*

Aarhus

Rytmisk musik sætter punktum for 2017

Der bliver fest i hele byen, når afslutningen på kulturhovedstadsåret skal markeres

Punktummet for Aarhus 2017 bliver en anden form end åbningen. Arkivfoto: Casper Dalhoff

Der skal festes fra Hvide Sande til Aarhus, når afslutningen på kulturhovedstadsåret skal markeres den 9. december.

Den store finale begynder med en afslutningsceremoni i Hvide Sande og slutter i Aarhus om aftenen, hvor den rytmiske musik får spilletiden. Det er netop et af de punkter, hvor 2017-fonden, der står for fejringen af kulturhovedstadsåret, er blevet mødt af kritik: Hvor var den rytmiske musik?

Finalen kommer i det hele taget til at stå i musikkens tegn med en lang række gratis koncerter.

I Aarhus begynder fejringen på Mellemarmen, hvor det store optog i forbindelse med den store åbningsceremoni i januar sluttede til tonerne af DJ Static og hans sammensætning af musik.

Her kan publikum i december med lyd og billeder mindes det år, der er gået, hvorefter meningen er, at folk skal tage ind til byen, hvor det er bl.a. spillesteder og bands, der skal stå for en festlig aften.

Der vil være mere end 60 gratis koncerter med danske og internationale bands denne aften, som også er en af de store juefrokostaftener. Med koncerterne kommer både lokale artister og det musikalske vækstlag til orde i alle genrer, ligesom man vil opleve  nye anvendelser af kendte rum.

»Vi har valgt at skabe en afslutning, som både rummer en højtidelig ceremoni, hvor vi hylder året som Europæisk Kulturhovedstad, og samtidig skaber vi en fest, hvor folk kan slippe glæden fri, danse og lytte til en masse god musik. Afslutningen bliver på mange måder anderledes end åbningen, men folk kan stadig forvente en fælles, festlig afslutning på vores år. Så kom og vær med til at fejre det,« siger Rebecca Matthews, direktør for 2017-fonden, i en pressemeddelelse.

Det fulde program med alle navne bliver præsenteret den 9. november. Men allerede nu kan det afsløres, at bl.a. Det Turkise Telt, Godsbanen, Headquarters, Non-Space, Punk Rockklub BigBaby/Sway, Studenterhus Aarhus, Train og Aarhus Musikskole er med på løjerne.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Anmeldelse

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her