*

Aarhus

Ledende medarbejdere i Teknik og Miljø fik ansat deres egne børn og ægtefæller

Tillidsrepræsentanter og ledende medarbejdere har i flere tilfælde fået ansat familiemedlemmer i afdelinger under Teknik og Miljø.

I årevis har en række tillidsrepræsentanter og ledende medarbejdere i to kommunale afdelinger under Teknik og Miljø i Aarhus Kommune fået ansat deres egne børn og ægtefæller.

Det er sket i en så udpræget grad, at Aarhus Kommune i tre konkrete tilfælde har sået tvivl om, hvorvidt medarbejdere i strid med forvaltningsloven selv har forhandlet lønnen til deres børn og været direkte involveret i ansættelsesprocessen.

Det viser en række dokumenter, som JP Aarhus har fået aktindsigt i.

Kammeradvokaten inddraget

Samlet har mindst 19 medarbejdere i Natur og Vej Service samt Center for Byens Anvendelse haft familiemedlemmer ansat, men det er uvist, om stillingerne har været slået op, som loven kræver det.

Kammeradvokaten skal undersøge mistanke om ulovlige ansættelser i Aarhus Kommune

For selvom JP Aarhus har bedt om at få det oplyst, har kommunen ikke ønsket at sende oplysningerne.

Stadsdirektør Niels Højberg, der indtil den 1. oktober var konstitueret direktør i Teknik og Miljø, oplyser, at han »ingen kommentarer« har til sagen, da kommunen nu har bedt Kammeradvokaten – Advokatfirmaet Poul Schmith – om at undersøge ansættelserne.

Laust Høgedahl, arbejdsmarkedsforsker ved Center for Arbejdsmarkedsforskning, Aalborg Universitet, undrer sig over, at Aarhus Kommune ikke vil oplyse, om stillingerne har været slået op.

Han forklarer, at ansættelserne er i strid med reglerne, hvis stillingerne ikke har været slået op.

»Det er meget alvorligt, at der alene kan rejses en mistanke om, at ledende medarbejdere har haft indflydelse på ansættelse af familiemedlemmer. Det kan godt lugte af nepotisme,« siger han.

Hos fagforeningen HK Kommunal Østjylland kalder formand Hans-Henrik Hansen ansættelserne »ren nepotisme«.

Han mener, at det er »dybt problematisk«, at ledende medarbejdere har fået ansat familiemedlemmer, fordi der kan være tale om »misbrug af en stilling«.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Kulturhovedstad – succes eller fiasko?

Per Hovgaard, Niels Bohr Vej 28, 8260 Viby J
Ikke siden starten af dette kulturhovedstadsvanvid i 1985 har der været en eneste værtsby, der har kunnet melde om succes.

Debat: Demensspecialisters uetiske etik

Karsten Brønnum, Storenorvej 17, 8340 Malling
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her