Aarhus

Legendarisk værtshus skifter ejer

Bro Caféen renoveres med respekt for historien og genåbner den 14. oktober.

Normalt er det som at gå ind i en tidslomme, når man træder ind ad døren til Bro Caféen på Frederiks Allé i Aarhus C.

Cigaretrøgen er tyk, væggene gule, træinteriøret mørkebrunt, og sort/hvide billeder vidner om værtshusets 118 år lange historie.

Men sådan er det ikke lige nu. En sirlig renovering er i gang, og væggene er allerede blevet malet i en knækket hvid. Årsagen er, at Bro Caféen har skiftet ejer.

»Lidt ny maling skal sådan et gammelt rygerværtshus have engang imellem, men jeg bevarer selvfølgelig den gamle stil. Det skal ikke laves om til noget café-værk,« siger Lars Wagtmann Pedersen, som allerede har hængt de gamle billeder op igen.

Han har overtaget Bro Caféen efter den 77-årige Christian Bruun, der går på pension.

»Christian har ejet det i 24 år og er udbrændt. Det er der ikke noget at sige til i den alder. Jeg har kendt ham i mange år og fik muligheden for at overtage stedet. Den kunne jeg ikke forpasse,« siger den nye ejer, og i samme åndedrag træder netop Christian Bruun ind ad døren for at se, hvordan det går med renoveringen.

»Det ser da godt ud. Hvordan har I fået det gamle komfur ud,« spørger han og besigtiger anerkendende det hidtidige arbejde.

Efter 24 år bag baren skal han nu til at leve en almindelig pensionisttilværelse.

»Det bliver mærkeligt ikke at skulle på arbejde hver dag, men det er ikke slut med at komme på Bro Caféen. Jeg skal ned og besøge den idiot dér,« siger Christian Bruun og peger på sin efterfølger.

Siger farvel til bodega

Lars Wagtmann Pedersen er ingen vårhare inden for værtshusbranchen. I 13 år har han forpagtet Vennelyst Bodega på Nørrebrogade, men da den nye mulighed bød sig, opsagde han forpagtningen. En forpagtning, der allerede er overtaget af en anden.

»Bygningen på Nørrebrogade skal muligvis rives ned. Det har jeg haft hængende over hovedet i mange år uden at kunne få svar på hvornår. Derfor var det ikke en svær beslutning at overtage Bro Caféen. Det har jeg haft lyst til i mange år. Jeg er kommet her meget og har altid godt kunnet lide stedet,« siger han og forklarer, at der er stor forskel på de to værtshuse.

»Det er meget anderledes. På Vennelyst er der mange stamgæster. Det er der også her, men med denne beliggenhed dumper mange forskellige mennesker ind. Det appellerer til hotelgæster, folk på vej ned i byen og generelt bare forbipasserende,« fortæller Lars Wagtmann Pedersen, som forventer sig meget af at kunne tilbyde udeservering.

Målet er at få flere gæster, end der er i dag.

»Vi får lidt forskellige fadøl ind, og så laver vi faste åbningstider. De har været lidt svingende indtil nu. Men ellers skal det bare komme af sig selv ved at behandle folk godt.«

Bro Caféen genåbner lørdag den 14. oktober.

»Der bliver nok en lille reception. Jeg giver lidt øl og sådan,« lover den nye ejer.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Letbanens direktør får gyldent håndtryk

Martin Søby, Stockholmsgade 5 2. tv., Aarhus N
Uforståelig at direktør Claus Rehfeld Moshøj belønnes efter eklatant fejl

Debat: Aarhus og magtarrogance

Kristian Bak Jensen, økologisk landmand, Tørringvej 44, Gjerlev J.
Måske er det meget sundt for Aarhus Kommune for en kort stund at mærke, hvordan det er at være den lille.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Analyse: Hvor skal vi hen, Aarhus?

Analyse: Den 1. januar begyndte den nye byrådsperiode for det nyvalgte byråd i Aarhus Kommune. Men hvad bliver de 31 lokale politikeres udfordringer i de kommende fire år? JP Aarhus kommer her med et bud på byrådets fem væsentligste opgaver.
Annonce
Her laves 35 mio flasker vin om året: Og i tre dage opfordres til sanseløs druk
Med sine alsidige lokalklimaer og en produktion af 35 mio. flasker vin årligt er Israel en ambitiøs spiller på vinmarkedet, selv om alkohol for mange israelere er forbeholdt festdage. 
Se flere
Bolig
Husk havens gæster: Giv rigeligt med god mad, så kommer de igen
Netop nu har havens fugle brug for hjælp til at komme gennem den kolde tid. Vinterfodring er med til at hjælpe bestanden, så vi også til forår og sommer kan glæde os over solsorte, mejser og spurve. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her