Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Det nye Gellerup kan være færdig længe før forventet

Helhedsplanen for Gellerup og Toveshøj er foran tidsplanen, og milliard-projektet kan være gennemført flere år før tid.

Det store forandringsprojekt, Helhedsplanen for Gellerup og Toveshøj, er langt foran tidsplanen. Oprindelig skulle helhedsplanen være fuldt gennemført i 2030, men nu vurderer projektchef Ole Bech Jensen, Brabrand Boligforening, at den nye bydel vil stå klar længe inden.

»Vi er nu der, hvor vi først regnede med at være omkring 2019-2020, så vi er i hvert fald et par år længere fremme end forventet. Hvis konjunkturerne fortsætter som nu, vil vi nærmere være færdige i 2025,« siger Ole Bech Jensen.

Årsagen er ifølge projektchefen primært den aktuelle interesse for at købe jord i Aarhus, som også smitter af på Gellerup.

»Vi har længe været godt med, men det sidste halve år er vi begyndt at sælge jord til pensionskasser og projektudviklingsfirmaer inde i området. Det er en milepæl for os, for det accelerer mange ting. Byggeprojekterne bliver hurtigere realiseret, og vi får penge fra jordindtægter til finansiering af vores egen boligrenovering,« forklarer han.

Lave priser

Lysten til at investere i boligprojekter i det vestlige Aarhus er ifølge Ole Bech Jensen vokset, fordi byggeretspriserne er lavere end andre steder i Aarhus.

»Derfor kan investorerne se en mulig gevinst i en investering hos os, fordi vores priser vil komme op på samme niveau som resten af Aarhus i det øjeblik, området ændrer karakter og bliver mere attraktivt. Og det er det, man begynder at tro på,« siger han og henviser til, hvordan det nye vejnet har åbnet området, at store projekter bliver realiseret, og at kommunen inden længe flytter 1.000 arbejdspladser ind i området.

»Nu begynder man for alvor at kunne se, hvad det kommer til at betyde for området,« mener Ole Bech Jensen.

Byggerod i årevis

Ifølge afdelingsbestyrelsesformand Youssef Abdul Kader ville det være meget positivt, hvis beboerne kunne slippe for flere års byggeri, men han tvivler.

»Der kommer hele tiden nye tanker og nye projekter, og vi tror ikke, at vi slipper for alt det roderi før 2030,« siger Youssef Abdul Kader og henviser til, at beboerne ikke er helt enige i de tanker om fortætning mellem boligblokkene, som findes i helhedsplanen.

»Vi mener ikke, at der skal være så meget fortætning, og derfor mener vi heller ikke, at der skal sælges så stort et areal til byggeri. Det skal vi først være enige om, inden det kan godkendes. Vi skal have et møde med administrationen om, hvad der bliver solgt,« siger afdelingsbestyrelsesformanden.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Højhuspolitikkens fallit er nu bevist i Aarhus

Rune Fink Isaksen, arkitekt og byplanlægger MAÁ
Med byrådets tilladelse til opførelse af højhuset til Systematic ved Brabrandstien er det fastslået, at magthaverne lader hånt om byens ødelæggelse og borgernes demokratiske ret til indflydelse på planlægningen.

Debat: Ghettoplanen er udtryk for politisk afmagt

Malene Møller Hall, bestyrelsesmedlem Liberal Alliances Ungdom Aarhus, Skovvej 16

Debat: Et byråd ude af trit med borgerne

Jørgen Christensen, Tisetvej 24, Solbjerg
Socialdemokraterne i Aarhus Byråd er involveret i mange mærkelige beslutninger.
Aarhus' historie

Serie: Aarhus fra A til Å. I dag A

I dag skal vi have Árós anlagt – og i løbet af mange følgende hundreder af år givet byen nye navne. Vi skal også se på byens symbol – byvåbenet.
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Bolig
Gør din bolig grønnere: Skab dit eget mini-økosystem
Uanset tendenserne inden for boligindretning spiller grønne planter altid en rolle. Se her hvordan du kan lave din egen lille plante-udstilling. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her