Aarhus

131 studie- og familieboliger bygges af Dansk Boligbyg

Dansk Boligbyg har vundet en totalentreprise-konkurrence om opførelse af 131 energirigtige ungdomsog familieboliger i Katrinebjerg i Aarhus.

Der er godt nyt til kommende studerende og familier i Aarhus, som har brug for et sted at bo. 131 energirigtige boliger er nemlig på tegnebrættet. Boligerne får en markant arkitektur og opføres på den såkaldte ”Hambro-grund” på Katrinebjerg i Aarhus efter et helt nyt koncept hos bygherren, Boligkontoret Århus.

Det er blevet offentliggjort, at Dansk Boligbyg har vundet totalentreprise-konkurrencen om opførelsen af de mange nye lejligheder. Det skriver Dansk Boligbyg selv i en pressemeddelelse.

»Som udgangspunkt arbejdede vi med fire grundhuse, fordi projektet henvender sig til fire målgrupper. Undervejs fandt vi ud af, at et gårdrum med masser af lys, luft og plads måtte prioriteres meget højt. Og netop et stort, attraktivt gårdrum var medvirkende til, at bygherren valgte vort projekt i konkurrencen,« fortæller afdelingsleder Bjarke R. Pedersen, Dansk Boligbyg, i pressemeddelelsen.

Grønne fællesområder

Almindelige ungdomsboliger blandes med familieboliger til ph.d.-studerende og postdocs. Projektet bliver bæredygtigt og med boliger til både studerende og forskere i det aarhusianske forskermiljø under betegnelsen ”Det Favnende Studiehus”.

Studiehuset skabes af fire boligklynger, der indpasser sig både i det nuværende og fremtidige byrum. De kan betragtes som fire byggeklodser, der tilsammen danner en bebyggelse, som er sammenhængende langs grundens nord- og østside.

På en af bygningerne bliver der anlagt en stor taghave, som også vil underbygge fællesskabet. Her vil det være muligt at grille og nyde udsigten med venner og bekendte. Grønne fællesområder bindes sammen af et stisystem og udformes med forskellige grader af privathed.

Projektet er omfattet af en såkaldt stand-still-periode frem til den 16. oktober, hvorefter en aftale forventes indgået mellem bygherren og det vindende konkurrenceteam fra Dansk Boligbyg a/s. Et team, der udover Dansk Boligbyg som totalentreprenør omfatter arkitekterne Adept samt Luplau & Poulsen, landskabsarkitekterne Opland og Niras, rådgivende ingeniører.

Det samlede etageareal udgør 9.268 kvadratmeter, hvoraf 2.054 kvadratmeter er kælder. Forventet byggestart er forår 2018, og boligerne er efter planen klar til indflytning i begyndelsen af 2020. Det skriver Dansk Boligbyg i pressemeddelelsen.

– jwh
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
JP mener: Et skævvredet boligmarked
Langt den bedste løsning ville være et boligmarked, der på et liberalt fundament kun reguleres af markedskræfterne, men en sådan løsning er ikke mulig med det boligsocialistiske flertal, der også tæller den nuværende regering.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Rituel drengeomskæring er en ligestillingskamp

Jasmine Søgaard, gymnasielærer og socialdemokrat, Malling
Som samfund har vi pligt til at beskytte børnenes ret til at bestemmelse over egen krop

Debat: Er mere magtanvendelse virkelig svaret?

Anni Sørensen, formand for Landsforeningen LEV
Der er en nærliggende risiko for, at nye magtanvendelsesbeføjelser fører til besparelser i botilbud for voksne med udviklingshæmning. En sådan spiral kan resultere i ønsker om endnu flere beføjelser.

Debat: Skæbnetime for folkeskolen

Janus Boye, medlem af hovedbestyrelsen i landsforeningen Skole og Forældre, Aarhus | Henrik Vinther Olesen, folketingskandidat (R), Aarhus
Stadig flere vælger folkeskolen fra, og ændrer vi ikke kurs, er spørgsmålet: Vil du savne folkeskolen, når den ikke længere er her?
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Analyse: Hvor skal vi hen, Aarhus?

Analyse: Den 1. januar begyndte den nye byrådsperiode for det nyvalgte byråd i Aarhus Kommune. Men hvad bliver de 31 lokale politikeres udfordringer i de kommende fire år? JP Aarhus kommer her med et bud på byrådets fem væsentligste opgaver.
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her