i den anden ende, som er klar til at tage imod,« siger direktør Ole Svit.

Terma satser massivt på kampfly

Borgmester Jan Petersen (S), Norddjurs Kommune, glæder sig over Termas succes.

»Det er et godt eksempel på, hvordan en lokalt forankret virksomhed kan vokse i kraft af en stærk international placering og en dygtig strategisk udvikling af virksomheden,« siger han og henviser til, at de mange ansatte har udsigt til fast arbejde i mange år fremover.

»Blandt timelønnede og funktionærerne er der i den grad gode solide og langvarige arbejdspladser for vores egne borgere, men også borgere i Syddjurs Kommune,« siger han.

Følg
Jyllands-Posten
Aarhus lige nu

Bundsgaard valgte at klage i stedet for at bage

Den aarhusianske borgmester var lørdag stærkt kritisk overfor Trafikstyrelsen. Styrelsen afviser kritikken, og oplyser i samme ombæring, at man onsdag forventer at give Letbanen tilladelse til at køre med passagerer, hvis Aarhus Letbane lever op til de nødvendige vilkår.
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Lad os lige smutte til London eller Paris

Jonathan Ries, bestyrelsesmedlem Vedvarende Energi Klosterport 4F, Aarhus C
Vores forbrug har taget overhånd, når danskere flyver til udlandet på en smuttur for at holde julefrokost. Hvad med miljøet?

Debat: Hvorfor blev Camilla Fabricius ikke rådmand?

Randi Bruhn Mannion, Hvidmosevej 8, Ebeltoft
Endelig kom der et svar fra formanden fra Socialdemokratiet i Aarhus på spørgsmålet om, hvorfor Camilla Fabricius ikke blev rådmand i Aarhus.
Restauranter
Annonce
Annonce
Bundsgaard valgte at klage i stedet for at bage
Den aarhusianske borgmester var lørdag stærkt kritisk overfor Trafikstyrelsen. Styrelsen afviser kritikken, og oplyser i samme ombæring, at man onsdag forventer at give Letbanen tilladelse til at køre med passagerer, hvis Aarhus Letbane lever op til de nødvendige vilkår. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her